Ydroxoos'007
Νεοφερμένο μέλος
Η Ydroxoos'007 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Καλησπέρα σε όλους! Συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν τον στόχο τους, καλή δύναμη σε όσους ίσως χρειαστεί να το παλέψουν ξανά γτ αυτοί θα είναι "περισσότερο" νικητές από όλους 
Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημμα
Τη βοήθεια σας....
Είμαι μεταξύ δύο σχολών!
Η μία (φιλολογία) αγάπη μεγάλη!
Η άλλη (παιδαγωγικό ειδικής αγωγής) αγάπη ιδιαίτερη!!!
Να κάνω ταυτόχρονα και τα δύο, δε γίνεται
Ούτε θα μπω τώρα σε διαδικασία να σκεφτώ μεταπτυχιακό κλπ..
Κι αφού "αγαπώ" και τις δύο, θα πάω στο κομμάτι μέλλον κ αποκατάσταση....
Ποια η γνώμη σας για την καθεμία!
Τι θα κάνατε στη θέση μου
????

Τη βοήθεια σας....

Είμαι μεταξύ δύο σχολών!

Τι θα κάνατε στη θέση μου

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.397 μηνύματα.

αληθεια ...εχει τοση δυναμη να διδαξεις παιδακια με υστέρηση?Καλησπέρα σε όλους! Συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν τον στόχο τους, καλή δύναμη σε όσους ίσως χρειαστεί να το παλέψουν ξανά γτ αυτοί θα είναι "περισσότερο" νικητές από όλους
Τη βοήθεια σας....
Είμαι μεταξύ δύο σχολών!
Τι θα κάνατε στη θέση μου????
Ydroxoos'007
Νεοφερμένο μέλος
Η Ydroxoos'007 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Είναι παιδάκια με κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες και θέλουν σίγουρα ξεχωριστό χειρισμό! Αν ήμουν εξωτερικό ή αν είχα δυνατότητα να φύγω για έξω, σίγουρα θα το επέλεγα γιατί εκεί δεν πάει ο τάδε ή ο δείνα να κάνει ένα μεταπτυχιακό μόνο κ μόνο για να διοριστεί στο μέλλον.αληθεια ...εχει τοση δυναμη να διδαξεις παιδακια με υστέρηση?
manozzz
Νεοφερμένο μέλος
Ο manozzz αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 22 μηνύματα.

Γεια κ συγχαρητηρια!
Αρχικα τι ηλικιες προτιμας?
Για εκπαιδευση μιλωντας:
Φιλολογια ασχολεισαι με δευτεροβαθμια
και παιδαγωγικο με πρωτοβαθμια (μαλλον? ψαξτο)
Για την αποκατασταση που αναφερεις προφανως θα χρειαστει μετεκπαιδευση, θελω να πω ναι το πτυχιο ειναι το θεμελιο και αυτο θα σπουδασεις βασικα αλλα το μελλον θελει κι αλλα
Ειδικης μπορεις μεταπτυχιακο φυσικα, οπως εχω ακουσει απο πολλα ατομα για κυπρο εξ αποστασεως πχ
Φιλολογια εκπα στη φιλοσοφικη σχολη, δυνατη, εχει και κατευθυνσεις
Φιλολογια στην αθηνα, ειδικης εχει μονο στο βολο νομιζω? Αρα παιζει κ το θεμα της πολης
Αρκετα διαφορετικες σχολες θεωρω, προς τα πού κλινεις?
Για εκπαιδευση μιλωντας:
Για την αποκατασταση που αναφερεις προφανως θα χρειαστει μετεκπαιδευση, θελω να πω ναι το πτυχιο ειναι το θεμελιο και αυτο θα σπουδασεις βασικα αλλα το μελλον θελει κι αλλα
Ειδικης μπορεις μεταπτυχιακο φυσικα, οπως εχω ακουσει απο πολλα ατομα για κυπρο εξ αποστασεως πχ
Φιλολογια στην αθηνα, ειδικης εχει μονο στο βολο νομιζω? Αρα παιζει κ το θεμα της πολης
Ydroxoos'007
Νεοφερμένο μέλος

