Πρωτον δεν λεει ξεκαθαρα οτι θα πληρωνουμε συγγραματα για ολα τα μαθηματα,μερικα θα ειναι ηλεκτρονικης μορφης ανεβασμενα στο ιντερνετ(υπαρχουν ηδη σε πολλα μαθηματα).Δευτερον,οταν μπεις στην σχολη θα διαπιστωσεις πως πολλα ''δωρεαν'' συγγραματα ειναι κακογραμμενα και δεν σε καλυπτουν.Πιθανον να χρειαστει να ανατρεξεις και σε αλλα βιβλια.Αυτο βοηθααει και στην εμβανθυνση γνωσεων.Τριτον δεν ειναι μονο θεμα ενοικιου.Ειναι και θεμα χρονου.Σε παει πισω στις σπουδες σου και καποιοι που εχουν ηδη χασει χρονο βρισκονται σε δυσκολη θεση.Αξιζει λοιπον?Για σοβαροτερους λογους ναι,για τα ''δωρεαν'' βιβλια δεν νομιζω
-Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
-1 φοιτητής που θα μας εκπροσωπεί (γνωμοθετικού και μόνο χαρακτήρα) . Οπότε παύουμε να έχουμε φωνή ως φοιτητές!
Νομίζω ότι είναι 2 σοβαρότατοι λόγοι (πέρα απο των "ηλεκτρονικών" βιβλίων)
Πρέπει να σκεφτούμε όλοι τις μακροπρόθεσμες και όχι μόνο συνέπειες μετά απο την εφαρμογή του νομοσχεδίου.
Και πρέπει ασφαλώς να πάψουμε να σκεφτόμαστε μόνο την ΠΑΡΤΙ μας!Δηλαδή,ότι "θέλω να πάρω το πτυχίο μου τώρα και χέστηκα για τους πρωτοετείς και γενικότερα τους άλλους φοιτητές εδω μέσα!"
Συγγνώμη,αλλά το ότι σχεδόν 1 στους 2 νέους απο 18-25 είναι άνεργος,δεν μας πάει πίσω?
Το ότι πουθενά δεν μας ασφαλίζουν και δε θα πάρουμε ποτέ σύνταξη,δεν είναι πρόβλημα?
Το ότι τα πτυχία μας κτλπ δεν έχουν αντίκτυπο σε αυτή τη χώρα (πνιγμένη στην διαφθορά,στη διαπλοκή και στην αναξιοκρατία)?
Κατα τ'αλλα μας πειράζει να χάσουμε 1 εξάμηνο /1 εξεταστική/το ενοίκιο ενός μήνα**...ενώ θα χάσουμε πολλά χρόνια απο την ζωή μας περιμένοντας-και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας!!!
Αλλά ΝΑΙ ρε παιδιά,υπάρχουν 5-10 άτομα που θέλουν να πάνε να διαπρέψουν στο εξωτερικο με μεταπτυχιακά στα καλύτερα πανεπιστήμια και τα δίδακτρα να κοστίζουν μια περιουσία-που είναι σαφώς παιδιά της "εργατικής τάξης" , και τους κρατάμε πίσω!
*Ναι,ενώ πχ. όταν κάνουν να πάρουν πτυχίο πάνω απο τα ν χρόνια...δεν πληρώνουν ενοίκιο,ε?
Υ.Γ: Και ειδικότερα τα παιδιά τα οποία είναι ήδη στο Ο.Π.Α πρέπει να ξέρουν ότι τα λεφτά του ταμείου αντί να πάνε πχ.στο βάψιμο της σχολής , σπαταλούνται σε ταξίδια καθηγητών σε Κίνα κτλπ. Όπως επίσης, το ότι καθηγητές έχουν 2-3 παράλληλες δουλειές κτλπ