Χάος στην Κερατέα!

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Tι γίνεται στη Κερατέα έχει καταλάβει κανένας;


edit: Κάτι βρήκα

Πεδίο μάχης με τραυματίες μέσα στη πόλη της Κερατέας

Άγριες συμπλοκές από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην Κερατέα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων με αφορμή τέσσερις κατ΄ οίκον έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία σε σπίτια κατοίκων της περιοχής.
Στα 3 από τα σπίτια δεν βρέθηκε τίποτα ενώ στο ένα βρέθηκαν, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και κάμερα με καταγεγραμμένο υλικό από επιθέσεις αστυνομικών σε κατοίκους της περιοχής.
Προσήχθησαν ο αδερφός του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Μετά την προσαγωγή μαζεύτηκαν κάτοικοι και επιχείρησαν να πυρπολήσουν το αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν περισσότερες προσαγωγές κατοίκων στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Επίσης στη Λεωφόρο Λαυρίου κοντά στο βιολογικό πάρκο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, παρουσία εισαγγελέα 32 βόμβες μολότοφ , 8 γκαζάκια ,3 εμπρηστικούς μηχανισμούς και ένα μπιτόνι 20 λίτρα βενζίνης. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο της πόλης Σταύρο Ιατρού, υπάρχουν 6 με 7 τραυματίες. Τα ΜΑΤ όπως δήλωσε μπήκαν σε σπίτι στην Κερατέα και συνέλαβαν έναν 30χρονο που δεν είχε καμία ανάμιξη με τα επεισόδια. Η μητέρα του νεαρού άντρα υπέστη καρδιακή προσβολή». Όπως κατήγγειλε, χτυπήθηκε και ο ίδιος από γκλομπ στο κεφάλι.

«Έκανα πρόταση να πάρω το δημοτικό συμβούλιο και να πάμε στο ΑΤ, να μείνουμε εκεί όλη νύχτα, ως υπεύθυνοι προκειμένου να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ μέσα από την πόλη. Δεν βρισκόμαστε στο χώρο του λεγόμενου «μπλόκου». Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται εδώ, μέσα στην πόλη. Είναι ανεπίτρεπτο» επισήμανε ο κ. Λεβαντής, ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως τραυματίστηκε σοβαρά όταν μια κροτίδα τον βρήκε στο πόδι, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλοι πολίτες που έχουν τραυματιστεί.

H εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων έχει κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται διάσπαρτα σ όλη τη πόλη της Κερατέας.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ...
Την Δευτέρα 7/2/2011 στις 12 τα μεσάνυχτα, κοντά στην Παναγία Γκαρικά στην Κερατέα έστησαν καρτέρι 30 περίπου άτομα ντυμένοι μασκαράδες , στην καντίνα της ΕΛ.ΑΣ που μεταφέρει φαγητό και αναψυκτικά στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο Οβριόκαστρο .
Όταν πέρασε από το συγκεκριμένο σημείο το όχημα της ΕΛ.ΑΣ του επιτέθηκαν με μολότοφ ,που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά . Στο συμβάν έφθασαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 6 άνδρες , που έσβησαν την φωτιά και την περιόρισαν για να μην επεκταθεί στη γύρω περιοχή . Το όχημα της ΕΛ.ΑΣ καταστράφηκε ολοσχερώς .Ευτυχώς ο οδηγός της καντίνας δεν έπαθε τίποτα.
ΣΥΝ: Η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο

Οι άγριες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα και σήμερα, με αφορμή αυτή τη φορά σύλληψη πολίτη, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού
Όπως επισημαίνει, το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιοχή της Κερατέας έχει γίνει ¨θέατρο¨ σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων. «Η περιοχή αστυνομοκρατείται, γίνονται πολλές φορές αδικαιολόγητες συλλήψεις, και είναι ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το διάλογο και τη διαβούλευση για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία».
Ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση «να αλλάξει τακτική και να συζητήσει με την τοπική κοινωνία. Με λογικές αστυνομικής βίας και καταστολής δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο».

«Πάγωμα» των αποφάσεων ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά

«Η κατάσταση στην Κερατέα έχει φτάσει στο απροχώρητο», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, καταλογίζοντας τεράστια ευθύνη στην κυβέρνηση διότι, όπως αναφέρει, προσπαθεί να λύσει με βία ένα σοβαρό ζήτημα.
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, οι συλλήψεις κατοίκων, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, η συνεχής παρουσία, αλλά και οι προκλήσεις των ανδρών των ΜΑΤ καταδεικνύουν το απόλυτο αδιέξοδο.
Καλεί τέλος την κυβέρνηση «να παγώσει τις αποφάσεις της και να ανοίξει το διάλογο από μηδενική βάση για την εγκατάσταση των απορριμμάτων στην Κερατέα και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Προϋπόθεση για να υπάρξει νηφάλιος λόγος και σύνθεση είναι η αποχώρηση των ΜΑΤ και το άνοιγμα των μπλόκων».
πηγή: https://www.lavriaki.gr/Topika/20110208/Epeisodia_keratea.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Eπισης την ημερα που μπηκαν στην πολη τα ματ και μπουκαραν στο σπιτι που λες που τελικα απλα ηταν συγγενεις μεσα και τελικα η γυναικα κατεληξε νοσοκομειο εκεινη την μερα λοιπον μπουκαραν σε πολλα σπιτια σε ενα εκ των οποιων ηταν μικρα παιδια με την μητερα τους η οποια ηταν εγκυος και κατεληξε να αποβαλει μιας και επαθε σοκ με τα παιδια που εκλαιγαν εν οψη των ματ που με το ετσι θελω μπουκαραν σπιτι τους.Γενικα εκεινη την μερα εγιναν διαφορα ..


Kαι πολλα αλλα που ουδεποτε εδειξαν.Η κερατεα βρισκεται σε εμπολεμη - κυριολεκτικα-κατασταση εδω και 2 μηνες.Κανενα ΜΜΕ οχι μονο δεν εδειξε κατι αλλα προσπαθησε και να καλυψει.Εχουν συμβει πολλα σκηνικα,οι ανθρωποι εκει εχουν δειξει πρωτοφανη σθενος και αντισταση σε αυτο που γινεται.Μιλαμε για μια περιοχη η οποια δεν φημιζοταν και τοσο για την αντισταση της και ομως ξεπερασε κατα πολυ τις οποιες προσδοκιες υπηρχαν.Οι κατοικοι και αλληλεγγυη βρισκονται εκει καθημερινα,εχει δημιουργηθει και χωρος- "στεκι"οπου μπορουν και συζητουν-ζυμωνονται.Αυτο οσο απλο κι αν φαινεται για την περιοχη των Μεσογειων ειναι φοβερο αλμα.Ο χωρος θα μεινει και μετα τις οποιες εξελιξεις.
Παρολαυτα αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή για τη συνεχιση των εργασιων ( οι οποιες ποτε δεν αρχισαν τωρα πως θα συνεχισουν πραγματικα δεν ξερω) .Βεβαια οι κατοικοι δεν εχουν σκοπο να εγκαταλειψουν τον αγωνα που αρχισαν και που δινουν καθημερινα. Ειναι πραγματικα τραγικο το ποσο εντεχνα προσπαθουν να φημωσουν τις φωνες ολης της Λαυρεωτικης μιας και μπλοκο δεν υπαρχει μονο στην κερατεα αλλα και στο Λαυριο. Μερικα αποκομμενα σκηνικα εχει δειξει μονο το κοντρα, για λιγα λεπτα συνδεθηκε και ο Λαζοπολουλος την προηγουμενη Τριτη και πριν καποιες μερες η ελληνοφρενεια (γνωστος αλλωστε ο ρολος ολων των μεσων ενημερωσης,δεν εκπλησομαι..).
Φοβουνται...φοβουνται την αυτοοργανωση, φοβουνται τον αγωνα, φοβουνται την αντισταση σε επιπεδο πολης γιατι μιλαμε για κατοικους ολων των ηλικιων οπου δεν μπορουν να προσδωσουν οι εμισθοι κονδυλοφοροι των μμε τον χαρακτηρισμο "τα τσογλανακια οι μπαχαλοι".
Εχουν αποτελεσει "απειλη" για το ολο μηχανισμο τους γτ πριν μπορουσε να λασπολογει και να τα ριχνει σε "κακους" αναρχικους, σε εξαγριωμενα νιατα,σε χαμαληδες φοιτητες.Τωρα; Τωρα τι δικαιολογια να βρουν; Πως να τα καλυψουν;
Οι κατοικοι ακομα αντιστεκονται, ακομα μαχονται καθημερινα με ματ,μενει να βγει η τελικη αποφαση.
Κατεβηκαν και στην απεργια στις 23 τοσο αθηνα με δικο τους πανω ως Λαυρεωτικη οσο και στις πολεις ( τοσο καιρο που ηταν ολοι αυτοι; μια απορια δικια μου...τεσπα)
Παντως 13 Μαρτη θα χει κι αλλη συγκεντρωση για το θεμα ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ... ( τωρα τους επιασε η καψα των δημαρχων των γυρω περιοχων,τοσο καιρο μουγκα τελος παντων... )
Οι κατοικοι της λαυρεωτικης πετυχαν να γινουν εστω για καποιο διαστημα ο εφιαλτης τους( παρολο που τα χαρακτηριστικα τους τα πολιτικα μονο ξεκαθαρα δεν ειναι), ας γινουμε κι εμεις!!
Γιατι σημερα η κερατεα αυριο εμεις,ηδη κλεβουν καθημερινα τις ζωες μας τι αλλο να συμβει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Στα 3 από τα σπίτια δεν βρέθηκε τίποτα ενώ στο ένα βρέθηκαν, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και κάμερα με καταγεγραμμένο υλικό από επιθέσεις αστυνομικών σε κατοίκους της περιοχής.
Προσήχθησαν ο αδερφός του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