Μάλλον προς κλασική φιλολογία!! Κ ίσως μετά όπως είπες μια εξειδικευση καλή! Τα παιδάκια όλων των ηλικιών. Δεν έχω θέμα. Απλά ένα τακ παραπάνω στην κλασική γιατί είναι πιο συγκεκριμένο το έργο κ το αντικείμενο σπουδών. Συν η διαμονή (γτ όλα λαμβάνονται υπόψιν) Άλλο σπίτι μου κ άλλο σε άλλη πόλη. Λένε όλοι μην επιλέγετε σχολές βάσει πόλης. Στη θεωρία καλό ακούγεται! Όταν φτάνει η ώρα να γίνει πράξη, εκεί αλλάζουν τα δεδομένα! Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!Γεια κ συγχαρητηρια!
Για εκπαιδευση μιλωντας:
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.397 μηνύματα.

Τωρα γιατι εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν και γυμνασια για παιδια με υστερηση οπου ως φιλολογος εχεις λογο... βεβαια θα ζητησουν μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης, αλλα μαλλον επειδη δεν βρισκουν ισως παρουν και εσενα χωρις.Είναι παιδάκια με κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες και θέλουν σίγουρα ξεχωριστό χειρισμό! Αν ήμουν εξωτερικό ή αν είχα δυνατότητα να φύγω για έξω, σίγουρα θα το επέλεγα γιατί εκεί δεν πάει ο τάδε ή ο δείνα να κάνει ένα μεταπτυχιακό μόνο κ μόνο για να διοριστεί στο μέλλον.
Μιας και δεν θελεις να μπλεξεις με μεταπτυχιακα και επειδη εχεις μεσα σου τονους αγαπης που πρεπει να τους βγαλεις θα σου ελεγα παιδαγωγικο ειδικης αγωγης.
Απο εκει και περα και λογο αγαπης στην φιλολογια κανεις ενα προπτυχιακο στο ΕΑΠ ελληνικος πολιτισμος το απογευμα και εισαι πληρης.
Ydroxoos'007
Νεοφερμένο μέλος

Είναι δίλημμα! Κ μαζί με το δίλημμα των επιλογών, γεννιούνται κ άλλα διλήμματα, όπως της μετακίνησης σε όλη πόλη! Από τη μια κάποιος χαίρεται για την οποία επιτυχία του , από την άλλη την επόμενη κιόλας μέρα, ξεκινούν οι αμφιταλαντεύσεις!Τωρα γιατι εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν και γυμνασια για παιδια με υστερηση οπου ως φιλολογος εχεις λογο... βεβαια θα ζητησουν μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης, αλλα μαλλον επειδη δεν βρισκουν ισως παρουν και εσενα χωρις.
Μιας και δεν θελεις να μπλεξεις με μεταπτυχιακα και επειδη εχεις μεσα σου τονους αγαπης που πρεπει να τους βγαλεις θα σου ελεγα παιδαγωγικο ειδικης αγωγης.
Απο εκει και περα και λογο αγαπης στην φιλολογια κανεις ενα προπτυχιακο στο ΕΑΠ ελληνικος πολιτισμος το απογευμα και εισαι πληρης.
Θέλω να πιστεύω ότι θα φωτιστω κ θα κάνω το σωστό

γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Κοιτα αν εχεις θεμα να πας Βολο...τοτε κανε το εξεις..Είναι δίλημμα! Κ μαζί με το δίλημμα των επιλογών, γεννιούνται κ άλλα διλήμματα, όπως της μετακίνησης σε όλη πόλη! Από τη μια κάποιος χαίρεται για την οποία επιτυχία του , από την άλλη την επόμενη κιόλας μέρα, ξεκινούν οι αμφιταλαντεύσεις!
Θέλω να πιστεύω ότι θα φωτιστω κ θα κάνω το σωστό![]()
Δες αν εχουν γυμνασια ειδικης αγωγης... οπου και θα καταληξεις
Πηγαινε φιλολογια εκπα και μετα μεταπτυχιακο ειδικη αγωγη στο ΕΑΠ.
Ydroxoos'007
Νεοφερμένο μέλος

