Κατά την γνώμη μου, όλοι οι καθηγητές του σχολείου μου (φιλόλογοι ή μη) είναι αρκετά καλοί από θέμα διάδοσης και γνώσης. Βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά όπως είναι και το θέμα του νήματος, ας επικεντρωθώ στους φιλολόγους μου.
Στην Α' Γυμνασίου, είχαμε 3 φιλολόγους. Ο καθένας από αυτούς έκανε 1 μάθημα, με εξαίρεση την καθηγήτρια που μας έκανε Αρχαία Ελληνικά και Γλώσσα. Η πρώτη καθηγήτρια που μας δίδασκε Νεοελληνική Λογοτεχνία, ήταν πολύ καλή (σήμερα, στην Δευτέρα Τάξη, μας κάνει Αρχαία και Ιλιάδα) από θέμα διάδοσης, σε εμένα προσωπικά, δεν ήταν και η καλύτερη. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έλεγε στο μάθημα, και φυσικά διάβαζα και στο σπίτι. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έγραψα και στα 3 διαγωνίσματα 16, 17, 19 και στις εξετάσεις 18. Η δεύτερη, η οποία μας έκανε Οδύσσεια ήταν πολύ καλή, και μας έκανε να καταλάβουμε πολύ καλά στο μάθημα. Στα διαγωνίσματα, έγραφα πάντα πολύ καλά. Η τελευταία, η οποία μας έκανε Αρχαία και Γλώσσα, πολύ καλή επίσης, μόνο που υστερούσε, κατά την γνώμη μου, σε θέμα γνώσεων...
Στη Β' Γυμνασίου, δεν μπορώ να πω πολλά καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Οι 3 φιλόλογοι που έχουμε είναι οι ίδιοι με πέρυσι, μόνο που διδάσκουν διαφορετικά μαθήματα. Η καθηγήτρια που μας έκανε Κείμενα, μας πήρε στα Αρχαία και στην Ιλιάδα, και πιστεύω πως τώρα έγινε η μακράν καλύτερη. Γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει ο καθένας μας, και επίσης είναι πολύ έξυπνη από θέμα γνώσεων. Επίσης είναι υπεύθυνη τμήματος. Αυτή που μας έκανε Αρχαία και Γλώσσα, μας πήρε στην Ιστορία και οφείλω να ομολογήσω πως δεν γνωρίζει πολλά από την ιστορία (την είπα ότι άνοιξε η Κερκόπορτα από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης και μπήκαν οι Τούρκοι, και αυτή μου είπε "Αυτή, δεν ήταν στην Αγία Σοφία;"). Τέλος, αυτή που μας έκανε Οδύσσεια μας πήρε στην Γλώσσα και στα Κείμενα. Πολύ καλή επίσης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.