δηλαδή μιλάμε για βαρύτατα αδικήματα, άκου εκεί βίντεο με επιθέσεις αστυνομικών, στο τμήμα αμέσως! Το χουμε χάσει λίγο ή η ιδέα μου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
δηλαδή μιλάμε για βαρύτατα αδικήματα, άκου εκεί βίντεο με επιθέσεις αστυνομικών, στο τμήμα αμέσως! Το χουμε χάσει λίγο ή η ιδέα μου;
Καλα η απαντση στο ερωτημα σου ειναι προφανεστατη νομιζω. Και να ηταν μονο αυτο, εκτος απο δακρυγονα σε ευθεια βολη, τις οτι να ναι προσαγωγες του τυπου" τα παιδια ειχαν ιδια λασπη με αυτη στο βουνο που ειναι τα μηχανηματα και εγινε επιθεση", "γτ κυκλοφορειτε με το αυτοκινητο σε αυτη την περιοχη και ειναι βραδυ και ειστε 3 και μαλλον θελατε να κανετε επιθεση" και πολλα αλλα κουλα, εκτος απο αυτα εχουν πατησει ανθρωπο με το μπατσικο σπαζοντας τα πλευρα του μιας και οι κατοικοι προφανως προσπαθουσα να εμποδιζουν το μπατσικο να περασει το μπλοκο τους.Ειδικα αν βλεπουν να χτυπανε νεαρα ατομα γελανε και λενε του τυπου να κι αλλος αλεξης..δλδ το τι κουλαμαρα εχει πεσει σε αυτη την περιοχη δεν λεγεται πραγματικα δεν ξερουμε τπτ μπροστα σε οσα εχουν γινει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ


ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ.
ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.


ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!
antixyta

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Νέα απόφαση κατά ΧΥΤΑ στην Κερατέα, τα ΜΑΤ εκεί!


Για μια ακόμα φορά δικαιώθηκε δικαστικά ο αγώνας της Κερατέας και γενικά του Δήμου Λαυρεωτικής κατά της ανίερης συμμαχίας Εργολάβων-Πασόκ για την δημιουργία οικολογικού αχουριού τύπου ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο!

