Αισθητικά είναι οκ. Πανέμορφη δεν την λες σίγουρα. Όταν απεργούν τα σκουπιδιάρικα και οι συγκοινωνίες δεν παλεύεται. Η μετακίνηση είναι χάλια. Τα αστικά είναι μεχ, ενώ με αμάξι απλά δεν βρίσκεις πουθενά να παρκάρεις. Μετρό το 2100. Από ζωή έχει προφανώς καθώς είμαι μια μεγάλη πόλη και έχει και πολλούς φοιτητές, οπότε δεν βαριέσαι αν είσαι τύπος του έξω. Τα ΠΑΟΚια με τις μαλακίες τους γίνονται θέμα κάποιες φορές γι αυτό πρέπει να προσέχεις που παρκάρεις. Το κακό με τη Θεσσαλονίκη είναι το ίδιο με κάθε άλλη πόλη της επαρχίας, πως απλά δεν έχει δουλειές, καθώς όλα είναι στην Αθήνα. Αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα της Ελλάδας.
Μαλακισμένες νοοτροπίες δεν έχω συναντήσει, οι περισσότεροι είναι οκ. Πάντοτε πρέπει να έχεις στο σπίτι σου καφέ επίσης καθώς στην Θεσσαλονίκη ο καφές είναι το βασικό κέρασμα όταν έρχεται κάποιος σπίτι σου και αν δεν έχεις είναι σαν να μην έχεις νερό.
Σαν πόλη δεν περπατιέται σίγουρα και γιατί είναι αρκετά μεγάλη και επειδή είναι σε βουνό. Όσοι λένε το αντίθετο είναι στάνταρ φοιτητές που μένουν σχετικά κοντά με τη σχολή και κυκλοφορούν μόνο κέντρο.
Για φοιτητές είναι καλά σαν πόλη και δεν νομίζω να περάσεις άσχημα. Για μόνιμα κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει. Αν θες επαρχία και δεν σε νοιάζει η δουλειά για μόνιμα υπάρχουν πολύ καλύτερες πόλεις, όπως Λάρισα, Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο. Αν σε νοιάζει η δουλειά πας Αθήνα. Η Θεσ/νικη δεν αξίζει κατ εμέ για μόνιμα επειδή ανήκει σε αυτήν την ηλίθια κατηγορία που είναι αρκετά μεγάλη για να σου προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα που δεν έχουν οι άλλες επαρχιακές πόλεις, αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε να τα ανέχεσαι επειδή υπάρχει πληθώρα εργασίας όπως η Αθήνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.