dimitris001
Τιμώμενο Μέλος


εμείς στο χωριό μου τα λέμε γιρίκια....α λάθος τα είπα, ερίκια τα λέμε εδώ, αλλά είναι τα κορόμηλα, και συγκεκριμένα όχι τα ώριμα (τα οποία είναι πια γλυκά)
λέω για αυτά
![]()
και μάλιστα, ορίστε και τι "περιέχουν"
Κορόμηλα
Είναι πλούσια σε • Βιταμίνη C Έχει καρδιοπροστατευτική δράση. • Βιταμίνη Α Προστατεύει τα μάτια, έχει αντιγηραντική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό. • Νιασίνη Βοηθά στο μεταβολισμό και ενισχύει την υγεία των νεύρων. • Φυτικές ίνες Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Tip Τα άγουρα κορόμηλα είναι φτωχότερα σε θερμίδες.
Θερμιδική αξία
40 Kcal ανά 100 γρ. (3 μέτρια κορόμηλα)
Λοιπόν το τουρσί είναι ένας τρόπος συντήρησης λαχανικών μέσα σε άλμη που περιέχει αρκετό αλάτι χοντρό και ξίδι.....Τουρσί τι είναι?
έιναι καπως δύσκολο να το φτιάξεις μόνη σου αλλά μπορείς να το βρεις σε παντοπολεία και τα σουπερ μαρκετ στο πάγκο των τυριών αν ζητήσεις τουρσι πιπέρια(αυτά τα καυτερά.....απο τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν έχουν γιατι εμένα φτιάχνει η γιαγιά μου....

το τουρσί το συνοδεύεις σαν σαλάτα με λίγο κόκκινο πιπέρι και ελαιόλαδο το χειμώνα και ειναι πολύ ωραίο......ωστόσο μπορείς να το μαγειρέψεις πχ να κάνεις φασολάδα με τουρσι λάχανο και το φαγητό αποκτά μια μικρή αλλά πολύ ωραία ξινή γεύση ή ακόμα και λαχανιά....
μπορείς ακόμα να τρως και ξινό τραχανά(οχι τον γλυκό) που σίγουρα θα έχει το σουπερ μαρκετ(εγω ειμαι τυχερός εχω τη γιαγιά μου να φτιάχνει σπιτικο τραχανά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hurricane
Διάσημο μέλος


εμείς στο χωριό μου τα λέμε γιρίκια....
φαίνεται κάθε χωριό και μια παραλλαγή έχει για αυτό το φρούτο :Ρ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος


Λοιπόν για να μπορέσετε να με βοηθήσετε πρέπει να σας κάνω μια εισαγωγούλα πρώτα.
Δεν μου αρέσει η ζάχαρη και ό,τι έχει γλυκιά γεύση.
Δηλαδή δεν τρώω γλυκά(ναι και σοκολάτα), δεν πίνω αναψυκτικά και το πιο σημαντικό δεν τρώω φρούτα και λαχανικά.
Παλιά δηλαδή γιατί τα τελευταία χρόνια ψάχνομαι να βρω.
Ακόμα και η τσίχλα που λένε απέξω ,χωρίς ζάχαρη, για μένα είναι γλυκιά. Απλά μπορώ να υποστώ την γλύκα γιατί φεύγει μετά.
Σας τα λέω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αγοράσω κάτι που κατα τη γνώμη σας δεν είναι γλυκό αλλά είναι για μένα.
(μερικοί θεωρούν γλυκό μόνο τον μπακλαβά. Εμένα την ίδια περίπου αηδία μου προκαλεί η γλύκα του μπακλαβά,της ντομάτας,του πεπονιού,της καραμέλας,της κοκα-κολας κτλ).
Μέχρι τώρα έχω καταλήξει στο μαρούλι-αγγούρι-πιπεριά. (την πιπεριά τώρα τελευταία την ξεκίνησα)
Θέλω όμως να βρω και άλλα.
Οπότε παρακάτω θα σας βάλω μια λίστα με λαχανικά και θέλω με μεγάλη ειλικρίνεια να μου πείτε ποιο δεν θεωρείτε γλυκό ούτε στο ελάχιστο. Ακόμα κι ας είναι άγευστο.
Παντζάρι
Καρότο
Ραπανάκι
Σπαράγγι
Αγγινάρα
Λάχανο βρυξελλών
Σπανάκι
Ραδίκι
Αντίδι
Πράσο
Κουνουπίδι
Μπρόκολο
Μπάμια
Μελιτζάνα
Αυτά βρήκα στο νετ. Ελπίζω να τρώγονται όλα,δεν ξέρω.
Θα σας μιλούσα και για τα φρούτα αλλά έχω την εντύπωση ότι όλα είναι γλυκά.
Μου είχαν πει για το γκρέιπφρούτ κι ήταν ό,τι πιο αηδία έχω δοκιμάσει. Συν το ότι είχε μια γλύκα.
Ευχαριστώ.
Έχεις δοκιμάσει το νερό? έχω ακούσει ότι είναι άγλυκο....
Αν θεωρείς και την ντομάτα γλυκιά τότε πρέπει να αρχίσεις το αλάτι. Ή να ακουμπήσεις ένα καυτηριασμένο σίδερο στο πίσω μέρος της γλώσσας σου (εκεί καταλαβαίνουμε το γλυκό)
Να κάνουμε και ένα πείραμα, φάε μπρόκολο, αν το νιώσεις γλυκό, αυτό με το σίδερο ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης


Έχεις πάει ποτέ σε μανάβικο; Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι μας κάνεις πλάκα.....
Κάθε δυο μέρες για να πάρω μαρούλια.
20 χρόνια δεν ασχολούμαι με φρούτα και λαχανικά. Είναι λογικό να μην ξέρω πολλές λεπτομέρειες. Μερικά από αυτά που έγραψα κιόλας δεν ξέρω καν πως είναι σε όψη. Τα γκούγκλαρα για να τα δω. Όπως εσύ δεν ξέρεις από καλλυντικά ας πούμε γιατί δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ. (εκτός κι αν έχεις αδερφή

Έχεις δοκιμάσει το νερό? έχω ακούσει ότι είναι άγλυκο....
Αν θεωρείς και την ντομάτα γλυκιά τότε πρέπει να αρχίσεις το αλάτι. Ή να ακουμπήσεις ένα καυτηριασμένο σίδερο στο πίσω μέρος της γλώσσας σου (εκεί καταλαβαίνουμε το γλυκό)
Να κάνουμε και ένα πείραμα, φάε μπρόκολο, αν το νιώσεις γλυκό, αυτό με το σίδερο ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα.![]()
Έλα καλέ. Τι να κάνουμε. Ο καθένας με τα γούστα του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 278211
Επισκέπτης


Ροδάκινο. Όχι.
Σταφύλι. Όχι.
Και για το ξινόμηλο μου είπαν ότι δεν είναι γλυκό αλλά ήταν.
Τα μανταρίνια και πορτοκάλια που λες πώς τα ζητάω?![]()
Ζήτησε ξινά πορτοκάλια-μανταρίνια.
αγγινάρα = ΣΤΙΦΗ
Σε παρακαλώ τώρα! Μη θίγεις το τοπικό μας προϊόν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannis_92
Νεοφερμένο μέλος


φαίνεται κάθε χωριό και μια παραλλαγή έχει για αυτό το φρούτο :Ρ
Εμείς πάντως τα λέμε ρίκια....
Μαρούλια αγοράζεις τον Αύγουστο?????Κάθε δυο μέρες για να πάρω μαρούλια.
Δεν νομίζω να χουν και πολύ ωραία γεύση και γενικότερα δεν είναι ότι καλύτερο αυτήν την εποχή να τρως μαρούλι..Είναι σκληρά και σχεδόν δεν μπορείς να τα μασήσεις!!! Παίζει και να χεις μπερδέψει το μαρούλι με κάποιο άλλο λαχανικό τι να πω!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dmitsos
Πολύ δραστήριο μέλος


Άμα σου φανεί και αυτή γλυκιά...hmm...υπάρχει πρόβλημα


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης


Κάθε δυο μέρες για να πάρω μαρούλια.
Μαρούλια αγοράζεις τον Αύγουστο?????
Δεν νομίζω να χουν και πολύ ωραία γεύση και γενικότερα δεν είναι ότι καλύτερο αυτήν την εποχή να τρως μαρούλι..Είναι σκληρά και σχεδόν δεν μπορείς να τα μασήσεις!!! Παίζει και να χεις μπερδέψει το μαρούλι με κάποιο άλλο λαχανικό τι να πω!!
Υπάρχει μια παρεξήγηση με την ονομασία. Στην Αθήνα το μαρούλι είναι ένα πράσινο σκληρό πράγμα με σκούρο πράσινο χρώμα.
Από εδώ που είμαι το μαρούλι είναι μαλακό και ανοιχτό πράσινο.
Στην Πάτρα το ίδιο με την Αθήνα. Εκεί τρώω γαλλική σαλατά. Έτσι τη λένε.
![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannis_92
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης


Μαρούλι δεν ξέρω. Το παίρνει η μάνα μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος


Χολερυθρίνη δοκίμασες;
Άμα σου φανεί και αυτή γλυκιά...hmm...υπάρχει πρόβλημα![]()
Συνάδελφε,το 'χεσες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος


Πριν ενα , δυο χρονια αρχισα να τρωω λαχανικα τουρσι.Τα αγαπημενα μου ειναι οι πικλες (αγγουρακια δλδ) , καροτο και πιπεριες (ειδικα αμα ειναι λιγο καυτερες). Αυτα που τα πουλανε στο σουπερ μαρκετ εχουν μπολικα συντηρητικα (πριν αποχε μια εβδομαδα ειχε παρει η μαμα ενα βαζο και εριξα μια ματια στα συστατικα). Ωστοσο μπορεις ανε τα να τα προμηθευτεις απο καταστηματα με τοπικα ή βιολογικα προϊοντα. Εμεις , που μενουμε στην επαρχια , τα αγοραζουμε απο μια γνωστη μας.Ενδιαφέρον ακούγεται. Δεν έχω φάει ποτέ. Νόμιζα βασικά ότι είναι τύπου κονσέρβα οπότε δεν ασχολήθηκα γιατί θα ήταν φουλ στο αλάτι και τα συντηρητικά.
Στο χωριο του παππου μου τα λεγανε και σλιβεςκαι μάλιστα, ορίστε και τι "περιέχουν"
Κορόμηλα
Είναι πλούσια σε • Βιταμίνη C Έχει καρδιοπροστατευτική δράση. • Βιταμίνη Α Προστατεύει τα μάτια, έχει αντιγηραντική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό. • Νιασίνη Βοηθά στο μεταβολισμό και ενισχύει την υγεία των νεύρων. • Φυτικές ίνες Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Tip Τα άγουρα κορόμηλα είναι φτωχότερα σε θερμίδες.
Θερμιδική αξία
40 Kcal ανά 100 γρ. (3 μέτρια κορόμηλα)

Η γιαγια μου εχει κορομηλια και δε τα αγγιζα τα κορομηλα...θα αρχισω να αλλαζω τακτικη μου φαινεται

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.