Το ειρηνοδικείο Λαυρίου απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η μιζαρισμένη πασόκα κατά της πρωτόδικης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου, πέσανε καθώς φαίνεται σε τζιμάνι δικαστή που δεν μάσαγε από πρασινονταβαντούρι.

Για μια ακόμα φορά εκτός νόμου το "δημόσιο συμφέρον", για μια φορά ακόμα ακλόνητη στην παρανομία η κυβέρνηση: Τα μηχανήματα των "ημετέρων" παραμένουν στο βουνό, οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ αμετακίνητοι στις θέσεις τους! Και τι έγινε, σου λένε τα καδρόνια της κυβέρνησης, απόφαση ξεαπόφαση, έφεση στην έφεση, κάτι θετικό θα προκύψει κάποτε, μένουμε και περιμένουμε!

Και παραμένουν οι 400 λεχρίτες του Παπουτσή ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην περιοχή, να ξοδεύουν τον ιδρώτα του λαού για το δίκιο δυο φαγάνων του εργολάβου! Πάνω από δυο μήνες η ιστορία ντροπής και διαπλοκής, μαθήματα σοσιαλισμού, μπόχα άνεμου αλλαγής.

Μα δεν έχουν πάρει τα παλιοτόμαρα χαμπάρι, ότι ο κόσμος τα έχει πάρει κανονικά, ότι περάσαμε σε μια παράξενη φάση που μυρίζει μπαρούτι; Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν εξαγριώσει την κοινωνία, η οποία εκτός των διάφορων μορφών οργανωμένης αντίστασης προβαίνει όλο και πιο συχνά σε αυθόρμητες πράξεις αυτοδικίας;

Πάρτε τα ΜΑΤ σας και στα τσακίδια από την περιοχή λαμόγια!
βραχόκηπος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Η τελικη αποφαση ειναι της ευρωπαικης επιτροπης..
( το ειρηνοδικειο και την αλλη φορα "δικαιωση" εδωσε ομως εκαναν εφεση...)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Αναβολή της πορείας - Σεβασμός στους νεκρούς...


Η σημερινή ειρηνική πορεία προς τα ΜΑΤ αναβάλλεται, σε ένδειξη σεβασμού για τον αστυνομικό που χάθηκε. Εμείς τους νεκρούς τους σεβόμαστε, όποιοι κι αν είναι. Δεν είμαστε σαν εσάς. Μαζευόμαστε και μένουμε στο μπλόκο μας...

Αναρτήθηκε από antixyta
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άλλο Φρούτο

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Σήψη,κατάντια,παρακμή. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ταύρος (Αττική). Έχει γράψει 331 μηνύματα.
Δύο ήταν οι αστυνομικοί αν δεν κάνω λάθος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Δύο, αλλά όταν το ανέβασαν φαίνεται ότι ο άλλος ζούσε ακόμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Πρεπει να αρχιζει να ανοιγεται ολο και πιο πολυ αυτο, αλλα να μη ξεχναμε πως εκ των πραγματων εχει αρχισει να χανει τα τοπικιστικα χαρακτηριστικα και πλεον ο αγωνας δεν ειναι μονο εναντια στο ΧΥΤΑ ( το οποιο φυσικα ειναι κεντρικο θεμα) αλλα ο αγωνας τους εχει εδω και καιρο αποκτισει αντικρατικα χαρακτηριστικα μιας και εδω και 3 μηνες μιλαμε για συγκρουσεις με κρατικες δυναμεις καταστολης επισης οι κατοικοι Λαυρεωτικης κατεβηκαν και με δικο τους μπλοκ στην πορεια της απεργιας στις 23 Φλεβαρη δλδ εχει πιασει και ανοιγει το θεμα βεβαια με αργα βηματα αλλα ανοιγει.Αυτα ειναι σημαντικα βηματα για μια περιοχη που συνηθιζε να ηταν αρκετα συντηριτικη το προηγουμενο καιρο και εχουν ξεπερασει αρκετα τον εαυτο τους φυσικα εχουν πολυ ακομα και ολο αυτο πρεπει να παει και παραπερα απο κει που βρισκεται.Παρεπιπτοντως το Σαββατο 5 Μαρτη υπηρξαν κι αλλες συγκρουσεις στο μπλοκο.


