Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε μαθητές άνω των 12 - συμφωνείτε;

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε μαθητές άνω των 12 - συμφωνείτε;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 21)
  • Ναι

  • Όχι

  • Ίσως

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

globglogabgalab

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αποστολία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 152 μηνύματα.
Λέτε να γίνει κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον; Έστω κι εμμέσως, π.χ. υποχρεωτικά εργαστηριακό τεστ 2 φορές την εβδομάδα για να επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο.
 

SlimShady

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ και μας γράφει απο Μελίσσια (Αττική). Έχει γράψει 864 μηνύματα.
Το ερώτημα είναι εάν συμφωνούμε ή θεωρούμε ότι ενδέχεται να συμβεί;
 
Τελευταία επεξεργασία:

globglogabgalab

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αποστολία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 152 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,632 μηνύματα.
Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να συμβεί στα κοντά. Αφού όλα δείχνουν πως θα υπάρχει η δυνατότητα των self test για τους μαθητές και των εργαστηριακών για τους φοιτητές ανεμβολίαστους.

Για εμένα επίσης δεν θα έπρεπε να γίνει. Το αν θα κάνει κάποιος το εμβόλιο πρέπει να είναι προϊόν δικής του βούλησης και όχι ένα κράτος-μπαμπούλας να υποχρεώνει τους πολίτες του μέχρι και τι θα βάλουν στο σώμα τους.

Υ.Γ. εγώ για να μη παρεξηγηθώ και ακουστούν διάφορα επίθετα όπως "ψεκασμένος" που έγιναν της μόδας έχω κάνει τη πρώτη δόση και σε λίγες βδομάδες και τη δεύτερη.
 

Theodora03

Δραστήριο μέλος

Η Theodora03 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 481 μηνύματα.
Σε πρώτη φάση τους νοιάζει να εμβολιαστούν οι ενήλικες οποτε δεν νομιζω ότι θα το κάνουν υποχρεωτικό τουλάχιστον σύντομα στα παιδιά
 

Nala

Δραστήριο μέλος

Η Nala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 759 μηνύματα.
Εάν θέλουμε τη ζωή μας πίσω, έτσι όπως την ξέραμε, είναι μονόδρομος ό εμβολιασμός
Καναδάς και Αμερική έχουν προχωρήσει σε αυτούς τους εμβολιασμούς πολύ νωρίτερα
Ναι στον εμβολιασμό ακόμα και υποχρεωτικό, ή εκπαίδευση λειτουργεί διά ζώσης
 

H|M

Διάσημο μέλος

Ο H|M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,465 μηνύματα.
Εγώ διαφωνώ. Άποψή μου είναι να μείνει προαιρετικός. Ήδη με την υλοποίηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ορισμένους τομείς έχει προκληθεί διχόνοια, η οποία με τη σειρά της, προωθεί και την κοινωνική ανισότητα, αλλά η εκπαίδευση (θεσμός της πολιτείας με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους και περιεχόμενο, έχει καθορισμένη χρονική διάρκεια), ως δημόσιο αγαθό, αποτελεί δικαίωμα κάθε ατόμου, οπότε και δεν μπορεί να στερηθεί από κανέναν, ειδικά αν η αιτιολογία είναι η άρνηση εμβολιασμού, το οποίο επίσης αποτελεί δικαίωμα.
Επομένως, ο αποκλεισμός από τη διαδικασία της εκπαίδευσης (με την οποία αποκτώνται συγκεκριμένες γνώσεις, αναπτύσσονται δεξιότητες και ικανότητες και διαμορφώνονται αξίες (ηθική, ειλικρίνεια, ακεραιότητα χαρακτήρα, αίσθηση του δικαίου, αφοσίωση, επαγγελματισμός, υπευθυνότητα, κτλ) θεωρείται καταπάτηση ανθρωπίνου δικαιώματος.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
*Μπαίνεις μετά από ένα χρόνο στο φόρουμ και το πρώτο hot θέμα είναι προφανώς αυτό...Πάμε λοιπόν...

Η νέα μετάλλαξη (δέλτα), προσβάλλει όλο και νεαρότερες ηλικίες, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, και επίσης, σε σχέση με την αρχή της πανδημίας, τα παιδιά έχουν μία σταδιακά πιο επιβαρυμένη κλινική εικόνα όταν νοσούν, όπερ σημαίνει ότι οι μεταλλάξεις του ιού είναι πιο βαριές για αυτές τις ηλικίες. (Θυμίζω ότι στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι τα παιδιά θα είναι "τυχερά" και μόνο αν έχουν υποκείμενο νόσημα κινδυνεύουν από βαριά νόσηση, κάτι που δεν ισχύει πλέον).

Καταλαβαίνω την διστακτικότητα όσον αφορά τη χορήγηση του εμβολίου (τις οποίες δέχομαι μόνο στο κομμάτι της χορήγησης σε τόσο νεαρές ηλικίες που δεν έχει ίσως μελετηθεί επαρκώς το προφίλ παρενεργειών). Παρ' όλα αυτά χορηγείται ήδη σε αρκετές χώρες με επιτυχία. Επίσης στην παρούσα φάση είναι και μία κατάσταση εκτίμησης "κόστους-οφέλους", γιατί πλέον δεν έχουμε έναν ιό που στην πλειοψηφία των παιδιών θα διαδράμει ασυμπτωματικά ή με ήπια νόσο και θα έχει χαμηλή μεταδοτικότητα, έχουμε ένα στέλεχος ιού με διπλάσια μεταδοτικότητα και βαρύτερη νόσηση πλέον ΚΑΙ στα παιδιά. Οπότε αν η μία εναλλακτική είναι η χορήγηση του εμβολίου (με όποιους δισταγμούς, δεύτερες σκέψεις κλπ, τις οποίες ο κάθε γονιός μπορεί να συζητήσει με τον παιδίατρο), και η άλλη είναι η αυξημένη πιθανότητα νόσησης (αφού τα σχολεία από τον Οκτώβριο και έπειτα θα γίνουν θερμοκήπια του δέλτα στελέχους) με αμφίβολη έκβαση, νομίζω είναι λίγο αυταπόδεικτο το τι φαίνεται "σωστότερο" και από άποψη ηθικής αλλά και δημόσιας υγείας.

Το ότι το εμβόλιο έχει ήδη σπείρει τη διχόνοια είναι εν μέρει κάτι αναμενόμενο ως αντίδραση σε οτιδήποτε νέο που μας πλασάρεται, και εν μέρει κάτι που επιτρέπουμε να διογκώνεται, με τα newsfeed όλων μας γεμάτα πληροφορίες που πρέπει πλέον να σκάψεις για να βρεις ποιες δεν έχουν μέσα καθόλου fake news. (Εναλλακτικά να ανοίξεις το PubMed αλλά καταλαβαίνω τη δυσκολία για άτομα εκτός ιατρικού κλάδου).

Επίσης γενικά τα εμβόλια είναι ως επί το πλείστον υποχρεωτικά βάσει του εμβολιαστικού προγράμματος. Η εγγραφή στο δημοτικό προϋποθέτει το ΑΔΥΜ συμπληρωμένο (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή), στο οποίο αναγράφεται το εμβολιαστικό status που οφείλει να είναι πλήρες για την ηλικία και το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η λέξη βέβαια "υποχρεωτικό" δεν υπάρχει πουθενά στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, παρά μόνο "ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό", και πάνω σε αυτό το παραθυράκι πατάνε κατά καιρούς διάφοροι αντιεμβολιαστές που στέλνουν τα παιδιά σχολείο να τρέξουν, να παίξουν, να χτυπήσουν και τα έχουν τελείως ακάλυπτα ακόμα και για τέτανο. Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της επίσης έκανε λόγο για "σύσταση εμβολιασμού" για τον COVID-19, και πάνω σε αυτό θεωρώ ότι θα πατήσει και η κυβέρνηση αν θελήσει να κάνει κάποια πιο επίσημη ανακοίνωση για τους εμβολιασμούς ανηλίκων.

Εμβολιάστε τα παιδιά σας, γιατί από μέσα Οκτώβρη η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως στα σχολεία (μακάρι να βγω λάθος).
 
Top