Κοιτα αν εχεις θεμα να πας Βολο...τοτε κανε το εξεις..
Κάπως έτσι βλέπω να κινούμαι! Βέβαια ακούω διαφορά από τον κύκλο μου, γιατί δεν ήθελες νομική κλπ. Το επάγγελμα του φιλολόγου είναι κορεσμένο....φρονώ πως όλα τα επαγγέλματα στην Ελλάδα έχουν υποστεί κορεσμό! Αν ήθελα απλά έναν τίτλο, χωρίς να με ενδιαφέρει η σχολή γιατί δε μου αρέσει το αντικείμενο, τοτε θα δήλωνα νομική! Αλλά πιστεύω ότι κανείς πρέπει να σπουδάσει κάτι που τον ενδιαφέρει! Όχι απλά για να εμπλουτίσει το bio του!!!!!Κοιτα αν εχεις θεμα να πας Βολο...τοτε κανε το εξεις..
Κλημεντίνη
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.662 μηνύματα.

Ως άτομο που έχει σπουδάσει φιλολογία θα σου πω και εγώ μακριά εφόσον σε ενδιαφέρουν και άλλες επιλογές.Κάπως έτσι βλέπω να κινούμαι! Βέβαια ακούω διαφορά από τον κύκλο μου, γιατί δεν ήθελες νομική κλπ. Το επάγγελμα του φιλολόγου είναι κορεσμένο....φρονώ πως όλα τα επαγγέλματα στην Ελλάδα έχουν υποστεί κορεσμό! Αν ήθελα απλά έναν τίτλο, χωρίς να με ενδιαφέρει η σχολή γιατί δε μου αρέσει το αντικείμενο, τοτε θα δήλωνα νομική! Αλλά πιστεύω ότι κανείς πρέπει να σπουδάσει κάτι που τον ενδιαφέρει! Όχι απλά για να εμπλουτίσει το bio του!!!!!
Αν υπάρχει θέμα με την μετακίνηση σε άλλη πόλη, μπορείς να σπουδάσεις παιδαγωγικό δημοτικής και να κάνεις μεταπτυχιακό ειδικής.
Ήδη με το το προπτυχιακο δημοτικής θα δουλεύεις σε 4 χρόνια.
Το επάγγελμα σου στο τέλος το ίδιο θα είναι είτε πας κατευθείαν παιδαγωγικό ειδικής είτε πας πρώτα παιδαγωγικό και μετά μεταπτυχιακό ειδικής.
•Η αλήθεια είναι ότι με τα τωρινά δεδομένα ακόμα και χωρίς μεταπτυχιακο δουλευεις στην ειδική(μόνο με ένα 9μηνο σεμινάριο), ακριβώς επειδή είναι τόση η ζήτηση!Το μεταπτυχιακο οι περισσότεροι το πραγματοποιούν για απόκτηση περισσοτερων γνώσεων, βελτίωση θέσης, μόνιμο διορισμο, μισθολογικη εξέλιξη κτλ.
Η φιλολογία εκεί θα είναι. Είναι μια σχολή χωρίς καθολου ανταγωνισμό στις κατατακτηριες και χωρις καθολου εργαστήρια. Την «βγάζεις« σε όποια ηλικία θέλεις.
Σημασία έχει με τα μόρια μας να κάνουμε τις πιο έξυπνες επιλογές για να μας οδηγήσουν εκεί που θέλουμε.
Αν τώρα πας φιλολογία και διαπιστώσεις σε τέσσερα χρόνια ότι ελπίδα για σχολείο δεν υπάρχει (γιατί δεν υπάρχει, ούτε με μεταπτυχιακο ειδικής), μετά θα πρέπει να μπεις σε διαδικασία κατατακτήριων για το παιδαγωγικό και να κάνεις και πρακτικές μέσα στην σχολή.
Ydroxoos'007
Νεοφερμένο μέλος

