Φοιτητική ζωή: Τι αλλάζει;

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,589 μηνύματα.
Αμα εισαι του 2002 δεν αλλαζει τιποτα :D
 

DrakeLivelos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο DrakeLivelos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 137 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,628 μηνύματα.
Για εμάς των θεωρητικών σχολών αυτό που αλλάζει είναι το γκρέμισμα των ονείρων. Εκεί που ακούς από παιδάκι ότι η φοιτητική ζωή ισοδυναμεί με έναν επίγειο παράδεισο φτάνεις και πέφτεις στον γκρεμό και ξυπνάς απότομα. Βλέπεις την Τρίτη Λυκείου σαν το τελευταίο εμπόδιο πριν τις Πύλες του παραδείσου και μόλις τελικά περνάς και έρχεται η πρώτη εξεταστική συνειδητοποιείς ότι το διάβασμα των πανελληνίων ήταν ο πραγματικός παράδεισος μπροστά στη κόλαση των τριών ετήσιων εξεταστικών περιόδων.

Ορίστε, μία αισιόδοξη προσέγγιση από εμένα. Καλώς ήρθατε γενιά του 2003, στον παράδεισο λοιπόν.
 

jims

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Σε γενικές γραμμές είναι έτσι όπως τα λέει ο giannhs2001, αν και βέβαια έχουν μια δόση υπερβολής τα λεγόμενα του. Τα πρώτο και -συνήθως- δεύτερο έτος είναι τα πιο δύσκολα μέχρι να βρεις τρόπο να"δαμάσεις" την ύλη αυτή ( στην καλύτερη τα συγγράμματα είναι 500 σελίδες και σε λίγα μαθήματα θα δεις εγχειρίδια κάτω των 500 σελίδων). Πρέπει να βρεις τρόπο να διακρίνεις το ουσιώδες από το επουσιώδες και να κατανοείς αυτό που διαβάζεις. Θυμάμαι ένας καθηγητής του ποινικού που μας έλεγε στο αμφιθέατρο ότι απομνημονεύουμε κάτι και το λέμε χωρίς να το έχουμε καταλάβει, νοοτροπία που προέρχεται από τα σχολείο. Επίσης οι βαθμοί δεν μπαίνουν όπως μπαίνουν στο σχολείο. Μπορεί με λίγο διάβασμα το 19-20 να είναι δεδομένο στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο όμως είναι αβέβαιο σε πολλά μαθήματα ακόμη και ένα 5-6 (10-12/20 κατά την σχολική βαθμολογική κλίμακα). Τα πιο κρίσιμα είναι τα πρώτα δύο χρόνια στα οποία πρέπει να πιεστείς.
 

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Να κανω λιγο τον δικηγόρο του διαβόλου και να πω οτι περα απο λιγα τμήματα του πρώτου πεδίου στα υπόλοιπα δεν πιστεύω οτι επικρατεί αυτη η δυσκολία.

Μιλάω απο προσωπική εμπειρία .

Στη φιλολογία θεωρούσαμε το 8 αριστο βαθμο και στην ψυχολογία εχει μάθηματα που το 10 το βαζουν απλόχερα.

Γενικα περα απο ενα δυο μαθήματα σε ολη τη σχολη τα υπόλοιπα ο κοσμος τα περνάει εύκολα.

Αυτο που λεω δεν γίνεται μονο στη ψ αλλα σε πληθος θεωρητικών τμημάτων που το 7 θεωρείται χαμηλος βαθμός και ακούς ατομα με βαθμαρες.
Συμφωνώ απόλυτα με τα παιδιά για τα τμήματα που αναφέρουν( απο το ιστορικό απθ μάλιστα εχω και προσωπική εμπειρία) απλα θεωρώ ότι είναι οι εξαιρέσεις και οχι ο κανονας.
 

Αναστασία197

Νεοφερμένος

Η Αναστασία197 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Στην νομική Θεσσαλονίκης φτύναμε αίμα για ένα 5 ή 6,σε αρκετά μαθήματα
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top