Φοιτητική ζωή στην Καβάλα

Nek21

Νεοφερμένο μέλος

Η Nek21 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για την φοιτητική ζωη στην Καβαλα

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.771 μηνύματα.
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για την φοιτητική ζωη στην Καβαλα
Οσο πιο μικρη πολη τοσο καλυτερη φοιτητικη ζωη.
Η φοιτητική ζωη ειναι μονο ανθρωπινη επαφη και παρεα.. τιποτα αλλο.
Και σε παγκακι με μπυρες απο το περιπτερο ..και μουσικη απο το κινητο σε φορητο ηχειο jbl ,καλυτερα ειναι απο το Παλλας.

1757629042031.png

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Μεγαλύτερος μύθος από τη φοιτητική ζωή δεν υπάρχει. Τουλάχιστον εγώ 5 χρόνια τώρα αυτό έχω καταλάβει (και βάσει των υπολογισμών μου θέλω αλλά 2,5-3 χρόνια μέχρι να τελειώσω δηλαδή πτυχίο στα 7,5-8 που στη σχολή μου είναι ο μέσος όρος). Τρομερές απαιτήσεις από τους καθηγητές (ήδη απ το 1ο έτος), τεράστια ύλη, πολύ διάβασμα, δύσκολα θέματα στις εξετάσεις, εξεταστικά φίλτρα (πρόοδος, εργασία κλπ) σε πολλά μαθήματα, επίσης υπάρχει ανάγκη να εργάζονται οι φοιτητές κι έτσι έρχονται σε επαφή από τα 18-20 με το χάος της ελληνικής κοινωνίας κι ένα σωρό άλλα. Για μένα καλά είναι τα χρόνια από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού μέχρι βαριά το 1ο-2ο έτος της σχολής (αν δεν έχεις μπει σε κάνα παλούκι όπως εγώ δυστυχώς). Φυσικά και τα 30κατι αν είσαι ΔΥ την περνάς ζωή και κότα. Κατά τα άλλα τα χρόνια 18-25 (για να μην πω και μέχρι 30) είναι από τα πιο ψυχοπλακωτικά που έρχεσαι σε επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που μέχρι πρότινος αγνοούσες.

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 600 μηνύματα.
Μεγαλύτερος μύθος από τη φοιτητική ζωή δεν υπάρχει. Τουλάχιστον εγώ 5 χρόνια τώρα αυτό έχω καταλάβει (και βάσει των υπολογισμών μου θέλω αλλά 2,5-3 χρόνια μέχρι να τελειώσω δηλαδή πτυχίο στα 7,5-8 που στη σχολή μου είναι ο μέσος όρος). Τρομερές απαιτήσεις από τους καθηγητές (ήδη απ το 1ο έτος), τεράστια ύλη, πολύ διάβασμα, δύσκολα θέματα στις εξετάσεις, εξεταστικά φίλτρα (πρόοδος, εργασία κλπ) σε πολλά μαθήματα, επίσης υπάρχει ανάγκη να εργάζονται οι φοιτητές κι έτσι έρχονται σε επαφή από τα 18-20 με το χάος της ελληνικής κοινωνίας κι ένα σωρό άλλα. Για μένα καλά είναι τα χρόνια από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού μέχρι βαριά το 1ο-2ο έτος της σχολής (αν δεν έχεις μπει σε κάνα παλούκι όπως εγώ δυστυχώς). Φυσικά και τα 30κατι αν είσαι ΔΥ την περνάς ζωή και κότα. Κατά τα άλλα τα χρόνια 18-25 (για να μην πω και μέχρι 30) είναι από τα πιο ψυχοπλακωτικά που έρχεσαι σε επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που μέχρι πρότινος αγνοούσες.
Καλα μην τα λεμε τοσο απότομα ,σκέψου ενα παιδί να δίνει πανελλήνιες και να τα διαβάσει αυτά. Προφανώς και δεν ουτοπικα τα πράγματα αλλά πάντα υπάρχουν θετικά. Είναι μια άλλη περίοδος της ζωής μας ,μεταβατική και οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δεν γίνεται να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Είναι και ανάλογα με τη σχολή, το αν μένεις στην πόλη σου, το οικονομικό, οι παρέες, οι σχέσεις, γενικά είναι πολλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα αν θα είναι όμορφα χρονια ή οχι. Αλλά η ζωή είναι μπροστά...