Τωρα για το Λαυριο:
https://www.lavriaki.gr/Topika/20110307/Mploko_sumperasmata.html

Το γεγονος οτι ακομα εμπιστευονται και επιζητουν σε ορισμενες περιπτωσεις τα θεσμικα οργανα, ειναι κατι με το οποιο δεν το λες και ελπιδοφορο πολυ ( βλ στο λινκ προς το τελος περι καλεσματος της δημοτικης αρχης) και αυτο διοτι εκτος του οτι η δημοτικη αρχη δεν μπορει να κανει κι αλλιως, προφανως θα ειναι μαζι με τους κατοικους κατα δευτερον αλλοι τρωνε το κρυο και τα δακρυγονα καθημερινα και κατα συνεπεια αυτοι θα πρεπει να αποφασιζουν.Βεβαια μιλαμε για μια αλλοτε συντηριτικη περιοχη μη το λυσμονουμε..Τεσπα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Ο ΧΥΤΑ
Απειλούν τους κατοίκους της Κερατέας

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ nadia@enet.gr
Σε ωμές απειλές καταφεύγει πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που εδώ και τρεις μήνες μάχονται όχι μόνο ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην πόλη τους, αλλά ενάντια και σε έναν ακριβό και παρωχημένο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.



Μετά το ραντεβού της δημοτικής αρχής με τους αρμόδιους υπουργούς και τα πρώτα «βήματα διαλόγου» που σημειώθηκαν προ μηνός μεταξύ των δύο πλευρών, έρχεται ο υπεύθυνος εκπρόσωπος του Δημοσίου για θέματα απορριμμάτων γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος να... προειδοποιήσει ότι σε «περίπτωση απένταξης του έργου (σ.σ.: από την κοινοτική χρηματοδότηση) το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κ.λπ.) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ 2011 και 2012»!

Με άλλα λόγια, ο κ. Η. Λιακόπουλος ενημερώνει τους αντιδρώντες ότι θα κληθούν «να πληρώσουν το μάρμαρο», ακόμη και τις αποζημιώσεις προς τους εργολάβους, σε περίπτωση που χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για το έργο ύψους 12 εκατ. ευρώ! Την ίδια ώρα οι φορολογούμενοι , σύμφωνα με υπολογισμούς των κατοίκων, έχουν καταβάλει 3 εκατ. ευρώ στα ΜΑΤ που φυλάσσουν τα μηχανήματα των εργολάβων.

Ετσι, ο γενικός γραμματέας αποδίδει ουσιαστικά τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Ειρηνοδικείου Λαυρίου για «πάγωμα» του έργου στους δημότες Λαυρεωτικής.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σε αυστηρό ύφος ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προωθεί άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, προκειμένου οι... αντιδρώντες να πληρώσουν.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι η ανακοίνωση βγαίνει «με αφορμή», όπως τονίζεται, την πρόσφατη δολιοφθορά σε δύο από τα τρία μηχανήματα της εργοληπτικής εταιρείας που κατασκευάζει το χώρο. «Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν τα ΜΑΤ ποτέ και επιδιώκουν τη συνέχιση του κλεφτοπολέμου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Λίγες ημέρες πριν, στις 10/3, επιδεικνύοντας μία ακόμη φορά «προσπάθεια για διάλογο» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προκήρυξε διαγωνισμό με τίτλο «μέτρα δημοσιότητας για το έργο ΧΥΤ στην ΟΕΔΑ Ανατολικής Αττικής στη θέση Βραγόνι-Κερατέας» με σκοπό την ανάδειξη εργολήπτη που θα εκδώσει έντυπο πληροφοριακό υλικό το οποίο θα διανεμηθεί στους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα θα έχει την ευθύνη δημιουργίας σχετικού ραδιοφωνικού σποτ. Η αξία του έργου είναι 77.350 ευρώ.

https://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=260876
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Αηδία!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Κλειστή παραμένει από τη Δευτέρα το πρωΐ, και στα δύο ρεύματα, η λεωφόρος Λαυρίου, από το Βιομηχανικό πάρκο Κερατέας μέχρι τον Κουβαρά.

