dpa2007

Νεοφερμένο μέλος

Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Καλησπέρα! Είμαι μια απόφοιτη Γ Λυκείου από την Θεσσαλονίκη και φέτος έγραψα Πανελλήνιες. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να γράψω τον βαθμό στον οποίο ήλπιζα με βάση την επίδοση μου μέσα στη χρόνια επομένως ήρθα αντιμέτωπη με ένα δίλημμα. Οι σχολές που με ενδιαφέρουν γενικά είναι των Ηλεκτρολόγων μηχανικών καθώς θέλω ίσως να ασχοληθώ με τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσυνη και τον προγραμματισμό -έχοντας ήδη εργαστεί σε κάποιον βαθμό και με τα τρία. Ωστόσο λόγω του βαθμου που έγραψα δεν πιανω την βάση της Θεσσαλονίκης και η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι το Δημοκρίτειο στην Ξάνθη. Δεν έχω σε καμία περιπτωση τα δυνατά κριτήρια για μεταγραφή, επομένως εφόσον περασω εκεί θα είναι μόνιμο. Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω ή έχω την δυνατότητα να μετακομίσω μόνιμα Ξάνθη για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η άλλη μου επιλογή είναι να παω στο φυσικό του ΑΠΘ και να προσπαθησω να προσανατολιστω από εκείνη την κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι ότι το Φυσικό ήταν η αρχική μου επιλογή για πολλα χρόνια (πριν ζήσω το burnout των πανελληνίων) και ακόμα με ενδιαφέρει απίστευτα, απλώς φοβάμαι ότι εν τέλει δεν θα έχω το παθος που συνήθως όλοι λένε ότι χρειάζεται για να το τελειώσω. Δεν ξέρω ποσο δυνατό θα είναι να ασχοληθώ με την ρομποτική μέσω του φυσικού, παραταυτα με ενδιαφέρουν ακόμη και τομείς όπως η σωματιδιακη φυσική και η κβαντική θεωρία, η κοσμολογία κλπ. Γενικά έχω μελετήσει τους τελευταίους τομείς όσο επιτρέπει η σχολική υλη της γ Λυκείου στην πραξη αλλά και πιο θεωρητικά μέσω του ιντερνετ, βιβλίων κλπ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Ποια σχολή αξίζει περισσοτερο; Σίγουρα είναι αρκετά υποκειμενικό αλλά θεωρώ ότι θα είμαι ικανοποιημένη και με τις δυο. Είπα έτσι να ακουσω και απόψεις ανθρώπων που τις έχουν ζήσει. Επίσης θέλω να σχολιάσω ότι ότι σκοπεύω να συνεχίσω σε μεταπτυχιακές και πιθανως διδακτορικές σπουδές (ειδικά αν επιλέξω φυσικό) καθώς και είμαι ανοιχτή (μάλλον επιδιώκω βασικά) την ιδέα να φυγω στο εξωτερικό τόσο για σπουδές όσο και εργασία. Έχω ακουσει ότι ειδικά για τον τομέα της έρευνας χρειάζεται κάθε 2-3 χρόνια να μετακομισεις σε άλλη πολη, χώρα κλπ και νομίζω η προοπτική μου αρέσει, δεν με ξενίζει.

Ακόμη για επαγγελματικές προοπτικες θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δε με ενδιαφέρει ο τομέας του σχεδιασμου ηλεκτρολογικων εγκαταστάσεων για εταιρείες (που από ότι κατάλαβα είναι ο κυριος τομέας απασχόλησης των αποφοίτων ημμυ) ούτε πχ το να σχεδιαζω ηλεκτρικά τρένα, έξυπνες συσκευές κτλπ. Ίσως να με ενδιαφέρει ο σχεδιασμός μελών για ΗΥ (επεξεργαστές κα) αλλά κυρίως ρομποτικο-ειδη.

Ευχαριστώ για όσους το διάβασαν ως εδώ και συγνώμη αν κάπου γράφω κάτι άκυρο/ασχετο η κάτι τέτοιο. Γενικά προσπαθω να καταλάβω τι γίνεται και ποια είναι η καλυτερη επιλογή από εμπειρίες γνωστών, φίλων και τετοια εφόσον ο επαγγελματικός προσανατολισμος στα σχολεία είναι ανυπαρκτος. Επομένως πιθανως να μην μου έχουν μεταφερθεί όλα όπως είναι.

Επίσης δεν πιανω πληροφορικη Θεσσαλονίκης, εκτός του Οικονομικου που δεν με ενδιαφέρει, επομένως δεν έχει νόημα να μιλήσω για αυτές τις σχολές αφου προτιμαω πολυτεχνεια. Ευχαριστώ!

Αρχικά συγχαρητήρια για την επιτυχία.
Λυπάμαι που δεν πιάνεις τα μόρια που θα ήθελες.
Μην αφήσεις να σε πτοήσει το γεγονός αυτό...
Να ξεκινήσω με μια ιστορία του γιου μιας φίλης το 2013.
Τα μόρια του μπορούσαν να τον περάσουν σε ΤΗΜΜΥ.
Ο καθητητής Φυσικής του παιδιού δεν τον άφηνε να δηλώσει Φυσικός...!!!
Ο ίδιος ήθελε Φυσική...
Μετά από μια μικρή συζήτηση με τον Νίκο, τον έπεισα να περάσει πρώτα Ηλεκτρολόγος και μετά να πάει Φυσική.
Του εξήγησα πως επιλέγοντας κατεύθυνση Ενέργειας θα μπορούσε να έχει άμεση αποκατάσταση ως Ηλεκτρολόγος, στις άλλες κατευθύνσεις ίσως να χρειαστείς MSc ή/και PhD...
Με άκουσε και αυτή τη στιγμή εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ...
Μαθητές που επέλεξαν ΤΗΜΜΥ και άλλες κατευθύνσεις, μετά από MSc ή/και PhD σε Πληροφορική εργάζονται σε εταιρείες Πληροφορικής με πολύ καλούς αρχικούς μισθούς (σε κάποιες βασικός μισθός 1950 €/ μήνα).
Ως Πληροφορικός (είτε Πληροφορική είτε Εφαρμοσμένη Πληροφορική είτε Μηχανικός Πληροφορικής) θα έχεις πολύ καλύτερες προοπτικές.
Το Software είχε και θα έχει πάντοτε μεγαλύτερη εφαρμογή σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα.
Το hardware των ΗΥ σχεδιάζεται κυρίως σε πολύ αναπτυγμένες χώρες και όχι τόσο στην Ελλάδα.
Υπάρχει Hardware Design αλλά απαιτείται MSc ή / και PhD.. και υπάρχει συγκεκριμένος προσανατολισμός από τις εταρείες αυτές.
ελπίζω να σε κάλυψα...

PS: ποια σχολή αξίζει? αυτή που σου αρέσει περισσότερο σε συνδυασμό με επαγγελματική αποκατάσταση...

Atrlef

Νεοφερμένο μέλος

Ο Atrlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Αρχικά συγχαρητήρια για την επιτυχία.
Λυπάμαι που δεν πιάνεις τα μόρια που θα ήθελες.
Μην αφήσεις να σε πτοήσει το γεγονός αυτό...
Να ξεκινήσω με μια ιστορία του γιου μιας φίλης το 2013.
Τα μόρια του μπορούσαν να τον περάσουν σε ΤΗΜΜΥ.
Ο καθητητής Φυσικής του παιδιού δεν τον άφηνε να δηλώσει Φυσικός...!!!
Ο ίδιος ήθελε Φυσική...
Μετά από μια μικρή συζήτηση με τον Νίκο, τον έπεισα να περάσει πρώτα Ηλεκτρολόγος και μετά να πάει Φυσική.
Του εξήγησα πως επιλέγοντας κατεύθυνση Ενέργειας θα μπορούσε να έχει άμεση αποκατάσταση ως Ηλεκτρολόγος, στις άλλες κατευθύνσεις ίσως να χρειαστείς MSc ή/και PhD...
Με άκουσε και αυτή τη στιγμή εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ...
Μαθητές που επέλεξαν ΤΗΜΜΥ και άλλες κατευθύνσεις, μετά από MSc ή/και PhD σε Πληροφορική εργάζονται σε εταιρείες Πληροφορικής με πολύ καλούς αρχικούς μισθούς (σε κάποιες βασικός μισθός 1950 €/ μήνα).
Ως Πληροφορικός (είτε Πληροφορική είτε Εφαρμοσμένη Πληροφορική είτε Μηχανικός Πληροφορικής) θα έχεις πολύ καλύτερες προοπτικές.
Το Software είχε και θα έχει πάντοτε μεγαλύτερη εφαρμογή σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα.
Το hardware των ΗΥ σχεδιάζεται κυρίως σε πολύ αναπτυγμένες χώρες και όχι τόσο στην Ελλάδα.
Υπάρχει Hardware Design αλλά απαιτείται MSc ή / και PhD.. και υπάρχει συγκεκριμένος προσανατολισμός από τις εταρείες αυτές.
ελπίζω να σε κάλυψα...

