Το παραδεχομαι οτι δεν εχω συμμετασχει σε τετοιου ειδους κινητοποιησεις.Αν ειμασταν υποχρεωμενοι παντως να ακολουθουμε τη γραμμη τους,θα μιλουσαμε για φασισμο.
Το ζητημα ειναι,τουλαχιστον οπως το παρατηρω στον φοιτητικο συλλογο,οτι οι περισοτεροι ανηκουν καπου,συζητουν και ψηφιζουν μονο αυτα που τους υποδεικνυονται απο το κομμα.Οποτε σε συνδιασμο με την απαθεια των υπολοιπων μας και τη ελλειψη συνεργασια μεταξυ μας,οι συνελευσεις τελικα ειναι κατευθυνομενες.
Οι περισσότεροι ανήκουν κάπου?

Seriously now,δεν ξέρεις τι λες.Ας πάρουμε για παράδειγμα τη δική μου σχολή,η οποία γενικότερα θεωρείται αρκετά κομματοποιημένη σχολή.Well,έχουμε και λέμε,η πρώτη δύναμη,η "ανεξάρτητη" Νέα Προοπτική να 'χει γύρω στα 40 μέλη,τα ΕΑΑΚ έχουν γύρω στα 30,πες άλλα τόσα η ΔΑΠ,η ΠΚΣ πες 20,η ΠΑΣΠ 10,το ίδιο και η Αρ.Εν. και 1 οι Αγωνιστικές Κινήσεις.Επειδή δεν έχω ακριβή στοιχεία,τα τράβηξα όλα προς τα πάνω,ώστε να μην κατηγορηθώ of being too modest,to prove my point.Σύνολο,μας κάνουν 141.Ο σύλλογος αριθμεί πάνω από 2000 μέλη,but I'll do you a favor και θα μετρήσω μόνο όσους ψήφισαν στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές,approximately 1500 άτομα.Αυτό μας κάνει 9,4% τους παραταξιακούς φοιτητές,σε μια σχολή που σου επαναλαμβάνω,τους έχει σε ιδιαίτερη ψηλή συγκέντρωση.Therefore,το να λες ότι οι περισσότεροι σε μια συνέλευση ανήκουν κάπου,είναι τραγικά εκτός πραγματικότητας (taking also into account ότι η
μειωμένη απαρτία-η κανονική δεν θυμάμαι-είναι το 1/7 της σχολής,δηλαδή σχεδόν 220 άτομα,plus ΔΑΠ/Ν.Πρ. are persistently absent,thus το ποσοστό των παραταξιακών σε μια συνέλευση είναι ακόμα πιο μειωμένο).
Σαφως δεν γινεται και δε φτανει να βρισκονται παντου μπατσοι.Πρεπει και ο καθε φοιτητης στην περιπτωση μας ,να ειναι τουλαχιστον ως ενα βαθμο συνειδητοποιημενος(αυτη ειναι και η διαφορα μας με αλλες χωρες). Χωρις ομως να πηγαινουμε στο ακρο της ατιμωρησιας.
Οντως το προφιλ του πανεπιστημιου απαξιωνει τον φοιτητη.Και ολοκληρη η λογικη πανω στην οποια το κρατος εχει δομησει το πανεπιστημιο,ειναι συμφεροντολογικη και αντιπαιδαγωγικη.Για να επιστρεψω ομως στο προηγουμενο,πως θα ειναι σεβαστο το πανεπιστημιο αν δεν ειναι τουλαχιστον οργανωμενο και καθαρο;
Αυτο που χρειαζεται πολλη προσπαθεια,ειναι να μην παρασυρομαστε απο τα γενικοτερα χαλια του πανεπιστημιου και απο το θυμο μας να καταστρεφουμε ο,τι εχει απομεινει.Να διεκδικουμε και μαλιστα στοχευμενα και οχι με γενικουρες (οπως διατιθενται οι κομματικες παραταξεις)
π.χ να μειωθει ο αριθμος των εισακτεων σε σχολες που δεν εχουν ακομη τις απαραιτητες υποδομες για να τους δεχτουν (βλεπε μαθημα με ορθιους φοιτητες) ή για τα τμηματα "φαντασματα" σε καποιες πολεις ή για την αξιολογηση και την αντικατασταση συγκεκριμενων ανεπαρκων καθηγητων.
Σου μίλησα νομίζω καθόλου γενικά,και πολύ συγκεκριμένα για ορισμένες βασικές και εξώφθαλμες παθογένειες των ελληνικών πανεπιστημίων.Διαφωνείς σε κάποιο απ'αυτά?Πιστεύεις ότι,όσο αυτά διαιωνίζονται (και είναι και άλλα πολλά,αλλά τέσπα),όσο καθαρό και αν γίνει ένα πανεπιστήμιο (υπάρχουν και καθαρά πανεπιστήμια,γενικά-π.χ. η Πολυτεχνειούπολη στην Κατεχάκη is in pretty good shape,if I recall correctly),θα εμπνέει τον σεβασμό των φοιτητών?Σημασία έχει το είναι,όχι το φαίνεσθαι μιας σχολής.
