Φροντίδα άγριων ζώων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,784 μηνύματα.
Ο δήμος της ανεξάρτητης πόλης-κράτους Αμβούργου της Γερμανίας πήρε μέτρα για τα άγρια ζώα όπως σκίουροι και κοράκια που υπάρχουν σε αφθονία σχεδόν σε όλα τα οικιστικά πάρκα της περιοχής. Λόγω της εκτεταμένης χιονόπτωσης την περασμένη εβδομάδα, τα άγρια ζώα αυτά αδυνατούν να βρουν εύκολα τροφή και ζητάει από τους πολίτες αυτές τις μέρες να αφήσουν ένα μπολάκι ξηρούς καρπούς και φλούδες όπως και φρέσκο νερό έξω από τα πάρκα ή οικοδομικά τετράγωνα πολυκατοικιών ώστε τόσο κοράκια όσο και σκιούροι τη νύχτα να βρουν να φάνε κανονικά επειδή φοβούνται την ανθρώπινη παρουσία. Μάλιστα ζήτησαν από τους πολίτες να καθαρίσουν λίγο τα πεζοδρόμια από τσιγάρα, τσίχλες, μάσκες κτλ γιατί πιθανόν αυτά τα ζωάκια να τα περάσουν για τροφή λόγω πείνας.

1640809748138.png
1640809795004.png


Στην Ελλάδα ξέρετε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ανάλογο αυτές τις κρύες μέρες; Για παράδειγμα οι σκαντζόχοιροι βρίσκουν εύκολα να φάνε τίποτα; :ermm: Δεν εννοώ δράσεις μέσω ΜΚΟ όσο αυθόρμητες κινήσεις πολιτών πέρα από την φροντίδα των κατοικιδίων μέσα στο σπίτι. Καθαρίστηκε ποτέ κανένα πεζοδρόμιο ή δρόμος έξω από την είσοδο κάποιου σπιτιού;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top