PS: ποια σχολή αξίζει? αυτή που σου αρέσει περισσότερο σε συνδυασμό με επαγγελματική αποκατάσταση...
Για το κομμάτι της ενέργειας των ΗΜΜΥ δεν είναι τόσο καλές οι προοπτικές; ρωτάω γιατί αναφέρατε μόνο την πληροφορική

dpa2007

Νεοφερμένο μέλος

Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Για το κομμάτι της ενέργειας των ΗΜΜΥ δεν είναι τόσο καλές οι προοπτικές; ρωτάω γιατί αναφέρατε μόνο την πληροφορική
Ασφαλώς και έχει...!!!
Αυτό ουσιαστικά σου είπα, με το παράδειγμα παραπάνω.
Βέβαια τα παλαιά χρόνια στους ΗΜΜΥ(έγιναν Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοίκαι Μηχανικοί Υπολογιστών από το 1992-1993 και λίγο αργότερα της Πάτρας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών γιατί υπήρχε το Μηχανικών Υπολογιστών Πάτρας το οποίο είχε αποσπαστεί παλαιότερα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων) οι περισσότεροι πήγαιναν Τηλεπικοιωνίες, λιγότεροι Ηλεκτρονικά και Υπολογιστές και λιγότεροι ενέργεια.
Έχει αντιστραφεί πιστεύω ως ένα ποσοστό η κατανομή αυτή, γιατί η ενέργεια βρίσκει εφαρμογές π.χ σε Φωτοβολταϊκά, Αιολικά, Παραγωγή Μεταφορά Διανομή, Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα κλπ...
Αλλά θα πρέπει να σου αρέσει κάτι για το ακολουθήσεις, Αν ακολουθήσεις μια κατεύθυνση και δεν σου αρέσει έχεις δικαίωμα μιας αλλαγής στο επόμενο εξάμηνο (πρέπει να δεις τους οδηγούς σπουδών για λεπτομέρειες).
Άρα θέλει προσοχή η επιλογή κατεύθυνσης.
Βέβαια τα επαγγελματικά σου δικαιώματα είναι συγκεκριμένα ότι δίνει ο νόμος.
Σε κάποιες ενώσεις Πληροφορικών μπορείς να γραφείς μόνο με κατεύθυνση Πληροφορικής ΕΜΠ ή Ηλεκτρονικής-Υπολογιστών από τα υπόλοιπα τμήματα. (δες το pull down menu Τμήμα Αποφοίτητσης)
Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός, το βασικό είναι τί σου αρέσει...

Atrlef

Νεοφερμένο μέλος

Ο Atrlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Ασφαλώς και έχει...!!!
Αυτό ουσιαστικά σου είπα, με το παράδειγμα παραπάνω.
Βέβαια τα παλαιά χρόνια στους ΗΜΜΥ(έγιναν Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοίκαι Μηχανικοί Υπολογιστών από το 1992-1993 και λίγο αργότερα της Πάτρας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών γιατί υπήρχε το Μηχανικών Υπολογιστών Πάτρας το οποίο είχε αποσπαστεί παλαιότερα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων) οι περισσότεροι πήγαιναν Τηλεπικοιωνίες, λιγότεροι Ηλεκτρονικά και Υπολογιστές και λιγότεροι ενέργεια.
Έχει αντιστραφεί πιστεύω ως ένα ποσοστό η κατανομή αυτή, γιατί η ενέργεια βρίσκει εφαρμογές π.χ σε Φωτοβολταϊκά, Αιολικά, Παραγωγή Μεταφορά Διανομή, Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα κλπ...
Αλλά θα πρέπει να σου αρέσει κάτι για το ακολουθήσεις, Αν ακολουθήσεις μια κατεύθυνση και δεν σου αρέσει έχεις δικαίωμα μιας αλλαγής στο επόμενο εξάμηνο (πρέπει να δεις τους οδηγούς σπουδών για λεπτομέρειες).
Άρα θέλει προσοχή η επιλογή κατεύθυνσης.
Βέβαια τα επαγγελματικά σου δικαιώματα είναι συγκεκριμένα ότι δίνει ο νόμος.
Σε κάποιες ενώσεις Πληροφορικών μπορείς να γραφείς μόνο με κατεύθυνση Πληροφορικής ΕΜΠ ή Ηλεκτρονικής-Υπολογιστών από τα υπόλοιπα τμήματα. (δες το pull down menu Τμήμα Αποφοίτητσης)
Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός, το βασικό είναι τί σου αρέσει...
Ευχαριστώ για την απάντηση! Αν βάλουμε στην άκρη το κομμάτι των υπολογιστών και κρατήσουμε μόνο το ΗΜ στη σύγκριση με τους μηχανολόγους τι υπερισχύει;

Τελευταία επεξεργασία:

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 432 μηνύματα.
Αμα απο τους ημμυ βγαλεις την πληροφορικη η σχολη δεν εχει καλη αποκατασταση στην ελλαδα. Στο φορουμ λεγαμε οτι ημμυ ενεργειακος αν παει ελληνικα καλωδια να δουλεψει θα παρει 900 τον μηνα με συμβαση. Ουσιαστικα ημμυ καλυπτει και software και hardware engineer αν και το hardware engineer ειναι πολυ πιο δυσκολο. Για αυτο καλυτερα πληροφορικη παρα ημμυ για να μην μπλεξεις με φυσικη το οποιο χρειαζεται αν πας για hardware. Επισης για καθε δουλεια hardware υπαρχουν 20+ software και στην ελλαδα το hardware ειναι πολυ περιορισμενο. Τελος απο ολες τις σχολες του 2ου πεδιου εχω παρατηρησει οτι περα απο ημμυ και πληροφορικη ειναι λιγο πιο κορεσμενα τα επαγγελματα γενικα πχ σε φυσικους η μηχανολογους μηχανικους.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.720 μηνύματα.
Και οι ενεργειακοι ηλεκτρολογοι σημαντικη θεση στην ελληνικη αγορα ..και μαλλον πιο δημιουργικη ολων.. ειναι πιο προσαρμοζενοι στις ελληνικες αναγκες.
Τα επομενα 10 χρονια στην κορυφη θα ειναι τα δικτυα τηλεπικοινωνιων αλλα καπελωμένα μισθολογικα ...και η ενεργεια...(αποψη)
Παρουσιαση απο εμπ (καλα δεν ειναι και χολυγουντ)

Τελευταία επεξεργασία:

Atrlef

Νεοφερμένο μέλος

Οι απόψεις διίστανται και μπερδεύομαι

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.720 μηνύματα.
Οι απόψεις διίστανται και μπερδεύομαι
ε αυτη ειναι η ομορφια της τυχαιοτητας..
Κανε αυτο που καταλαβαινει καλυτερα το μυαλο σου.
Πηγαινε και παρακολουθα ενα δυο βασικα μαθηματα της καθε κατεύθυνσης ( ροες = κατευθύνσεις ) και κοιτα..οποιο σου φαινεται χλαπατσα φυγε.

Atrlef

Νεοφερμένο μέλος

Αμα απο τους ημμυ βγαλεις την πληροφορικη η σχολη δεν εχει καλη αποκατασταση στην ελλαδα. Στο φορουμ λεγαμε οτι ημμυ ενεργειακος αν παει ελληνικα καλωδια να δουλεψει θα παρει 900 τον μηνα με συμβαση. Ουσιαστικα ημμυ καλυπτει και software και hardware engineer αν και το hardware engineer ειναι πολυ πιο δυσκολο. Για αυτο καλυτερα πληροφορικη παρα ημμυ για να μην μπλεξεις με φυσικη το οποιο χρειαζεται αν πας για hardware. Επισης για καθε δουλεια hardware υπαρχουν 20+ software και στην ελλαδα το hardware ειναι πολυ περιορισμενο. Τελος απο ολες τις σχολες του 2ου πεδιου εχω παρατηρησει οτι περα απο ημμυ και πληροφορικη ειναι λιγο πιο κορεσμενα τα επαγγελματα γενικα πχ σε φυσικους η μηχανολογους μηχανικους.
Αλλά σύμφωνα με αυτό καταλήγουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ καθαρά μηχανικός κλάδος στην Ελλάδα δεν έχει ζήτηση. Χωρίς να ξέρω την αγορά προσωπικά μου φαίνεται παράδοξο

