archaios19
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν έχω ζήσει ακόμα ως φοιτητής στην Αθήνα, αλλά όλα αυτά τα 18 χρόνια που μένω δεν έχω βαρεθεί καθόλου. Μου αρέσει που έχει πολλά πράγματα να κάνεις, πολλά μέρη να δεις(π.χ. κάθε φορά που πάω κέντρο, βρίσκω και ένα καινούριο σοκάκι). Μένω σε μια περιοχή που έχει αρκετό πράσινο και πάρκα και δε θα το άλλαζα. Γενικά είμαι άνθρωπος της πόλης, δεν μπορώ να είμαι κάπου να βλέπω τα ίδια και τα ίδια, τους ίδιους ανθρώπους κτλ. Τώρα μπαίνω στην 3η βδομάδα που είμαι στο χωριό και αν δεν ήταν οι συνομήλικοί μου να βγαίνουμε κάθε βράδυ, θα είχα βαρεθεί πολύ περισσότερο. Δεν μπορώ να είμαι κάπου που να είναι μόνο οι κότες και εγώ, που λέει ο λόγος.
Από άλλες πόλεις που έχω πάει, θα πήγαινα σίγουρα ως φοιτητής να μείνω Καλαμάτα που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, καθώς και Θεσσαλονίκη που έχει αρκετά να κάνεις, όχι όπως η Αθήνα αλλά και πάλι. Αλλού δεν νομίζω. Φέτος πήγαμε 7ήμερη στην Κρήτη, από τις οποίες οι 2 μέρες ήταν στα Χανιά. Την πρώτη μέρα ξετρελάθηκα αλλά τη 2η πήγαμε στα ίδια μέρη και βαρέθηκα αμέσως. Το Ηράκλειο, πέρα από την Κνωσσό και το λιμάνι, μου θυμίζει μια μικρή Αθήνα, οπότε δε θα το επέλεγα. Βόλο που είχα πάει στην Γ Γυμνασίου δεν έχει και πολλά, μόνο την παραλιακή οδό περπατούσαμε συνέχεια πάνω κάτω.
Η μόνη μικρή πόλη που θα έμενα αλλά σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία είναι το Καρπενήσι. Όμορφη πόλη, με πολύ ωραίο κλίμα.
Υ.Γ. Αποφύγετε τον Πύργο Ηλείας πάση θυσία. Πηγαίντε εκεί και θα καταλάβετε.![]()
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Η Αθήνα είναι μία πόλη για κάθε τύπο ανθρώπου, αφού προσφέρει πληθώρα κέντρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης, πνευματικής και ψυχικής ανάτασης, αλλά και χώρων εστίασης. Με σαγηνεύει ιδιαίτερα ο συνδυασμός του σύγχρονου και του κλασικού (ιδιαίτερα στο κέντρο). Επιπλέον, θεωρώ πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πρωτεύουσα μπορούν να διευκολύνουν τις μετακινήσεις, παρά την ομολογουμένη ταλαιπωρία που προξενεί αρκετές φορές το διαβόητο κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της. Θεωρώ, δηλαδή, πως ένας φοιτητής δύναται να απολαύσει την Αθήνα και τις ''υπηρεσίες'' της, χωρίς να δαπανά πολλά χρήματα.
Αν είχα την ευκαιρία να ζήσω τα φοιτητικά μου χρόνια σε άλλη πόλη, αυτή θα ήταν σίγουρα η Καλαμάτα. Την έχω επισκεφθεί πάνω από τρεις φορές και κάθε φορά ανακαλύπτω και μία καινούρια πτυχή της. Είναι μεστή φοιτητών και ο συνδυασμός του βουνού και της θάλασσας, όπως επισημαίνει ο φίλτατος Ιάκωβος, είναι μοναδικός. Τα Ιωάννινα, αντίστοιχα, προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα για τον φοιτητή (όπως το συμπέρανα από την πολυήμερη φετινή εκδρομή του σχολείου μου , αλλά και όπως μου το μετέφεραν γνωστοί που σπουδάζουν εκεί).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 336742
Επισκέπτης

Αν είχα την ευκαιρία να ζήσω τα φοιτητικά μου χρόνια σε άλλη πόλη, αυτή θα ήταν σίγουρα η Καλαμάτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
archaios19
Πολύ δραστήριο μέλος

Προτιμώ άλλου είδους εθισμούς... στην ιστορικότητα και τα τοπία της πόλης...

Panagiotis849
Δραστήριο μέλος

Τι ρατσισμός και τι αντιλήψεις είναι αυτές για τους βλάχους;Στην Αθήνα.Προτειμω τσιμεντούπολη που έχει όμως τα πάντα,παρά έπαρχεια που δεν έχει πράγματα να κάνω συν ότι είναι γεμάτη βλάχους που κοιτάνε τι κανείς.(μιλάω για Επαρχειες όχι για πόλεις).
Βέβαια και Θεσσαλονίκη θα εμένα αλλά η Αθήνα μου αρέσει περισσότερο.