Δεν έχεις ιδέα σε τι δίλημμα...για να μην πω τριλημμα (δική μου ορολογία) είμαι..... Οκ οι δάσκαλοι έχουν απορρόφηση! Έχουν τώρα όμως! Εδώ μιλάμε για 4-5 έτη μετά. Όχι για τώρα.. καταλαβαίνω ακριβώς πώς το εννοείς κ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση....αλλά να πάω σε παιδαγωγικό γενικής (όχι ειδικής) με το άγχος αν όντως θα έχει απορρόφηση μετά? Δεν ξέρω 🫣🫣🫣🫣Ως άτομο που έχει σπουδάσει φιλολογία θα σου πω και εγώ μακριά εφόσον σε ενδιαφέρουν και άλλες επιλογές.
Αν υπάρχει θέμα με την μετακίνηση σε άλλη πόλη, μπορείς να σπουδάσεις παιδαγωγικό δημοτικής και να κάνεις μεταπτυχιακό ειδικής.
Ήδη με το το προπτυχιακο δημοτικής θα δουλεύεις σε 4 χρόνια.
Το επάγγελμα σου στο τέλος το ίδιο θα είναι είτε πας κατευθείαν παιδαγωγικό ειδικής είτε πας πρώτα παιδαγωγικό και μετά μεταπτυχιακό ειδικής.
•Η αλήθεια είναι ότι με τα τωρινά δεδομένα ακόμα και χωρίς μεταπτυχιακο δουλευεις στην ειδική(μόνο με ένα 9μηνο σεμινάριο), ακριβώς επειδή είναι τόση η ζήτηση!Το μεταπτυχιακο οι περισσότεροι το πραγματοποιούν για απόκτηση περισσοτερων γνώσεων, βελτίωση θέσης, μόνιμο διορισμο, μισθολογικη εξέλιξη κτλ.
Η φιλολογία εκεί θα είναι. Είναι μια σχολή χωρίς καθολου ανταγωνισμό στις κατατακτηριες και χωρις καθολου εργαστήρια. Την «βγάζεις« σε όποια ηλικία θέλεις.
Σημασία έχει με τα μόρια μας να κάνουμε τις πιο έξυπνες επιλογές για να μας οδηγήσουν εκεί που θέλουμε.
Αν τώρα πας φιλολογία και διαπιστώσεις σε τέσσερα χρόνια ότι ελπίδα για σχολείο δεν υπάρχει (γιατί δεν υπάρχει, ούτε με μεταπτυχιακο ειδικής), μετά θα πρέπει να μπεις σε διαδικασία κατατακτήριων για το παιδαγωγικό και να κάνεις και πρακτικές μέσα στην σχολή.

Κλημεντίνη
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.662 μηνύματα.

Δεν έχεις ιδέα σε τι δίλημμα...για να μην πω τριλημμα (δική μου ορολογία) είμαι..... Οκ οι δάσκαλοι έχουν απορρόφηση! Έχουν τώρα όμως! Εδώ μιλάμε για 4-5 έτη μετά. Όχι για τώρα.. καταλαβαίνω ακριβώς πώς το εννοείς κ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση....αλλά να πάω σε παιδαγωγικό γενικής (όχι ειδικής) με το άγχος αν όντως θα έχει απορρόφηση μετά? Δεν ξέρω 🫣🫣🫣🫣πραγματικά
Μπορείς να μου στείλεις και προσωπικό μήνυμα για να σε κατατοπίσω παραπάνω

