Διδάσκουν. Βέβαια είναι απόφοιτοι Παιδαγωγικής εκπαίδευσης με διπλή ειδικότητα: μαθηματικά (κύριο μάθημα για το σχολείο) και βλέπεις παντού σε διάφορα ALDI market, 15 euro η ώρα (ohne Kaufbeleg) και το πρώτο μάθημα kostenlos. Oι κανονικοί απόφοιτοι Μαθηματικού δεν έχουν δικαίωμα άσκησης διδασκαλίας στη μέση εκπαίδευση γιατί ειδικεύονται πάνω σε θέματα τεχνολογιών και υπηρεσιών (π.χ. στατιστική, μηχανική μάθηση, υπολογιστικά μαθηματικά, εγκληματολογία, μετεωρολογία, προσομοιώσεις/μοντέλα λήψης αποφάσεων, κτλ).
Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο: αγγλο-, γερμανογαλλικο και αποικιών, απασχολεί δασκάλους με δεύτερη ή τρίτη ειδικότητα που παρακολουθούν ως φοιτητές με ποσοστό ECTS. Για παράδειγμα κάποιος εισάγεται σε σχολή Παιδαγωγικού και επιλέγει παιδαγωγική δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως κύριο κορμό. Για τη δεύτερη ειδικότητα παρακολουθεί τμήμα από το πρόγραμμα του Μαθηματικού (συνήθως 2 πρώτα έτη) και μπορεί να τη συνδυάσει με τρίτη υποειδικότητα, όπως Πληροφορική για μαθητές. Νομίζω η χώρα μας έχει ένα νέο Τμήμα Παιδαγωγικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά είμαι περίεργος να δω τι είδους αποφοίτους θα παράξει με το ισχύον πλαίσιο των επιστημονικών κλάδων ως καθηγητές μαθημάτων! Παγκόσμια πρωτοτυπία.
Δεν νομίζω αυτό το μοντέλο να μπορούσε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα γιατί τότε θα έπρεπε η κοινωνία να αντιμετωπίσει την επαγγελματική ανυπαρξία των θετικών επιστημών.