Ο αγωνας δε γινεται κλεισμενος μεσα σε ενα μικρο χωρο ,οπου ξερεις εκ των προτερων οτι δε θα σε αγγιξουν ,παριστανοντας τον επανασταση.Η χουντα ηταν μια ειδικη περιπτωση.
Καλλιστα θα μπορουσαν ολοι οι φοιτητες να πανε να καταλλαβουν ενα υπουργειο ή ενα δημαρχειο.Πολυ περισσοτερη αισθηση θα εκανε στον κοσμο (εγω το παραδεχομαι,ειμαι πολυ χεστης για να το κανω )
Διάβαζε αυτά που γράφω.Μίλησα για
birthplace κινημάτων.Ποιος είπε ότι τα φοιτητικά κινήματα μένουν κλεισμένα μέσα σ'ένα φοιτητικό campus?
Btw,μην παπαγαλίζεις ό,τι αηδία ακούς από κάθε ανεύθυνο απολίτικο που απλώς θέλει να μετατοπίσει οτιδήποτε του θυμίζει ότι αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κοινωνίας,μακριά απ'το πανεπιστήμιο.Έχεις πάει ποτέ στο Υπουργείο Παιδείας?Εγώ έχω πάει.Είναι ένα μεγάλο κτήριο,με τεράστια αυλή,δίπλα απ'το Mall στη Νερατζιώτισσα.Είναι πρακτικά απόρθητο,σε περίπτωση επιχείρησης κατάληψής του στην αυλή του μπορούν να αναπτυχθούν δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ (δεδομένου ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο,θα γίνει γνωστό,αφού it can only be performed by a large group of people).Είναι κάτι αδύνατο να γίνει.Όσο για το δημαρχείο,το βρίσκω αστείο.Αν οι διάφοροι Πρετεντέρηδες και Πορτοσάλτηδες κλαίγονται για "φασιστική" κατάληψη απ'τους φοιτητές του χώρου
τους,φαντάσου τι θα έλεγαν για έναν χώρο που δεν ανήκει στους φοιτητές.
Εχεις δικιο γενικα για το ρολο της αστυνομιας.Εδω η κατασταση ειναι τεταμενη και σε συνδιασμο με την ελλεψη οργανωσης της αστυνομιας και ελεγχου της δρασης των υπαλληλων,τα κρουσματα αυθαιρεσιας αυξανονται.Σε αλλες χωρες δε νομιζω να υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα με την αστυνομια.
Σου επαναλαμβάνω,το πρόβλημα της αστυνομίας είναι δομικό,δεν οφείλεται σε παθογένειες.Ο ίδιος ο λόγος ύπαρξής της είναι το πρόβλημα.Δεν υπάρχει καμία επιθυμητή "αναμόρφωση" της αστυνομίας,δεν είναι καλύτερη η αστυνομία σε άλλα κράτη,όπου υπάρχει κράτος (εξουσία) η αστυνομία θα αποτελεί το όργανο της επιβολής του,και εχθρό των λαϊκών κινημάτων.
Θα το αμφισβητησεις και αυτο;Απο ολα τα εφαρμοσμενα συστηματα,δεν ειναι το πιο λειτουργικο;Την τελευταια 100ετια δεν εχει υπαρξει γενικα τεραστια προοδος στην τεχνολογια;
Ειναι αληθεια οτι τα πραγματα εχουν ξεφυγει την τελευταια εικοσαετια,αλλα δε νομζω οτι οι αντιδρασεις ειναι τοσο φοβερες(εξαρταται βεβαια και απο τον κλαδο) οσο τις παρουσιαζεις.Και αυτο οπως ειχα γραψει και παλιοτερα,λογω των πολλων επιλογων.
Έχει υπάρξει τεράστια πρόοδος της τεχνολογίας για ένα σωρό λόγους.Sure,η αγορά έχει συντελέσει και αυτή,δεν παραγνωρίζω τον ρόλο της.Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ήταν ο μόνος παράγοντας,ούτε ότι πάντα θα αποτελεί έναν favorable παράγοντα.Η ελεύθερη αγορά,ήταν ευεργετική για την έκρηξη της Βιομηχανικής Επανάστασης (αν και καταστρεπτική για την εργατική τάξη) και διατήρησε έναν θετικό ρόλο μέχρι ένα σημείο του 20ου αιώνα.Αυτό όμως δεν την κάνει αναντικατάστατη.Άλλωστε,η ίδια η ανάπτυξη της τεχνολογίας αποτελεί επαγωγέα για την περεταίρω ανάπτυξή της (π.χ. shortage of distances etc),και η συνεργασία μεταξύ διαφορετικών επιστημών από διαφορετικά μέρη του κόσμου συνέδραμε πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης,απ'τον ανταγωνισμό της αγοράς.
Για τους ανεργους νομιζω υπερβαλλεις.Στην αμερικη η ανεργια ειναι 8% ,στην γερμανια 5% και εφοσον μιλαμε για επιστημονες νομιζω οτι ειναι σχετικα ευκολο να βρουν δουλεια.