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 438 μηνύματα.
Ακριβως. Τουλαχιστον εσυ που θα παρεις το πτυχιο δεν θα πεινασεις τοσο ευκολα σε σχεση με καποιον που δεν θα το εχει. Μπορει να μην γινεις πλουσιος ποτε αλλα θα ζησεις ανετα. Η φοιτητικη ζωη μια φουσκα ειναι για μενα τα 2 πρωτα χρονια αξιζουν μετα θες να δουλεψεις μπας και βγαλεις λεφτα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Στην αμερικη ειναι ζωαρα γιατι ξερεις οτι θα παρεις πτυχιο επιτοπου στα 4 χρονια καθως ειναι ιδιωτικα τα πανεπιστημια οποτε δεν θα σε πανε 5ο+ετος γιατι θα ειχαν απολυθει οι καθηγητες. Βαλε και τα 80κ+ που θα παρεις πρωτο μισθο εκει κανεις ζωαρα ελλαδα ειναι για τα μπαζα!

eupalinaros

Νεοφερμένο μέλος

Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Τουλαχιστον εσυ που θα παρεις το πτυχιο δεν θα πεινασεις τοσο ευκολα σε σχεση με καποιον που δεν θα το εχει. Μπορει να μην γινεις πλουσιος ποτε αλλα θα ζησεις ανετα.
Δε συμφωνώ. Ξέρω πολλούς που δεν πήραν πτυχίο και μια χαρά ζουν (άλλοι με πτυχίο και φυτοζωούν). Και στο εξωτερικό έχει τόσες δουλειές (πχ οδηγός) που δε θέλει πτυχίο ΑΕΙ και μια χαρά ζωή κάνεις. Έπειτα δεν τα παίρνουν όλοι τα γράμματα.

Ακριβως. Τουλαχιστον εσυ που θα παρεις το πτυχιο δεν θα πεινασεις τοσο ευκολα σε σχεση με καποιον που δεν θα το εχει. Μπορει να μην γινεις πλουσιος ποτε αλλα θα ζησεις ανετα. Η φοιτητικη ζωη μια φουσκα ειναι για μενα τα 2 πρωτα χρονια αξιζουν μετα θες να δουλεψεις μπας και βγαλεις λεφτα.

Στην αμερικη ειναι ζωαρα γιατι ξερεις οτι θα παρεις πτυχιο επιτοπου στα 4 χρονια καθως ειναι ιδιωτικα τα πανεπιστημια οποτε δεν θα σε πανε 5ο+ετος γιατι θα ειχαν απολυθει οι καθηγητες. Βαλε και τα 80κ+ που θα παρεις πρωτο μισθο εκει κανεις ζωαρα ελλαδα ειναι για τα μπαζα!
το αμερικαν ντρημ έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Ευρώπη και πάλι Ευρώπη. Από ΗΠΑ μόνο η Καλιφόρνια αξίζει.

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 438 μηνύματα.
Δε συμφωνώ. Ξέρω πολλούς που δεν πήραν πτυχίο και μια χαρά ζουν (άλλοι με πτυχίο και φυτοζωούν). Και στο εξωτερικό έχει τόσες δουλειές (πχ οδηγός) που δε θέλει πτυχίο ΑΕΙ και μια χαρά ζωή κάνεις. Έπειτα δεν τα παίρνουν όλοι τα γράμματα.

το αμερικαν ντρημ έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Ευρώπη και πάλι Ευρώπη. Από ΗΠΑ μόνο η Καλιφόρνια αξίζει.
Απο αμερικη βασικα california ΔΕΝ αξιζει αν δεις τις τιμες των ακινητων. Μιλαμε 2 εκατ για ενα σπιτι στο los angeles ενω σε πολιτειες οπως georgia και florida κανει το πολυ 400 χιλιαδες.

Αυτος που εχει πτυχιο μπορει να κανει την δουλεια του οδηγου ομως το αναποδο οχι. Γενικα κανεις δεν θα πεινασει απλα σου δινει περισσοτερες πιθανοτητες!