Ersa
Νεοφερμένο μέλος
Η Ersa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 20 μηνύματα.

Οικογένεια με ετήσιο εισόδημα άνω των 45000€ με φοιτητή σε άλλη πόλη με κανονικό ενεργό μισθωτηριο στο όνομα του φοιτητή, ο οποίος θα κάνει φορολογική δήλωση το 2026 για μικρό εισόδημα του 2025, δικαιούται το συγκεκριμένο επίδομα;
Ο φοιτητής θα συνεχίσει να θεωρείται εξαρτώμενο μέλος; Παίζει κάποιο ρόλο αυτό;
Αν ο φοιτητής είχε εισοδήματα άνω των 3000€ δεν θα ήταν εξαρτώμενο μέλος και θα ήταν πιο βέβαιη η παροχή του επιδόματος;
Αν ο φοιτητής είχε εισοδήματα άνω των 3000€ δεν θα ήταν εξαρτώμενο μέλος και θα ήταν πιο βέβαιη η παροχή του επιδόματος;
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.434 μηνύματα.

Το Επιπεδο εισοδηματος που εσεις αναφερετε αφορα μονο τα πανεπιστημια Κοζανης, Κομοτηνης και Αιγαιου ( 40000 + 3000 για καθε εξαρτωμενο παιδι).Οικογένεια με ετήσιο εισόδημα άνω των 45000€ με φοιτητή σε άλλη πόλη με κανονικό ενεργό μισθωτηριο στο όνομα του φοιτητή, ο οποίος θα κάνει φορολογική δήλωση το 2026 για μικρό εισόδημα του 2025, δικαιούται το συγκεκριμένο επίδομα;
Για τα αλλα ειναι ( 30000 + 3000 για καθε εξαρτωμενο παιδι).
Τωρα αν το παιδι πρεπει να κανει δηλωση και να βγει απο την προστασια ? οκ ..τοτε θα προσθεσουν και το δικο του εισοδημα... αυτο που παιζεται ειναι αν θα το βαλουν και προστατευομενο...( στις μετεγγραφες το βαζουν)
Το οτι το συμβολαιο ειναι στο ονομα του παιδιου δεν πειραζει.
Αλλα σε καθε περιπτωση με τα οικονομικα δεδομενα που λετε δεν μπορειτε... λυπαμαι
Εσεις αιτηση θα επιχειρήσετε και ας σας κοψει η πλατφορμα.
Εδω φρεσκιες ερωτοαπαντησεις.
Εδω και η φετινη εγυκλιος
maritina07
Νεοφερμένο μέλος
Η maritina07 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

Η αδερφή μου παίρνει το επίδομα εκείνη και όχι οι γονείς μου που έχουν αντίστοιχο με εσάς εισόδημα. Κάνει μόνη της δήλωση πάνω από 3.000€. Το σπίτι είναι νοικιασμένο στο όνομα του πατέρα μου και εκείνη δηλώνεται ως φιλοξενούμενη αλλά όχι εξαρτώμενη. Χρειάζεται επιπλέον ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μια υπεύθυνη δήλωση του πατέρα μου που δίνει στην αδερφή μου το δικαίωμα να πάρει τα χρήματα. Υπάρχει εγκύκλιος που την βρίσκετε στην πλατφόρμα του επιδόματος. Έτσι τα πήρε πέρυσι και φέτος έχουν εγκριθεί και περιμένει την πληρωμήΟικογένεια με ετήσιο εισόδημα άνω των 45000€ με φοιτητή σε άλλη πόλη με κανονικό ενεργό μισθωτηριο στο όνομα του φοιτητή, ο οποίος θα κάνει φορολογική δήλωση το 2026 για μικρό εισόδημα του 2025, δικαιούται το συγκεκριμένο επίδομα;
andreouk
Νεοφερμένο μέλος
Η andreouk αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 9 μηνύματα.

Καλημέρα. Η κόρη μου νοικιάζει σπίτι στην πόλη που σπουδάζει. Το μισθωτήριο έγινε εξ αρχής στο όνομά της καθώς και ο λογαριασμός του ρεύματος. Κάνει μόνη της φορολογική δήλωση πέρσι και φέτος (φορολ. έτος 2023 & 2024) καθώς δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές τις με εισόδημα > 3.000,00 ευρώ και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν.4172/2013 Α΄167 (έχει εισόδημα πάνω από 3.000 ευρώ). Μέσω της σχετικής εφαρμογής έκανε μόνη της την αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Πέρσι εγκρίθηκε και πληρώθηκε κανονικά και για φέτος έχει ήδη εγκριθεί η αίτηση της. Ελπίζω να βοήθησα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 3 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...