Φυσική ως μεταπτυχιακό ή άλλον τρόπο, μετά το Μαθηματικό

panosgl2006

Νεοφερμένο μέλος

Ο Παναγιώτης Νικόλαος Γλύπτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα σας.Απο τον Οκτώβριο θα είμαι 2ετης φοιτητής στο τμήμα μαθηματικών του ΕΚΠΑ.Πραγματικα μου αρέσουν τρέλα τα μαθηματικά και η αυστηρότητα τους για αυτό κι όλας πήγα μαθηματικό αλλά πάντα είχα αυτήν την ανάγκη να κάνω και φυσική.Σεμφε δεν πήγα γιατί εκεί κάνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου μόνο εφαρμοσμένα μαθηματικά και πολύ τσαπατσουλικα κάποιες φορές(χωρίς αποδείξεις και αυστηρούς ορισμούς) οπότε σίγουρα αυτή η σχολή παρόλο που έχει και τα δύο δεν ήταν επιλογή.Θα ήθελα να ρωτήσω όταν πάρω το πτυχίο(σε 2 χρόνια σκοπεύω να τελειώσω σε 3,5 χρόνια όπου το επιτρέπει η σχολή) αν υπάρχει κάνενα μεταπτυχιακό που να ασχολείται με την φυσική ή κάποια ειδικά θέματα αυτής και να είναι προσβάσιμο από απόφοιτο μαθηματικού.

fortheloveofshizaya

Νεοφερμένο μέλος

Η fortheloveofshizaya αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Δεν είμαι στον κλάδο (προφανώς) άλλα μπορείς να κοιτάξεις το σαιτ της σχολής σου να δεις τι μεταπτυχιακά προσφέρουν και αν κάποιο από αυτά έχει σχέση με αυτό που θες. Μπορείς επίσης να δεις σε αντίστοιχα τμήματα σε αλλα πανεπιστήμια (αν δεν κάνω λάθος μπορείς να πας και σε αλλο πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό άλλα δεν είμαι και σίγουρη)

Ilias__

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 75 μηνύματα.
Καλησπέρα σας.Απο τον Οκτώβριο θα είμαι 2ετης φοιτητής στο τμήμα μαθηματικών του ΕΚΠΑ.Πραγματικα μου αρέσουν τρέλα τα μαθηματικά και η αυστηρότητα τους για αυτό κι όλας πήγα μαθηματικό αλλά πάντα είχα αυτήν την ανάγκη να κάνω και φυσική.Σεμφε δεν πήγα γιατί εκεί κάνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου μόνο εφαρμοσμένα μαθηματικά και πολύ τσαπατσουλικα κάποιες φορές(χωρίς αποδείξεις και αυστηρούς ορισμούς) οπότε σίγουρα αυτή η σχολή παρόλο που έχει και τα δύο δεν ήταν επιλογή.Θα ήθελα να ρωτήσω όταν πάρω το πτυχίο(σε 2 χρόνια σκοπεύω να τελειώσω σε 3,5 χρόνια όπου το επιτρέπει η σχολή) αν υπάρχει κάνενα μεταπτυχιακό που να ασχολείται με την φυσική ή κάποια ειδικά θέματα αυτής και να είναι προσβάσιμο από απόφοιτο μαθηματικού.
Καταρχήν μπορείς από Μαθηματικό να πάρεις μάθηματα επιλογής Φυσικής,αν προσφέρονται. Από εκεί και πέρα στα μεταπτυχιακά των τμημάτων Φυσικής γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Σχολών Θετικών Επιστημών, άρα και οι μαθηματικοί. Δεν είναι τυχαίο που μαθηματικοί γίνονται Μετεωρολόγοι, Αστροφυσικοί κλπ.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.666 μηνύματα.
Καλημερα
Ε τωρα αυτο που ζητας δεν παιζει.
Καλα εκανες και πηγες μαθηματικο στην αγαπη σου... αλλα μεταπτυχιακο φυσικης που να σε αρχιζουν απο το μηδεν της φυσικης δεν υπαρχει.
Οποτε μετα το πυχιο δινεις κατατακτηριες σεμφε ... εκει θα σε αναγνωρισουν μαθηματα μαθηματικων και εσυ θα αφοσιωθείς στην φυσικη και θα παρεις και δικαιωματα μηχανικου Τεε.
Αμα δεν θελεις κατατακτηριες θα γραφεις στο εαπ στο προπτυχιακο φυσικες επιστημες ..και αυτο δινει πτυχιο φυσικου ΠΕ4.1 ( ειναι δυσκολο).

Τελευταία επεξεργασία:

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Βασικα γιατι να δωσει καποιος κατατακτηριες για δευτερο αντιστοιχο προπτυχιακο πτυχιο. Αν εχεις πτυχιο μαθηματικων δεν χρειαζεσαι της φυσικης αχρηστο ειναι. Κανενας δεν πληρωνει τα 2 πτυχια στην αγορα. Αν θες να εμβαθηνεις σε κατι καλυτερα μεταπτυχιακο παρα δευτερο πτυχιο. Πες πχ οτι εχω τελιωσει πληροφορικη και μαθηματικα η μηχανολογος και ηλεκτρολογος καμια δουλεια δεν θα μου πληρωσει και τα 2 πτυχια ειτε προγραμματιστης, ειτε μηχανικος.

Drscientist

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 144 μηνύματα.
Στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος σου λέει ότι υποχρεοτικα 2 μαθήματα φυσικής και μπορείς να πάρεις 7 μαθήματα ελεύθερης επιλογής. έχεις ψάξει εάν τα 7 μπορείς να τα πάρεις από το φυσικό; έχεις ρωτήσει κανέναν καθηγητή;
Γιατί άμα γίνεται με 7 + 2 μαθήματα φυσικής και προφανώς ως μαθηματικός έχεις λάβει ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης ενός φυσικού άρα είναι πιθανό να γίνεις δεκτός σε κάποιο μεταπτυχιακό φυσικής

Πάντως όσα μαθήματα φυσικής επιλέξεις να φροντίσεις να είναι από τα σημαντικότερα μαθήματα του φυσικού ας πούμε
Ηλεκτρομαγνητισμος
Μηχανική
Κβαντομηχανικη
Σχετικότητα
Πάρε και κάποιο εργαστήριο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια