Χαχα βρε δες... εμεις περσυ στο σχολειο καναμε οχταωρα (ευτυχως καταργηθηκε αυτο, μιας και ηταν παρανομο) και τους ελεγα ειρωνικα οταν πηγαινε σε αυτο το θεμα η οποιαδηποτε συζητηση "να δεις που σε λιγο θα μας βαλουν να χτυπαμε και καρτα"... Πού να ξερα οτι καποιοι το βλεπουν στα σοβαρα
Ρε παιδια, τα σχολεια δεν ειναι ουτε φαμπρικες ουτε γραφεια...
Το απουσιολογιο, απ' ο,τι εχω καταλαβει, αναμεσα στα αλλα χρησιμοποιειται και ετσι ωστε να καλυπτονται ασφαλιστικα οι υπευθυνοι καθηγητες, δηλαδη αν παθεις κατι εκτος σχολειου ενω εκεινη την ωρα γινεται μαθημα να μπορει ο καθηγητης να πει "κοιταχτε τι λεει το απουσιολογιο, οταν τραυματιστηκε δεν ηταν στο σχολειο, αρα δεν εχω την ευθυνη εγω". Για τον ιδιο λογο δεν μας αφηνουν να βγαινουμε απο το σχολειο χωρις αδεια. Η αδεια σημαινει οτι "αν βγεις απο το σχολειο και παθεις κατι, ναι, παιρνω την ευθυνη εγω (ο λυκειαρχης, ο γυμνασιαρχης, ο καθηγητης κ.λπ.)"
Προσωπικα προτιμω το απουσιολογιο απο το να χτυπαμε καρτα, αρκει αυτο να το συμπληρωνουν οι καθηγητες, οι λογοι γι' αυτο εχουν ηδη αναφερθει... (παρ' ολα αυτα για μενα κατι τετοιο αποτελει την "καταλληλοτερη λυση" και οχι την "καταλληλη"*)
Απο 'κει και περα το να απειλει καποιος καθηγητης χρησιμοποιωντας ως μεσο το απουσιολογιο και τις αποβολες ειναι σαφως ανεπιθυμητο και (θα επρεπε τουλαχιστον να ειναι, αν δεν ειναι) παρανομο. Στομα εχετε, μιληστε. Αν σας πουνε "Σκασε γιατι θα σου ριξω αποβολη" απαντηστε και πειτε τους οτι δεν εχουν το δικαιωμα να μοιραζουν απουσιες λες και ειναι μελομακαρονα (ουτε βεβαια και ο μαθητης εχει το δικαιωμα να τσιριζει και να μιλαει λες και εχει φαει γλυστριδα, ας μην το ξεχναμε αυτο

).
*Η καταλληλη λυση θα ηταν να μην υπαρχει το απουσιολογιο. Το σχολειο να γινει ευχαριστο και χρησιμο (ο,τι δεν ειναι τωρα δηλαδη

) και να μην χρειαζεται να εχεις τον μπαμπουλαπουσιολογο πανω απο το κεφαλι σου για να πας σχολειο. Αλλα για να φτασουμε σε αυτο το σημειο υπαρχουν χιλια δυο προβληματα που περιμενουν να λυθουν και το απουσιολογιο ειναι κατω κατω στη λιστα

Ας καταργησουν αυριο τις απουσιες να δουμε ποιος θα ξαναπαει σχολειο...