Υπαρχει και η ομάδα «αναπληρωτές μηδενικής« στο Facebook που άμα τους θέσεις αυτή την απορία θα σε κατατοπίσουν αμέσως. Εχει εκπαιδευτικους όλων των ειδικοτήτων και μπορείς να ρωτήσεις ανώνυμα.
Τα ίδια που λες τώρα εσύ, τα έλεγα τότε και εγώ, απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενημέρωση στα σχολεία.
Και εγώ δεν σκεφτόμουν καν τόσο την απορρόφηση, πήγαινα με ένα γενικο «ποιος ξέρει τι θα γίνει σε τέσσερα χρόνια, αλλάζουν τα πραγματα»
Αν είχα ουσιαστική ενημέρωση θα ήξερα ότι δε μπορούν να αλλάξουν τοσο τα πράγματα όσο 40.000 + φιλόλογοι που περιμένουν στον πίνακα να αρχίζουν να εργάζονται στα σχολεία.
Εφοσον εσενα ηδη σε απασχολει το θέμα της αποκατάστασης, η φιλολογία δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου στις επιλογές σου.
Οι δάσκαλοι πάντα θα έχουν απορρόφηση. Πλέον ναι, δεν διορίζεσαι αμέσως μόνιμος αλλά και πάλι σε καμία άλλη ειδικότητα δεν δουλεύεις τόσο γρήγορα.
Με το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής θα είσαι στον κύριο πίνακα της ειδικής.
Αυτή τη στιγμή σκέψου και χωρίς το μεταπτυχιακό δουλεύουν στην ειδική, μόνο με σεμινάριο. Οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες.
Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος
Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 18 μηνύματα.

Άμα πιάνεις τα μόρια για παιδαγωγικο δημοτικής, δήλωσε τα και κάνε μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Ωστόσο, το παιδαγωγικο μπορεί να μην έχει τόσο ενδιαφέροντα μαθήματα (για εσένα) όσο το φιλολογικό με αποτέλεσμα να σε ξενερώσει άσχημα το τμήμα. Ψαξ το λίγο. Αμα έχεις απορίες σχετικά με το παιδαγωγικο στείλε μήνυμα (αυτό σπούδαζω)
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 539 μηνύματα.

ελα παιδαγωγικό και κάνε μετά ένα μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής , πράγματι τώρα έχει απορρόφηση ευελπιστούμε να ισχύει το ίδιο και σε 4-5 χρόνια που θα βγουμε στην αγορά εργασίαςΔεν έχεις ιδέα σε τι δίλημμα...για να μην πω τριλημμα (δική μου ορολογία) είμαι..... Οκ οι δάσκαλοι έχουν απορρόφηση! Έχουν τώρα όμως! Εδώ μιλάμε για 4-5 έτη μετά. Όχι για τώρα.. καταλαβαίνω ακριβώς πώς το εννοείς κ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατατοπιστική σου απάντηση....αλλά να πάω σε παιδαγωγικό γενικής (όχι ειδικής) με το άγχος αν όντως θα έχει απορρόφηση μετά? Δεν ξέρω 🫣🫣🫣🫣πραγματικά
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
παντως στο παιδαγωγικό δεν βαριέσαι με το μαθήματα έχει ποικιλία!Άμα πιάνεις τα μόρια για παιδαγωγικο δημοτικής, δήλωσε τα και κάνε μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Ωστόσο, το παιδαγωγικο μπορεί να μην έχει τόσο ενδιαφέροντα μαθήματα (για εσένα) όσο το φιλολογικό με αποτέλεσμα να σε ξενερώσει άσχημα το τμήμα. Ψαξ το λίγο. Αμα έχεις απορίες σχετικά με το παιδαγωγικο στείλε μήνυμα (αυτό σπούδαζω)
Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος
Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 18 μηνύματα.

Θα έλεγα ανάλογα το παιδαγωγικο . Εδώ στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον το πρώτο έτος είχε μαθήματα φουλ γενικά και θεωρητικά τύπου κοινωνιολογίας, ιστορίας νεοελληνικής εκπαιδευσης κ.α.Μπορει να τα είδα με λάθος μάτι όμως.παντως στο παιδαγωγικό δεν βαριέσαι με το μαθήματα έχει ποικιλία!
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 539 μηνύματα.

