Υπολογισμός Πυκνότητας Αέρα

Johnnys

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! :bye2:
Ο αέρας αποτελείται περίπου από 78% άζωτο,21% οξυγόνο και 1% από άλλα αέρια (ας τα θεωρήσουμε αμελητέα). Έχω βρει ένα ωραίο site που υπολογίζει διάφορες ιδιότητες για τέτοια αέρια (πυκνότητα, ειδική θερμοχωρητικότητα, ιξώδες κλπ.) σε διάφορες θερμοκρασίες και σε σταθερή πίεση 1 bar.
Όμως δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία για τον αέρα και προφανώς πρέπει να τα υπολογίσω με βάση το άζωτο και το οξυγόνο. Για να βρω την πυκνότητα του αέρα στους 0 βαθμούς Κελσίου μία προφανής λύση θα ήταν το 0,78*πυκνότητα_αζώτου+0,21*πυκνότητα_οξυγόνου στους 0 βαθμούς, δηλαδή με βάση το mass fraction. Όμως κάτι τέτοιο δεν βγάζει νόημα, αφού αν άλλαζε η σύσταση του αέρα, το αποτέλεσμα θα ήταν λάθος.
Ψάχνω να βρω μία λύση που με γνωστές τις πυκνότητες αζώτου και οξυγόνου θα δίνει την πυκνότητα αέρα, αλλά η λύση να μην περιλαμβάνει το mass fraction, αλλά δεν βρίσκω. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πως να το προσεγγίσω;
Ευχαριστώ πολύ! :)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top