Αριστοτέλη γι αυτό που ρώτησες για το 10% ΕΓΏ κατάλαβα ότι εφόσον κάνεις τα χαρτιά σου και περνάς σε μια ίδια σχολή σε άλλη πόλη με χαμηλότερα μόρια, αν είσαι τριτεκνος πολύτεκνος ή σε ειδικές κατηγορίες νομίζω κάνεις μετά αίτηση στο πανεπιστήμιο της πόλης σου για να πας αυτόματα εκεί..αλλά το ποσοστό που πηγαίνει έτσι στην πόλη του είναι μικρό..γιατί από αυτό το 10% το 6% θα είναι τα παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες το 2013 και το άλλο 4% τα παιδιά του 2012..ελπίζω να σε βοήθησα..
εγω μιλαω για μετα το 10%, δηλαδη εστω οτι μπηκαμε σε μια σχολη, απο εκει και περα θα δικαιουμαστε μετεγγραφη;
το 6% και το 4% ειναι απλα ο διαμερισμος των θεσεων για τις δυο χρονιες, δεν νομιζω να εχει κανενα ρολο στις μετεγγραφες
εμεις ειμαστε 7 αδεφια οποτε μαλλον θα ανηκω σε ειδικη κατηγορια
αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ο νομος που ψηφιστηκε για τις ελευθερες μετεγγραφες γραφει στην αρχη
1. Από το ακαδηµαϊκό έτος 2014-2015
οι επιτυχόντες
σε θέση εισαγωγής σε Σχολή ή Τµήµα της Τριτοβάθµιας
Εκπαίδευσης που είναι:.............δικαιούνται τη µεταφορά της
θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τµήµα Πα-
νεπιστηµίου, εφόσον πέτυχαν σε Πανεπιστήµιο και
Τ.Ε.Ι., εφόσον πέτυχαν σε Τ.Ε.Ι..
ενω μετα γραφει:
6. Η εφαρµογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου
αφορά στους επιτυχόντες που έλαβαν µέρος στις εξετά-
σεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-
2014 και εντεύθεν
και το 10% θεωρειτε "εξετάσεις πανελλαδικού" ή υπαρχει περιπτωση να μας πουνε καμια μπαρουφα και τελικα να μεινουμε χωρις μετεγγραφη; (το 10% πανελλαδικα ειναι, αλλα δεν νομιζω να θεωρειτε εξετασεις αλλα και παλι στην αρχη γραφει "οι επιτυχόντες σε θέση εισαγωγής")
δεν ξερω αν κατλαβαινετε τι θελω να πω, το εξηγησα οσο ποιο αναλυτικα μπορουσα
ελπιζω να βγει επιτελους μια ακρη