εγω είμαι Αθήνα! προς το παρον καναμε παιδαγωγική, γλωσσολογία, μαθηματικάΘα έλεγα ανάλογα το παιδαγωγικο . Εδώ στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον το πρώτο έτος είχε μαθήματα φουλ γενικά και θεωρητικά τύπου κοινωνιολογίας, ιστορίας νεοελληνικής εκπαιδευσης κ.α.Μπορει να τα είδα με λάθος μάτι όμως.

Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος

Εμάς τα επιλογής ξεκινάνε απ'το δεύτερος έτος. Απ'αυτα που είπες εμείς κάναμε επίσης μεθοδολογία (απαίσιο) εκπαιδευτικό σχεδιασμό και παιδαγωγικη. Θεατρική παιδεία νομίζω δεν το έχουμε καθόλου. Ούτε καν στα επιλογής στα επόμενα έτη.εγω είμαι Αθήνα! προς το παρον καναμε παιδαγωγική, γλωσσολογία, μαθηματικά,θεατρική παιδεία, μεθοδολογία έρευνας , εκπαιδευτικό σχεδιασμό , λογοτεχνία και άλλα επιλογής
Εμείς κάναμε αυτά + Περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Συνημμένα
smarw
Δραστήριο μέλος

Είναι νομίζω και ανάλογα με τους καθηγητές και τις εξειδικεύσεις τους. Εμείς δεν έχουμε ξένες γλώσσεςΕμάς τα επιλογής ξεκινάνε απ'το δεύτερος έτος. Απ'αυτα που είπες εμείς κάναμε επίσης μεθοδολογία (απαίσιο) εκπαιδευτικό σχεδιασμό και παιδαγωγικη. Θεατρική παιδεία νομίζω δεν το έχουμε καθόλου. Ούτε καν στα επιλογής στα επόμενα έτη.
Εμείς κάναμε αυτά + Περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Drscientist
Νεοφερμένο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 29 μηνύματα.

