Όχι, απλά η κοπέλα το παρουσίασε σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Σε φάση δεν αντέχω άλλο. Ενώ η κατάστασή της είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να υπερβάλει. Μου φάνηκε σαν τους συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη 1000 ευρώ και κλαίγονται ότι τους τη μείωσαν. Δηλαδή τι να της πω, ωχ η γονείς σου ήρθαν 2 συνεχόμενα ΣΚ τι καημένη είσαι;
Στην τελική οι γονείς της πληρώνουν τα πάντα και την συντηρούν (μάλλον) δεν χρειάζεται να είμαστε αχάριστοι απέναντί τους...
Όπως και να το κάνουμε, όταν οι γονείς έρχονται τόσο συχνά, υπάρχει πρόβλημα. Γιατί να έρχονται τόσο συχνά; Δεν έχουν τι άλλο να κάνουν και πάνε στην κόρη; Είναι υγιές αυτό; Σε όλους μας λείπουν τα συγγενικά μας πρόσωπα αλλά δεν κάνουμε κι έτσι. Εξάλλου, όπως είπε κι η κοπέλα, δεν προλαβαίνει καν να της λείψουν οι γονείς της. Μα στην τελική, όταν σου κάνει ο άλλος μέχρι και καυγά για ένα τέτοιο θέμα, δεν πρέπει ο γονιός να κάτσει και να σκεφτεί γιατί το παιδί αντιδράει έτσι;
Το γεγονός ότι θέλουν να την βλέπουν τόσο συχνά κάτι λέει. Δεν έχουν τι να κάνουν; Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να πηγαίνουν συχνά σε άλλες πόλεις και ταξίδια; Θέλουν να την ελέγχουν; Δεν είναι υγειές αυτό. Κάποτε το παιδί σου πρέπει να το αφήσεις να ανοίξει τα φτερά του. Έτσι δε γίνεται όμως.
Και ναι, όταν μένεις με τους γονείς σου ως φοιτητής δεν έχει καμία σχέση με τον να μένεις σε άλλη πόλη και να σου έρχονται συνέχεια. Την καταλαβαίνω την κοπέλα που λέει ότι της διαταράσσουν τους ρυθμούς της και άλλα τέτοια.
Κάποια προσωπική συμβουλή marple δεν έχω να σου δώσω. Μόνο να σου πω ότι συμπάσχω μπορώ επειδή κι εγώ ζω κάτι ανάλογο, στο πολύ πιο light ευτυχώς. Μάλλον έχουμε το ίδιο ξεροκέφαλους γονείς που είτε το πας με το καλό, με τα παρακάλια, με επιχειρήματα, με φωνές, καυγάδες το ένα, το άλλο, δεν λένε να καταλάβουνε. Ενδεχομένως να μην δίνουν σημασία σε αυτά που τους λέμε, δεν κάθονται να σκεφτούν ίσως, να προβληματιστούν αν όντως αυτό που κάνουν είναι στα πλαίσια του λογικού.
Δεν θεωρώ επίσης το να αντιδρά έτσι το παιδί αχαριστία. Αν το πρόβλημα είναι στοχεμεύνο εκεί και το παιδί σε άλλους τομείς δεν είναι αχάριστο, τότε δεν είναι αχαριστία το να έχεις κάθε τρεις και λίγο κόσμο στο σπίτι, ακόμα κι αν αυτός ο κόσμος είναι αυτοί που σου πληρώνουν τα πάντα.