Αιτία πρόχειρο οδόφραγμα, με μπάζα, που έχουν στήσει οι κάτοικοι, αντιδρώντας στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Οι κάτοικοι δηλώνουν μάλιστα, ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός επ' αόριστον.
Ο αποκλεισμός προκάλεσε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν παρακαμπτηρίους δρόμους για να φθάσουν στους προορισμούς τους.
https://www.aegean-news.gr/ellada/kinonia/item/2202-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Παραμένουν τα οδοφράγματα στην Κερατέα

Εμπόλεμη κατάσταση εξακολουθεί να θυμίζει η Κερατέα με καταγγελίες κατοίκων για ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, συμπεριλαμβανομένου και του αντιδημάρχου Λαυρεωτικής Κυριάκου Κατσουνάκη. Η Λεωφόρος Λαυρίου παραμένει και σήμερα κλειστή από την 1η έως την 3η είσοδο της Κερατέας, καθώς μπάζα έχουν τοποθετηθεί στο 39ο χιλιόμετρο.


Οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην δημιουργία ΧΥΤΑ και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα οι κάτοικοι του Θορικού ανέφεραν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους κυνηγούσαν ακόμη και μέσα στα χωράφια.

Επίσης χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Λαυρίου. Λίγο αργότερα και ενώ ο όγκος της πορείας κατευθυνόταν προς τα οδοφράγματα του Θορικού σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μέσα στην πόλη του Λαυρίου, κοντά στο ειρηνοδικείο Λαυρίου.

Για "απαράδεκτη" κατάσταση έκανε λόγο χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι "επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σε αστυνομικό κράτος".

Ερωτηθείς αν θα γίνει και νέα αστυνομική επιχείρηση για να ανοίξει ο δρόμος, είπε πως "η βασική προσπάθεια των Αστυνομικών Αρχών είναι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί όμως να γίνεται καθημερινά κλεφτοπόλεμος με ομάδες κατοίκων".

Επίσης άφησε αιχμές για το ρόλο των δικαστικών αρχών, λέγοντας ότι "νόμοι υπάρχουν αλλά παραβιάζονται. Και την πιστοποίηση της παραβίασης των νόμων του κράτους δεν κάνουν οι αστυνομικές αρχές, την κάνουν οι δικαστικές και οι εισαγγελικές αρχές".

Στην παρακάτω φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα, φαίνεται στιγμιότυπο από το καιγόμενο παράπηγμα στο μπλόκο του Λαυρίου το ξημέρωμα της Πέμπτης. Όπως καταγγέλουν κάτοικοι τη φωτιά έβαλαν τα ΜΑΤ αφού πρώτα εισέβαλαν και ξυλοκόπησαν άγρια όλους τους παριστάμενους. Αναλυτικό ρεπορτάζ και περισσότερες φωτογραφίες στην Κυριακάτικη έκδοση.


https://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=264087


Και από την άλλη έχουμε αυτό:



Η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει εγκληματική οργάνωση με μέλη δημάρχους και αντιδημάρχους!

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ
Μια «εγκληματική οργάνωση», η οποία αποτελείται από τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους της Κερατέας, και «δρα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων», που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή, έχει γίνει ο... φόβος και ο τρόμος για την ΕΛ.ΑΣ., η οποία ξεκίνησε έρευνες για την εξάρθρωσή της!
Μάλιστα διατάχθηκε και προκαταρκτική έρευνα, που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τα φερόμενα ως θύματα, ενώ κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις οι τρεις τελευταίοι διατελέσαντες δήμαρχοι, Κων. Λεβαντής (νυν δήμαρχος), Στ. Ιατρού και Αντ. Αντωνίου, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Παπαγιάννη και Παν. Κατσίκης, καθώς και ο κάτοικος Κερατέας Γ. Ιατρού. Μερικά από τα εννέα αδικήματα (πέντε κακουργήματα) είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, εμπρησμό από πρόθεση κατά συναυτουργία, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και έκρηξη.