Γειά και από εμένα! Συγχαρητήρια για τις πανελλήνιες!
Για να γίνεις δασκάλα ειδικής αγωγής μπορείς με 2 τρόπους
1) παιδαγωγικο γενική αγωγής + μεταπτυχιακό ειδική (Αθήνα)
2) παιδαγωγικο ειδικής αγωγής (Άλλη πόλη)
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το 1 σου δίνει την δυνατότητα είτε για γενικής είτε για ειδικής τελικά.
Όσο για την αποκατάσταση νομίζω ότι δεν είναι σωστό να συγκρίνεις το σήμερα του παιδαγωγικου με το τι θα γίνεται σε 5 χρόνια. Αλλά σε 5 χρόνια τι θα γίνεται μεταξύ παιδαγωγικου γενικής και φιλολογίας
Το κύριο πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι η υπογεννετικοτητα αυτό όμως αφορά και την πρωτοβάθμια και την δευτεροβαθμια αρα εάν σε 5 χρόνια χρειάζονται λιγότερους δασκάλους θα χρειάζονται και λιγότερους φιλολόγους.
Άρα και πάλι μάλλον θα έχουν καλύτερη αποκατάσταση οι δάσκαλοι
Τώρα λες ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει σε 5 χρόνια όμως θα έπρεπε να μπορούμε. Τα παιδιά που γεννήθηκαν το 24 σε 5 χρόνια θα πάνε Α δημοτικου άρα μπορούμε να υπολογίσουμε αρκετά καλά πόσους δασκάλους θα χρειαστούμε αφού γνωρίζουμε πόσα παιδιά υπάρχουν.
Για τους φιλολόγους ναι υπάρχουν πολλοί όμως εάν θες να ξεχωρίσεις θα πρέπει να έχεις προσόντα που οι περισσότεροι δεν έχουν. Αλήθεια ξες κάθε χρόνο πόσοι περνούν πτυχίο και πόσοι διδακτορικό; Εάν θες διορισμό τότε μάλλον ασφαλής λύση είναι το διδακτορικό.
Τώρα οι φιλόλογοι δεν βασίζονται μόνο στο σχολείο αλλά και στα φροντιστήρια και στα ιδιετερα. θα σου άρεσε κάτι τέτοιο; Ακόμα σε περίπτωση κατάργησης των πανελλήνιων ή μεγάλης αλλαγής ίσως σε επιρεασει αρκετά ακόμα και εάν χρειαστούν 20 χρόνια για να γίνει κάτι τέτοιο (εσύ όμως θα είσαι 40 και θα πρέπει να βρεις δουλειά)
Όπως είπες καταλαβαίνω ότι δεν θες να σκέφτεσαι για μεταπτυχιακό από τώρα γιατί λογικά μπορεί να αλλάξουν τα ενδιαφέροντα σου. Όμως δεν μπορείς και να μην το σκέφτεσαι καν, σήμερα μάλλον όλοι μας πρέπει να κάνουμε μεταπτυχιακό.
Καλό καλοκαίριιι!!!
Για να γίνεις δασκάλα ειδικής αγωγής μπορείς με 2 τρόπους
1) παιδαγωγικο γενική αγωγής + μεταπτυχιακό ειδική (Αθήνα)
2) παιδαγωγικο ειδικής αγωγής (Άλλη πόλη)
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το 1 σου δίνει την δυνατότητα είτε για γενικής είτε για ειδικής τελικά.
Όσο για την αποκατάσταση νομίζω ότι δεν είναι σωστό να συγκρίνεις το σήμερα του παιδαγωγικου με το τι θα γίνεται σε 5 χρόνια. Αλλά σε 5 χρόνια τι θα γίνεται μεταξύ παιδαγωγικου γενικής και φιλολογίας
Το κύριο πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι η υπογεννετικοτητα αυτό όμως αφορά και την πρωτοβάθμια και την δευτεροβαθμια αρα εάν σε 5 χρόνια χρειάζονται λιγότερους δασκάλους θα χρειάζονται και λιγότερους φιλολόγους.
Άρα και πάλι μάλλον θα έχουν καλύτερη αποκατάσταση οι δάσκαλοι
Τώρα λες ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει σε 5 χρόνια όμως θα έπρεπε να μπορούμε. Τα παιδιά που γεννήθηκαν το 24 σε 5 χρόνια θα πάνε Α δημοτικου άρα μπορούμε να υπολογίσουμε αρκετά καλά πόσους δασκάλους θα χρειαστούμε αφού γνωρίζουμε πόσα παιδιά υπάρχουν.
Για τους φιλολόγους ναι υπάρχουν πολλοί όμως εάν θες να ξεχωρίσεις θα πρέπει να έχεις προσόντα που οι περισσότεροι δεν έχουν. Αλήθεια ξες κάθε χρόνο πόσοι περνούν πτυχίο και πόσοι διδακτορικό; Εάν θες διορισμό τότε μάλλον ασφαλής λύση είναι το διδακτορικό.
Τώρα οι φιλόλογοι δεν βασίζονται μόνο στο σχολείο αλλά και στα φροντιστήρια και στα ιδιετερα. θα σου άρεσε κάτι τέτοιο; Ακόμα σε περίπτωση κατάργησης των πανελλήνιων ή μεγάλης αλλαγής ίσως σε επιρεασει αρκετά ακόμα και εάν χρειαστούν 20 χρόνια για να γίνει κάτι τέτοιο (εσύ όμως θα είσαι 40 και θα πρέπει να βρεις δουλειά)
Όπως είπες καταλαβαίνω ότι δεν θες να σκέφτεσαι για μεταπτυχιακό από τώρα γιατί λογικά μπορεί να αλλάξουν τα ενδιαφέροντα σου. Όμως δεν μπορείς και να μην το σκέφτεσαι καν, σήμερα μάλλον όλοι μας πρέπει να κάνουμε μεταπτυχιακό.
Καλό καλοκαίριιι!!!
outofstyle
Νεοφερμένο μέλος
Η outofstyle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

