Χημεία 2023 - ενδεικτικά θέματα για εξάσκηση

arko

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 177 μηνύματα.
Πάρτε τέκνα μου χειροποίητη χημεία να σας σπάσει τον τσαμπουκά
image.jpg

Τίμια γράμματα, βγάζουν έναν χαρακτήρα

Στο δεύτερο ερώτημα ποια είναι η απάντηση;;;;
Σημείωση: μάλλον δεν έπρεπε να πω ίδια θερμοκρασία, ειμαι επιφυλακτικός για την ορθότητα του.
Απάντηση:
Σε σταθερή πίεση η ΔΗ ισούται με το ποσό θερμότητας που εκλύεται ή απορροφάται. Στην περίπτωση μας η αμμωνία έχει ισχυρότερες διαμοριακές δυνάμεις από το υδρογόνο άρα απαιτεί μεγαλύτερο ποσό θερμότητας για να εξατμιστεί (υψηλό σημείο βρασμου). Για την εξάτμιση ισχύει -ΔΗ1>-ΔΗ2 άρα ΔΗ1<ΔΗ2

Σημείωση: μάλλον δεν έπρεπε να πω ίδια θερμοκρασία, ειμαι επιφυλακτικός για την ορθότητα του.
Απάντηση:
Σε σταθερή πίεση η ΔΗ ισούται με το ποσό θερμότητας που εκλύεται ή απορροφάται. Στην περίπτωση μας η αμμωνία έχει ισχυρότερες διαμοριακές δυνάμεις από το υδρογόνο άρα απαιτεί μεγαλύτερο ποσό θερμότητας για να εξατμιστεί (υψηλό σημείο βρασμου). Για την εξάτμιση ισχύει -ΔΗ1>-ΔΗ2 άρα ΔΗ1<ΔΗ2
Τέλεια ευχαριστώ

Απαντήσεις το απογευμα

image.jpg

image.jpg

Ευχαριστώ για το κοπλιμέντο για τα γράμματα, τα έχω δουλέψει όσο μπορώ!
Καλή τύχη μάγκες.

Κάτι άκυρο λίγο ξέρουμε τι ισχύει για την ισχύ των δεσμών ιοντος-διπολου;
Σε σχέση με τους άλλους δεσμους

Για παραπλήσια Mr για την ισχύ των δεσμών ισχύει :
London < Διπόλου - Διπόλου < Δεσμός υδρογόνου < Ιόντος - Διπόλου < Ιοντικός δεσμός

ΠΡΟΕΒΛΕΨΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ΘΑ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΡΟΦΗΤΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

f63ae572f09a92a0df22db4d8b6f6956.jpg

Άρκο αυτό σκέφτηκα ενώ έγραφα ρε φίλε :lol:

ΠΡΟΕΒΛΕΨΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ΘΑ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΡΟΦΗΤΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ
Προφήτη αρκο θα μας φτιάξεις καμία ασκησουλα φυσική ;

Back