Καλησπέρα!
Συνέχισε το διαβασμα και αν δεν περάσεις ιατρική μπορείς να ξαναδώσεις του χρόνου. Δεν υπάρχει λόγος να μην δώσεις φέτος όμως. Είναι free chance, γιατί να το αφήσεις;
Κατατακτήριες νομίζω πρέπει να αποφοιτήσεις απο ΑΕΙ για να δώσεις. Μάλλον εννοεις το λεγόμενο "10%". Έλεγξε αν μπορείς να μπεις στην ιατρική με 10% όμως. Δεν θυμάμαι.
Αν θες να γίνεις ιατρός, το βιολογικό δεν ξέρω κατά ποσό θα σου δώσει αυτό που ψάχνεις.
Γενικά μην αγχώνεσαι, ξέρω άτομα που έχουν δώσει και 3 φορές πανελλήνιες, 2 φορές πανελλήνιες και μετά 10%, διάφορα. Εσύ κοιτα να βρεις τρόπο να κάνεις αυτό που σου αρέσει.
Όσον αφορά την αποκατάσταση του βιολογικού, ακόμα και να χρειαστεί να φύγεις στο εξωτερικό (που μάλλον πρέπει να το σκεφτόμαστε ανάποδα, "ακόμα και να χρειαστεί για κάποιον περίεργο λόγο να μείνεις εδώ"), θα βρεις κάτι να κάνεις πιστεύω. Αρκεί να είσαι πραγματικά καλή στις σπουδές σου και να δικτυώνεσαι όσο μπορείς.
Αν θες να γίνεις γιατρός, διάβασε και δώσε φέτος, του χρόνου, δες το για 10%, οτι χρειαστεί. Μην αποτάσσεσαι αυτό που θέλεις να κάνεις επειδή πιστεύεις ότι δεν μπορείς.
Αν σε ενδιαφέρει η βιολογία και περάσεις εκεί, ομοίως με πάνω, αναγνωρίζοντας από νωρίς ότι ίσως να είναι πιο δύσκολο στην Ελλάδα να έχεις αποκατάσταση, πρέπει να δικτυωθείς πολύ έντονα. Στέλνε email, μίλα με ανθρώπους, ψάξε τι ερευνητικά κέντρα έχουμε, πήγαινε σε events. Τα "κονέ" χτίζονται. Αλλά σίγουρα μην πας αν ξέρεις ότι θέλεις να γίνεις ιατρός.
Με τον χρόνο στο πλευρό σου μπορείς, eventually, να κάνεις 10πλάσια από αυτά που φαντάζεσαι για εσένα, ότι και να διαλέξεις (Το λέω ΠΟΛΥ σοβαρά.)
Καλή τύχη!