Δεν πιστεύω ότι συγκρίνονται, γι' αυτό εκνευρίζομαι κιόλας όταν μου το κάνουν αυτό... για παράδειγμα, αν πω στη μάνα μου "κουράστικα σήμερα" πολύ πιθανό να μου πει "εγώ στην ηλικία σου σηκωνόμουν απο τις 2 το πρωί και μέχρι το απόγευμα ήμουν στο χωράφι, κι εσύ μου λες ότι κουράστικες που πήγες σχολείο και φροντηστήριο?"... μα εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν έχει κουραστεί η ίδια... αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, που δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι... τι δεν είπα... δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που κάνουν αυτή τη σύγκριση είναι άνω των 40 και έχουν δουλέψει στην παιδική τους ηλικία, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι ναι μεν η ζωή στο γραφείο ή στο σχολείο δεν είναι σαν εκείνη στο χωράφι, αλλά και η ζωή στο χωράφι δεν είναι σαν αυτή στο σχολείο ή το γραφείο...
στη μια δουλειά θα σε πονέσει η μέση, για παράδειγμα, στην άλλη θα σε πονέσει το κεφάλι... είναι το ίδιο να μην μπορείς να κουνηθείς και να μην μπορείς να κρατήσεις τα μάτια ανοιχτά απο τον πονοκέφαλο? όχι... αλλά όπως και να το κάνουμε, και για τα 2, παυσίπονο θες... η κούραση είναι πάνω κάτω η ίδια (μιλώντας για άτομα που πραγματικά δουλεύουν, όχι για κάτι τύπους που περνάνε μια βόλτα απο το γραφείο να πατήσουν 5 τζίφρες και να φύγουν)... απλα χτυπάει αλλου... στη μια περίπτωση δεν έχεις κουράγιο να πας να πιεις ένα ποτήρι νερό και στην άλλη δεν θυμάσαι πόσο κάνει 2+3...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.