Φοβήθηκα την αποτυχία - δεν προλαβαίνω τώρα

daniiii

Νεοφερμένο μέλος

Η daniiii αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γεια σας είμαι καινούργια στο φόρουμ και θέλω μια δεύτερη γνώμη! Ειμαι στο πεδίο της υγείας και από την Δευτέρα λυκείου αποφάσισα ότι ήθελα να σπουδάσω ιατρική, ώστε να μπορώ να βοηθήσω ανθρωπους (σκεφτόμουν ταυτόχρονα και το βιολογικό σαν δεύτερη επιλογή για το οποίο έχω αποθαρρυνθεί όμως βλέποντας την αποκατάσταση στην Ελλάδα). Γενικά η φετινή χρονιά όμως δεν εξελίχθηκε όπως περίμενα για πολλούς λόγους ένας από αυτούς ήταν ότι εφυγε μια χημικός που λάτρευα και μετά έπρεπε να ξανά προσαρμοστώ και μετά πάλι κάποιο έφευγε συνέχεια από τους χημικούς στο φροντιστήριο μεγάλη ιστορία. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα κάπου τον Οκτώβριο προς Νοέμβριο να αλλάζω πορεία και να δηλώνω ότι με ενδιαφέρει μόνο το βιολογικό, γιατι φοβάμαι ακόμη ότι φέτος όπως έχει πάει η χρονιά δεν θα περάσω ιατρική με τίποτα. Γενικά στα μαθήματα με δυσκολεύει η χημεία και η φυσική αλλά τα πάω πολύ καλά στην βιολογία και καλά στην έκθεση (γράφω συνήθως 18-19 και 16,8 αντιστοιχα). Με την χημεία έχω φτύσει αίμα όλη την χρονιά και με την φυσική χωρίς να βλέπω πολύ να αποδίδει ο κόπος μου και αποθαρρύνθηκα ακόμη περισσότερο από αυτό. Φτάνοντας όμως κοντά στις εξετάσεις άρχισα να αναρωτιέμαι τι όντως θέλω να κάνω στην ζωή μου και ψάχνοντας για τις προοπτικές του βιολογικού το οποίο είχα σαν σανίδα ασφάλειας έχω αγχωθεί. Θέλω να ξαναδωσω του χρόνου με περισσότερη δουλειά για να καταφέρω να μπω ιατρική γιατί δεν με ξετρελαίνει καμία άλλη εναλλακτική που υπάρχει, εκτός από κάτι που να σχετίζεται με την έρευνα , ίσως κάποια βιοτεχνολογία αλλά κυρίως σκέφτομαι την ιατρική φέτος δεν νομίζω να περάσω έχω αγχωθεί δεν ξέρω τι να κάνω ενα μήνα πριν τις εξετάσεις 🥲
Να μπω βιολογικό άμα περνάω και να δώσω κατατακτήριες μετα, να σκεφτώ κάποια βιοχημεία, βιοϊατρική; Ή να το δουλέψω και να ξαναδωσω για ιατρική;

κανε την πρσπαθεια σου φετος και δες τα αποτελεσματα σου για να παρεις εμπειρια και το ξανασκεφτεσαι για του χρονου σε 2 μηνες

Καλησπέρα!

Συνέχισε το διαβασμα και αν δεν περάσεις ιατρική μπορείς να ξαναδώσεις του χρόνου. Δεν υπάρχει λόγος να μην δώσεις φέτος όμως. Είναι free chance, γιατί να το αφήσεις;

Κατατακτήριες νομίζω πρέπει να αποφοιτήσεις απο ΑΕΙ για να δώσεις. Μάλλον εννοεις το λεγόμενο "10%". Έλεγξε αν μπορείς να μπεις στην ιατρική με 10% όμως. Δεν θυμάμαι.

Αν θες να γίνεις ιατρός, το βιολογικό δεν ξέρω κατά ποσό θα σου δώσει αυτό που ψάχνεις.

Γενικά μην αγχώνεσαι, ξέρω άτομα που έχουν δώσει και 3 φορές πανελλήνιες, 2 φορές πανελλήνιες και μετά 10%, διάφορα. Εσύ κοιτα να βρεις τρόπο να κάνεις αυτό που σου αρέσει.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του βιολογικού, ακόμα και να χρειαστεί να φύγεις στο εξωτερικό (που μάλλον πρέπει να το σκεφτόμαστε ανάποδα, "ακόμα και να χρειαστεί για κάποιον περίεργο λόγο να μείνεις εδώ"), θα βρεις κάτι να κάνεις πιστεύω. Αρκεί να είσαι πραγματικά καλή στις σπουδές σου και να δικτυώνεσαι όσο μπορείς.