Guest 454371
Επισκέπτης

Ναι, αν πηγαίνεις κάθε μέρα για καφέ των 5 ευρώ στο Κολωνάκι, αν σκας καθημερινά 12αρια για κοκτέιλ στο anglais και το citizen, αν δίνεις 15αρι στο Λόχαν κάθε πέμπτη, παρασκευή και κυριακή και 20αρι στα μπουζούκια κάθε Σάββατο, 900αρι θα σου βγει.
Υπάρχει κάποια απαγόρευση που δε γνωρίζω;
αρχικά δεν είναι μόνο οι έξοδοι. Είναι όλο το πακέτο. Ενοίκια, λογαριασμοι, ψώνια και τα δικά σου έξοδα. Επίσης όταν εννοούσα ότι δεν βγαίνεις κάθε μερα, δεν το οριοθετούσα από την άποψη ότι σου απαγορεύει κάποιος να βγεις από το σπίτι. Απλά δεν έχεις την πολυτέλεια βάση των οικονομικών σου δυνατοτήτων, να κάνεις εξόδους καθημερινούς που θα σου δώσουν μια διαοφορετική ποιότητα ζωής με βάση τα οικονομικά σου. Μάλλον εδώ κατάλαβες λάθος. Αυτό το ότι στην Αθήνα δεν πληρώνεις μόνο τον αέρα, ΙΣΧΥΕΙ
American Economist
Επιφανές μέλος

Τι ρατσισμός και τι αντιλήψεις είναι αυτές για τους βλάχους;![]()
Όπως τα λες βλάχοι

Mitsos747
Νεοφερμένο μέλος

Θα ήθελα να ξέρω τι με περιμένει εκει!
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Επειδή σε λίγους μήνες λογικά θα είμαι στην Αθήνα ως φοιτητής, μπορείτε όσοι έχετε ζήσει εκεί να μου περιγράψετε λιγο τη ζωή της πόλης; Ας πουμε σχετικά με το κόστος ζωής, την επικινδυνότητα-εγκληματικοτητα, τις επιλογές διασκέδασης, τον καιρό, τις μετακινήσεις με τα μεσα μαζικής μεταφοράς...
Είμαι σίγουρος ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει δραματικά από τον καιρό των προηγούμενων 20+ σελίδων με posts όπως κι άλλες άπειρες πηγές.
Που ξέρεις ότι θα είσαι φοιτητής στην Αθήνα φίλε μου;Δες πρώτα ποσό θα γράψεις και τα βλέπεις αυτά μετά.
Καλή επιτυχία εύχομαι!
Πάρε κι εσύ με το καλό το πτυχίο σου και μετά άρχισε να ονειρεύεσαι την Γερμανία και τον πολιτισμό.
Dimitris9
Δραστήριο μέλος

Επειδή σε λίγους μήνες λογικά θα είμαι στην Αθήνα ως φοιτητής, μπορείτε όσοι έχετε ζήσει εκεί να μου περιγράψετε λιγο τη ζωή της πόλης; Ας πουμε σχετικά με το κόστος ζωής, την επικινδυνότητα-εγκληματικοτητα, τις επιλογές διασκέδασης, τον καιρό, τις μετακινήσεις με τα μεσα μαζικής μεταφοράς...
Καλησπέρα αγορίνα. Πρώτον καλή συνέχεια στον αγώνα σου και καλή επιτυχία στις εξετασεις . Θα σου μιλήσω απο εμπειρίες κολλητών μου στην Αθηνα ειναι φοιτητές 4ο έτος, γενικά έχει παι θετικά και αρνητικά. Τα θετικά ειναι οτι σου δινει πολλές επιλογές για εξόδους , θέατρα, παααρα πολλα μαγαζιά κτλ. Όμως, η εγκληματικότητα ειναι οντως τεράστια, η ζωη και η μετακίνηση πανάκριβα και επισης πανάκριβα και τα ενοίκια . Ομως κι αν οι γονεις σου εχουν πολυ καλη οικονομική κατασταση, δεν παύει να ειναι επικίνδυνα.. πολυ καλυτερα περνανε γνωστοι μου και φίλοι μου που σπουδάζουν επαρχία. Ομως καλύτερα από τη Θεσσαλονίκη (προσωπική μου άποψη και των φίλων μου).
(Και εγω οταν επισκέπτομαι ολους αυτούς , οντως και εγω προτιμώ επαρχία)
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Γενικότερα η μεγαλύτερη διαφορά που θα αντιληφθείς εαν μέχρι τώρα ζούσες επαρχία και δεν είχες πάει ποτέ Αθήνα θα είναι οτι φαίνεται χαώδης απο όλες τις απόψεις . Αυτό αρχικά ίσως σε φρικάρει αλλά θα το συνηθίσεις μετά τον 1ο ή 2ο χρόνο σου . Σημαντικό είναι να θυμάσαι οτι θα έχεις και αρκετούς φίλους που θα είναι στην ίδια φάση . Είναι σίγουρο οτι θα βρεις συμφοιτητές σου που έχετε κοινά ενδιαφέροντα(να και το θετικό του χάους