Αμεση ήταν η αντίδραση των έξι εμπλεκομένων, που με τη συνδρομή του συνηγόρου Ν. Βλαμάκη, κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας για να αφαιρεθεί η δικογραφία από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας. Και αυτό γιατί τα αδικήματα φέρονται «ως τελεσθέντα κατά αστυνομικών και ως εκ τούτου εγείρονται υπόνοιες μεροληψίας, αφού η ίδια η αρχή που φέρεται ως θιγόμενη διεξάγει και την προκαταρκτική εξέταση». Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση έγινε δεκτή, η έρευνα αφαιρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και διενεργείται από πταισματοδίκη.

Παράλληλα, απολογήθηκε ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Κερατέα. Ο κατηγορούμενος, που μέχρι χθες κρατείτο και εμφανίστηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων με σπασμένο χέρι, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε συνδυασμό με τον «κουκουλονόμο».

Αν και στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι πετούσε πέτρες και μολότοφ, «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του», δηλαδή φορώντας κουκούλα τύπου «full-face», ο ίδιος υποστήριξε ότι πρόκειται για σκούφο, ο οποίος άφηνε ακάλυπτο το πρόσωπό του. Οσο για τη συμμετοχή του σε επεισόδια, ισχυρίστηκε πως μετείχε ειρηνικά στη διαμαρτυρία, γύρω από την οποία υπήρχαν ακροβολισμένα άτομα που πετούσαν αντικείμενα και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


https://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=264132
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Μπλόκο στην Κερατέα με τάφρο στη λ. Λαυρίου

Τελευταία ενημέρωση: 14:07 Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
Τάφρο βάθους 1,5 μέτρου, έσκαψαν στη λεωφόρο Λαυρίου στην Κερατέα, στο ύψος του 39ου χλμ., με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης κλειστές είναι η πρώτη, δεύτερη και τρίτη είσοδος στην περιοχή. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Σουνίου καθώς και από παρακαμπτήριες οδούς. Η δημοτική αρχή δηλώνει άγνοια, ενώ εισαγελλέας μεταβαίνει στην περιοχή.


Άγνοια για το ποιοι άνοιξαν το όρυγμα, επί της λεωφόρου Λαυρίου δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Δημοτική Αρχή του δήμου Λαυρεωτικής.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Θηβαίος επισημαίνει ότι πληροφορήθηκε το γεγονός στις 8.30 το πρωί όταν βγήκε από το σπίτι του και μάλιστα, όπως λέει, «το έμαθα από τον περιπτερά της γειτονιάς μου». Καταγγέλλει, δε, ότι «περίπου την ίδια ώρα δέχθηκα και απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο. "Με καταστρέψατε, μου κάψατε το αυτοκίνητο. Θα σας εκδικηθώ", ήταν μεταξύ των πολλών απειλών που δέχτηκα. Η κατάσταση έχει εκτραπεί, ολοένα οξύνεται και ως Αρχή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Φοβόμαστε για τα χειρότερα. Επιτέλους, η Πολιτεία πρέπει να πάρει υπεύθυνη θέση και να μας απαντήσει επάνω στην ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο Β. Θηβαίος είπε ακόμη ότι «αύριο, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, ίσως και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας - Λαυρεωτικής, θα επισκεφθούμε τον νοσηλευόμενο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αστυνομικό και στη συνέχεια, με την παρουσία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συναντηθούμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για την απεμπλοκή της αστυνομίας από αυτό το "πολιτικό θέμα"».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συναντηθεί και με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Γιάννη Ραγκούση και Τίνα Μπιρμπίλη.

Στη λεωφόρο Λαυρίου μεταβαίνει εισαγγελέας με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου.
https://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=267266
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top