Γεια! Και εγώ μόλις έδωσα πανελλήνιες και αμφιταλαντεύονται για το ποιόν ακριβώς δρόμο να ακολουθήσω για την ειδική αγωγή. Θα σου πω κάποιες πληροφορίες που έμαθα από αποφοίτους τέτοιων τμημάτων και από την δική μου έρευνα.Καλησπέρα σε όλους! Συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν τον στόχο τους, καλή δύναμη σε όσους ίσως χρειαστεί να το παλέψουν ξανά γτ αυτοί θα είναι "περισσότερο" νικητές από όλους
Τη βοήθεια σας....
Είμαι μεταξύ δύο σχολών!
Τι θα κάνατε στη θέση μου????
Γενικά ο κλάδος της ειδικής αγωγής είναι ίσως και στους δυο πιο δυνατούς από την κατεύθυνση μας. Απόφοιτοι του διορίζονται σχεδόν αμέσως και ξεκινάνε και από πολύ καλό μισθό. Γύρω στα 1000 ευρώ το οποίο ανάλογα σε ποια δομή εργάζεσαι μπορεί να αυξηθεί. Για την αποκατάσταση πάλι, θα μου πεις αυτό μπορεί και να αλλάξει μέχρι να τελειώσουμε εμείς, αλλά αμφιβάλλω γιατί δυστυχώς δεν είναι ένας κλάδος που τον προτιμάνε, ίσως λόγω της δυσκολίας του επαγγέλματος. Από την άλλη η φιλολογία από μόνη της σίγουρα δεν έχει απορρόφηση και κατά 95% αυτό δε θα αλλάξει. Αυτό το λένε όλοι και κυρίως οι ίδιοι οι φιλόλογοι. Μπορείς βέβαια άνετα να το συνδυάσεις με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.
Οπότε κάτι άλλο που προαναφέρθηκε κιόλας νομίζω, είναι όντως να σκεφτείς αν θες να είσαι στην ειδική αγωγή στη δευτεροβάθμια ή στο νηπιαγωγείο ή Δημοτικό, αφού ο Βόλος σου δίνει άδεια για ένα από τα δύο τελευταία. Σε συμβουλεύω επίσης να δεις σίγουρα τα μαθήματα των σχολών αν δεν τα έχεις δει. Εμένα με ξετρελαίνουν τα μαθήματα στο ειδικής στο Βόλο και σίγουρα αν σε ενδιαφέρει πολύ αυτός ο κλάδος θα αποκτήσεις πολλές παραπάνω γνώσεις για αυτόν μέσα από αυτήν την σχολή. Είναι άλλο 4 χρόνια σπουδές και μετά ενδεχομένως και μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και άλλο να το κάνεις μόνο για ενάμιση χρόνο στο μεταπτυχιακό. Πρακτικά δηλαδή σίγουρα δε θα μπορείς να έχεις τόσο διευρυμένες γνώσεις σε αυτό. Εμένα για να καταλάβεις είναι αν θα δηλώσω πρώτα αυτό στο μηχανογραφικό ειδική αγωγή ή πρώτα παιδαγωγικά και μετά να κάνω μεταπτυχιακό στην ειδική για να είμαι και στους δυο πίνακες. Όλοι μου λένε πόσο δύσκολο είναι να είσαι ειδική παιδαγωγός και να το σκεφτώ καλά αλλά είναι κάτι που αγαπώ πολύ και καταλήγω στο ότι θέλω να το ακολουθήσω παρά τις αντιξοότητες. Νομίζω η καλύτερη τώρα για εμάς συμβουλή είναι να μη μας κρατήσουν πίσω ο φόβος και τα λεγόμενα των άλλων και να ακολουθήσουμε τις καρδιές μας. Σου εύχομαι καλή τύχη και καλή πορεία σε ό,τι αποφασίσεις

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.