Scandal
Διαχειριστής

Επίσης έχει πάρα πολλές επιλογές σε συναυλίες, θέατρα, μουσεία και άλλα events!
Αλκης Κ.
Δραστήριο μέλος

akikos
Επιφανές μέλος

Armark
Νεοφερμένο μέλος

Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος

Προσπάθησε και με 10%Περασα σε μια σχολη στην Αθηνα οπου και εκατσα για 1 μηνα επειδη δυσκολευομαι παρα πολυ να μεινω εδω για τον λογο του οτι ειμαι απο αλλη πολυ μακρινή πολη. Οποτε σκεφτηκα να κανω μετεγγραφή αλλα δεν μου εγινε δεκτή. Αξιζει να επιστρέψω στην αθηνα για την σχολη παρα του οτι δυσκολευομαι να μεινω μονος μου εκει;
Armark
Νεοφερμένο μέλος

Δεν μπορω να κανω 10% διοτι περασα σε μια ακυρη σχολη που δεν μου αρεσε πριν 2 χρονια και το χρησιμοποίησα τωρα που περασα Αθηνα.Προσπάθησε και με 10%
Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος

κάτσε εισαι στο 2ο ετος σπουδων από τοτε που έδωσες;Δεν μπορω να κανω 10% διοτι περασα σε μια ακυρη σχολη που δεν μου αρεσε πριν 2 χρονια και το χρησιμοποίησα τωρα που περασα Αθηνα.
Armark
Νεοφερμένο μέλος

Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος

Μπορείς και στο 2ο έτος να κανεις 10% αν δε κανω λάθοςΕδωσα το ‘17 πανελληνιες και στην σχολη της Αθήνας τωρα ειμαι 2ο ετος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 180 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- theflood2346
- Halima
- Vassiliki.ko
- Hmmytheos
- FNC_Sophia
- Paragontas7000
- charmander
- bibliofagos
- Ryuzaki
- Corfu kitty
- iew
- Eagle Eye
- Frozensun
- jYanniss
- Hased Babis
- Reader
- American Economist
- nikos nikolaou
- eww1qewqeqweqw
- Totreno
- Claire05
- Ωχ ωραίο σύστημα
- Alexandros.Kourtis
- thenutritionist
- Πικλιδιος
- dmav
- DimitrisGr7
- Τρελας123
- chenchen
- lepipini
- phoni
- Philologist
- Mary_03
- mpapa
- Fofifofi78
- oups
- TheUnknown
- KingPoul
- bruh_234
- Jessie
- Mariap.
- GeoCommand
- ggl
- Αννα1
- Mammy Nun
- Memetchi
- vanessa21
- Leon13
- Κλημεντίνη
- aggelosst9
- Nefeli_
- kilopo
- Renia21
- Nikos05
- mar1a
- stefan
- Lebron
- panosveki
- Konstantinos4
- penelopet
- panagiotis23
- Natassa02
- Λαμπρινηη
- ckotsakos
- future.nurse.29
- KingOfPop
- kostas1233
- Superhuman
- EiriniS20
- vgard
- St11
- J.Cameron
- tslef8
- Φινεύς
- Ggpg
- ChristosV21
- StudyFreak04
- Mukumbura
- Unseen skygge
- Revekka
- nicole1982
- Lydia6902
- Viedo
- louminis
- hirasawayui
- nucomer
- Άρτεμις Α.
- tymvorixos
- Αλκης Κ.
- Αριάνα123
- Thanos_D
- iManosX13
- New member
- Trolling Stones
- Meow
- Markaf
- Panagiotis849
- Eleni54
- azula
- tsiobieman
- Konstantinos_m
- eri548
- Μάρκος Βασίλης
- χημεια4λαιφ
- Ststst02
- ioannaion
- lenaki001
- jim2015
- giota1111
- PanosCh002
- Reik
- cynzp
- Steffie88
- KostasR
- Monster Hunter
- StavMed
- cel123
- notis_19
- Kostakis45
- Scandal
- SweetGirl
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- tasoss
- rekcoR
- Zetakallipidou
- mitsos14
- skkins
- kiyoshi
- CELTICS FAN
- valantis21
- Jocaste
- marian
- johnsala
- jimis2001
- fockos
- Μαρία2222
- Makis7
- tasost
- TonyMontanaEse
- Johnman97
- christos87
- Γατόπαρδος.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.