Η αγορα σε αυτες τις χωρες ειναι τεραστια. Συν την υπαρξη του διεθνισμου.Γνωστος μου ειχε κανει μεταπτυχιακο στην χρηματοοικονομια στην γαλλια,δεν εβρισκε δουλεια για κανα διμηνο εκει(θελανε προυπηρεσια) και τελικα βρηκε μαι θεση σε εταιρεια με εδρα την αγγλια.
Αν νομίζεις ότι υπερβάλλω,τότε δεν έχεις ιδέα ποιο είναι το βασικό conflict μεταξύ Obama και Romney στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές (η αντιμετώπιση της καλπάζουσας ανεργίας).Όσο για τη Γερμανία,αν δεν βρισκόταν και αυτή σε φάση ύφεσης,δεν θα καιγόταν να σώσει την Ευρωζώνη.Η
παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008,δεν σου λέει τίποτα?
Η εμπορευματοποιηση της παιδειας μεσω των δανειων οντως εχει φτασει σε ανησυχητικα επιπεδα(στην αγγλια με μετρια σταθερη δουλεια θες μια δεκαετια για να εξοφλησεις το δανειο).Αλλα αυτο ειναι ξεχωριστο ζητημα και δεν αφορα το συνολο των περιπτωσεων.
Καθόλου ξεχωριστό ζήτημα.Αλληλένδετα είναι.Μια πολύ απλή και linear σύνδεση που μπορώ να σου κάνω,είναι ιδιωτική παιδεία=δίδακτρα=φοιτητικά δάνεια=υπερχρεωμένοι νέοι.
Λαθος,χρηματοδοτειται.Στο πινακα της wikipedia υπαρχει αλλο ενα 5% της χρηματοδοτησης εκτος ευρωπαικης ενωσης(η αληθεια ειναι βεβαια οτι περιμενα το ποσοστο να ειναι μεγαλυτερο).
https://cerncourier.com/cws/article/cern/35889
Dude,διάβασα το link που σου έδωσα.Μιλάμε για ιδιωτικό funding της τάξεως του 5%?Ξέρεις τι πάει να πει αυτό?Τ-Ρ-Ι-Χ-Ε-Σ.Don't push it,man,έβγαλες ένα δεδομένο απ'τον κώλο σου,χωρίς να ψάξεις τίποτα,και τώρα απλά πας να το μπαλώσεις,αντί να το παραδεχτείς.
Ακομα και το μνημονιο εκτος τις μειωσεις μισθων,εχει πολλες μεταρρυθμισεις που ειναι λογικες και αναγκαιες.Δεν ειναι ολα μαυρο ή ασπρο.
Sure,not everything's black or white,except
this is.Πολύ απλά,το μνημόνιο δεν δημιουργήθηκε σαν μια απόπειρα γενικότερων reforms,αποτυχημένων απλώς,αλλά δημιουργήθηκε για την εξασφάλιση εξόφλησης του χρέους,ανεξάρτητα απ'το impact του στην κοινωνία.
Καταρχάς καλέσαμε τους καθηγητές που πρόσκεινται σε εμάς ή που έστω καταλαβαίνουν ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί, να μην συμμετέχουν στην ψηφοφορία των συμβουλίων διοίκησης και να τα καταγγείλουν.
Δεύτερον ετοιμάζαμε κατάληψη του server, όμως, τελικά πήγαν πριν από εμάς άλλοι και έκαναν κατάληψη με αναρχικο-αριστερίστικους χειρισμούς (κουκούλες, απειλές κλπ). Μία τέτοια στάση δεν την εγκρίνουμε και έτσι δεν συμμετείχαμε στην κατάληψη που έκαναν.
I don't have expectations at all απ'την ΠΚΣ,αλλά περίμενα τουλάχιστον,ότι ως φοιτητική δύναμη,δεν θα αναπαρήγαγε τόσο εύκολα ό,τι μαλακία πουν τα ΜΜΕ.Ούτε απειλές υπήρξαν,ούτε φθορές,ούτε και κουκούλες (αν και αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μένα,δεν έχω κουκουλοφοβία όπως εσείς).Όποιος έχει παραστεί σε διαμαρτυρίες για τις εκλογές των συμβουλίων διοίκησης,ή πέρασε απ'την κατάληψη στους servers της Πανεπιστημιούπολης,μπορεί εύκολα να το εξακριβώσει.
Ποια ήταν η κίνηση που είχε περισσότερο αποτέλεσμα; Αυτή του να καλείς του καθηγητές να μην συμμετέχουν στην ψηφοφορία και να καταγγείλουν την διαδικασία και τον νόμο.
Εσείς δεν κατηγορούσατε ΕΑΑΚ/Αρ.Εν. ότι το παίζουν αντικαθεστωτικοί,αλλά πάνε και συνεργάζονται με τους "βολεμένους" καθηγητές,που δεν τους συμφέρει ο νέος νόμος?