Αν θες να γίνεις γιατρός, διάβασε και δώσε φέτος, του χρόνου, δες το για 10%, οτι χρειαστεί. Μην αποτάσσεσαι αυτό που θέλεις να κάνεις επειδή πιστεύεις ότι δεν μπορείς.

Αν σε ενδιαφέρει η βιολογία και περάσεις εκεί, ομοίως με πάνω, αναγνωρίζοντας από νωρίς ότι ίσως να είναι πιο δύσκολο στην Ελλάδα να έχεις αποκατάσταση, πρέπει να δικτυωθείς πολύ έντονα. Στέλνε email, μίλα με ανθρώπους, ψάξε τι ερευνητικά κέντρα έχουμε, πήγαινε σε events. Τα "κονέ" χτίζονται. Αλλά σίγουρα μην πας αν ξέρεις ότι θέλεις να γίνεις ιατρός.

Με τον χρόνο στο πλευρό σου μπορείς, eventually, να κάνεις 10πλάσια από αυτά που φαντάζεσαι για εσένα, ότι και να διαλέξεις (Το λέω ΠΟΛΥ σοβαρά.)

Καλή τύχη!

Το πιο σημαντικό θέμα δεν είναι το αν γράψεις καλά στη Φυσική ή Χημεία, αλλά αν όντως το «κόλλημα» που έχεις με μία σχολή όντως εφάπτεται όχι μόνο με τα δικά σου συναισθηματα, αλλά και με την πραγματικότητα των σπουδών και του επαγγέλματος. Και σε αυτή την ηλικία, ειδικά με την έλλειψη ουσιαστικού ελεύθερου χρόνου, και με το διάβασμα αλλά και με τα μέσα δικτύωσης, δύσκολα να έχεις τις βάσεις για να αποφασίσεις κάτι τόσο σίγουρα.

Προσωπικά τελείωσα χημικό και αρκετοί από του συμφοιτητές μου έδωσαν κατατακτήριες για διάφορες σχολές και όλοι πέρασαν. Δεν είναι δύσκολο να περάσεις ιατρική με κατατακτήριες εφόσον μάθεις τα 2-3 φροντιστήρια που σε «βάζουν μέσα». Είχα και εγώ κολλήσει με την ιατρική στην δικιά σου ηλικία και θεωρητικά είχα και εγώ την επιλογή των κατατακτηρίων. Αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η ζωή μου αυτή τη στιγμή είναι ασύγκριτα καλύτερη και κατάλληλη για εμένα και νιώθω ευγνώμων που κατέληξα στο μονοπάτι αυτό. Ειδικά επειδή η άσκηση ιατρικής ποτέ δεν θα μου έδινε το work and life balance και την ευελιξία εργασίας στο εξωτερικό ανεξαρτήτως γνώσεων των ξένων γλωσσών.

Δεν σημαίνει πως η ιατρική δεν είναι για εσένα, αλλά ειλικρινά ποτέ δεν ξέρεις που θα βρεθείς, ειδικά όταν διανύεις έναν απροσδόκητο δρόμο. Για αυτό, το κλειδί είναι να ηρεμήσεις, μη πάθεις κάποια υπερκόπωση ή ψυχολογικό πρόβλημα, και να κάνεις πάντα την καλύτερη απόφαση για την άνεση και ικανοποίηση του εαυτού σου όταν βαλθείς να επιλέξεις.

Αφού σε ενδιαφέρει η βιολογία αλλά θες αποκατάσταση απλά πήγαινε γεωπονία. Έχει 5 κατευθύνσεις με intergrated masters. Στο λέω ως άτομο που ήθελε βιολογικό και χαίρομαι που δεν πέρασα τελικά.

Κατά τ'άλλα, κάνε όντως την προσπάθεια σου φέτος και βλέπεις. Υπάρχει και το 10%.

κανε την πρσπαθεια σου φετος και δες τα αποτελεσματα σου για να παρεις εμπειρια και το ξανασκεφτεσαι για του χρονου σε 2 μηνες
Ναι όντως έχετε δίκιο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αφού σε ενδιαφέρει η βιολογία αλλά θες αποκατάσταση απλά πήγαινε γεωπονία. Έχει 5 κατευθύνσεις με intergrated masters. Στο λέω ως άτομο που ήθελε βιολογικό και χαίρομαι που δεν πέρασα τελικά.

Κατά τ'άλλα, κάνε όντως την προσπάθεια σου φέτος και βλέπεις. Υπάρχει και το 10%.
Ναι όντως έχετε δίκιο
Θέλω κυρίως να ασχοληθώ με τον ανθρώπινο οργανισμό μετά για αυτό δεν την έχω σκεφτεί δεν ξέρω αν περιλαμβάνει κάτι τέτοιο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back