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.960 μηνύματα.
Αλλά σύμφωνα με αυτό καταλήγουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ καθαρά μηχανικός κλάδος στην Ελλάδα δεν έχει ζήτηση. Χωρίς να ξέρω την αγορά προσωπικά μου φαίνεται παράδοξο
Εαν βγεις ενεργειακός, είναι δεδομένο πως θα έχεις δουλειά ακόμα και στην Ελλάδα, και πιθανότατα με αρκετά αξιοπρεπή μισθό που κάθε χρόνο θα αυξάνεται. Σε καλή εταιρία, και εαν είσαι καλός γενικά, δεν σε ξεκινάνε με 900€ προς Θεού. Αλλά μην κοιτάς μόνο τον μισθό εκκίνησης. Πρέπει να σκεφτείς και άλλους παράγοντες όπως πόσο scale θα κάνει ο μισθός σου με κάθε χρόνο εμπειρίας, εαν έχει ταβάνι κτλπ. Εαν με 2 χρόνια εμπειρίας παίρνεις 2 χιλιάρικα ας πούμε σε χαλάει ; Άλλοι ξεκινάνε με βασικό και δουλεύουν μια δεκαετία για να πάρουν αύξηση 200€ ξέρω'γω.

Τώρα για τους υπόλοιπους μηχανικούς δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά και οι ναυπηγοί φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλά, όπως και οι τοπογράφοι.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Εαν βγεις ενεργειακός, είναι δεδομένο πως θα έχεις δουλειά ακόμα και στην Ελλάδα, και πιθανότατα με αρκετά αξιοπρεπή μισθό που κάθε χρόνο θα αυξάνεται. Σε καλή εταιρία, και εαν είσαι καλός γενικά, δεν σε ξεκινάνε με 900€ προς Θεού. Αλλά μην κοιτάς μόνο τον μισθό εκκίνησης. Πρέπει να σκεφτείς και άλλους παράγοντες όπως πόσο scale θα κάνει ο μισθός σου με κάθε χρόνο εμπειρίας, εαν έχει ταβάνι κτλπ. Εαν με 2 χρόνια εμπειρίας παίρνεις 2 χιλιάρικα ας πούμε σε χαλάει ;

Τώρα για τους υπόλοιπους μηχανικούς δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά και οι ναυπηγοί φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλά, όπως και οι τοπογράφοι.
Νομιζω οτι οι ναυπηγοι ειναι στην κορυφη ...γιατι εκει που εργαζονται υπαρχε τυφλο χρημα και ειναι και λιγοι.
Και οι τοπογραφοι παλι ειναι λιγοι και υπαρχουν μεγαλες αναγκες επιμετρησης γης, χωρων, αερα και διαστηματος και μεταφορα αυτων σε ηλεκτρονικη πληροφορια.
Τωρα λεει τα λεωφορεια θα κινουνται χωρις οδηγο.
Ο Μασκ ειχε κοψει καιρο πριν και για λιγο την δορυφορικη καθοδηγηση στην ουκρανια και δε μπορουσαν να εκτοξευσουν πυραυλο και ντροουνς

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 432 μηνύματα.
Οχι δεν ειναι για πολιτικος μηχανικος ειναι χαλια τα πραγματα αρα και τοπογραφος και αρχιτεκτονας.

Έχω τελειώσει ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Πολύ δύσκολη σχολή, πολλές γνώσεις, θεωρητικά μπορείς να ασχοληθείς με πάρα πολλά πράγματα, αλλά αυτό φυσικά εξαρτάται πέρα απ' το πτυχίο και με την περιοχή στην οποία βρίσκεσαι. Η Ελλάδα δεν είναι καλή χώρα για μηχανικούς. Οι ΗΜΜΥ έχουν το καλό ότι μπορούν να ασχοληθούν και με την πληροφορική οπότε αυτό τους δίνει περισσότερη ευελιξία και ευκαιρίες απασχόλησης πέρα απ' τον κατασκευαστικό και ενεργειακό τομέα. Με την εξαίρεση της πληροφορικής στο δημόσιο ως καθηγητής, οι δύο σχολές δίνουν ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα από πλευρά υπογραφής.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Απο την εμπειρία μου σε εταιρείες απο άλλο πόστο πολιτικού μηχανικού,και απο άπειρους συναδελφους και φίλους μου.Μπορω να πω με βεβαιοτητα ότι οι ενεργειακοί ΗΜΜΥ στην μελέτη μόνο με βύσμα και με άθλιο μισθό.Ενδεικτικά στα ελληνικά καλώδια δίνουν 1200 μπλοκ (ουτε 900 συμβαση......).Τωρα αν τον ενδιαφερει το πεδιο θα τον φαει η επαρχια.

ΥΓ
Αν του αρεσει φυισκα δεν πρεπει να ακουσει κανενα και να το προχωρησει.Οι περισσοτεροι ενεργειακοι ΗΜΜΥ πανε ολλανδια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια