Ναι, θα έφταιγε το σχολείο. Μόνο που η ημερομηνία κατάθεσης αίτησης ανακοινώνεται κάθε χρόνο ξεχωριστά (και μάλιστα από 10 Μαίου, πέρσι, πήγε 20 Φεβρουαρίου, φέτος) ενώ αντίθετα, εντελώς αντίθετα, το πόσες απουσίες μπορεί να κάνει ένας μαθητής, δικαιολογημένες, αδικαιολόγητες κλπ. είναι φιξαρισμένο και υποτίθεται ότι αν εισαι υπεύθυνος, το ξέρεις
Από κει και πέρα, σου ξαναλέω ότι άνθρωποι που θέλουν άλλοι να καθαρίζουν για τα δικά τους προβληματάκια (ναι, το αν θα μείνω ή όχι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ δικό μου πρόβλημα), ας συμβιβαστούν με την ιδέα ότι αυτοί οι άλλοι αύριο θα απαιτήσουν δικαιωματικά να τους κάτσουν και στο σβέρκο.
Να απαιτήσω να ενδιαφερθεί ο άλλος για το δικό μου ζήτημα όταν εγώ, προφανώς, δεν ενδιαφέρομαι; Α, όχι φίλε μου, δεν πάει έτσι. Δε μ'ενδιαφέρει η ευαισθησία του κάθε καθηγητή, όπως την ορίζεις εσύ, ο καθηγητής είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά του, όχι για να νταντεύει τον κάθε ανίκανο.
Η συλλογικότητα, ως οφείλεις να γνωρίζεις, απαιτεί και καταμερισμό των έργων. Ο υπεύθυνος καθηγητής, λοιπόν, δεν χρωστάει τίποτα να μπλέκει με την ανοησία 25 ατόμων, όταν αυτά τα ίδια δεν ενδιαφέρονται.
-----------------------------------------
Η...απανθρωπιά (εγώ το λέω, υπέρμετρο ίσως, σεβασμό του γράμματος του νόμου) δεν πάει ούτε σε ΕΔΕ, ούτε σε δικαστήρια. Φαντάζομαι, λοιπόν, ότι μιλάς για ηθική τιμωρία. Ε, οκ, βγες στον Ευαγγελάτο να τους κράξεις αν θες, η ουσία είναι ότι δεν παρανόμησαν και δεν πρέπει να τιμωρηθούν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.