maroyli
Νεοφερμένο μέλος

και ρωτω… αυτο ειναι το δωρο του θεου;;; και παλι δεν νομιζω… και ξανα ρωτω… ποιος φταιει; και η απαντηση ειναι … οι ανθρωποι! υπαρχουν μερικοι που οπως φαινεται λατρευουν την ιστορια της αρχαιας αιγυπτου. στην αρχαια αιγυπτο οπως μας μαθανε στο σχολειο επικρατουσε η πολυθεϊα. σε καθε περιοχη υπηρχε ενας ανθρωπος που τον ειχαν σαν θεο και αυτος βεβαια ειχε τα παντα στα χερια του. τα παντα ηταν δικα του.
ετσι αυτοι οι ανθρωποι στο σημερα εχουν σκοπο να κυριευσουν την περιοχη στην οποια βρισκονται εχοντας πρωτα στο μυαλο τους οτι θα πρεπει να εξουδετερωσουν καθε εχθρο που υπαρχει.
ας ελπισουμε λοιπον στα επομενα χρονια να μην δημιουργηθει το συστημα τις βασιλειας και να επικρατησει η μονοθεϊα με τον κυριο μας ετσι ωστε να σωθουν οι απλοι κοινοι «θνητοι» του σημερα και του αυριο.
κυριε σωσε μας απο τα δοντια των κακων…
ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ…
-----------------------------------------
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Crookshanks
Διάσημο μέλος

Θα πρέπει επιτέλους κάποτε να μάθουμε να στηριζόμαστε στον εαυτό μας. Η μοιρολοατρία και η μεμψιμοιρία δεν οδηγούν πουθενά. Αν είμαστε εμείς άτυχοι, τί να πει η πλειοψηφία του κόσμου, που δεν έχει PC και πρόσβαση στο Διαδίκτυο; Τί να πουν όλοι όσοι στερούνται ακόμη και το καθαρό νερό; Ας κοιτάξουμε αυτά που έχουμε, ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας, να τον κάνουμε καλύτερο, τόσο μέσω της εσωτερικής καλλιέργειας, όσο δίνοντας και στον υπόλοιπο κόσμο.
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ...
Σαφώς και δε θα αλλάξει, αν έχουμε όλοι την παραπάνω νοοτροπία. ΞΥΠΝΑ! Ο κόσμος δεν αλλάζει από μόνος του, κάτι πρέπει να κάνεις κι εσύ.
Fousekis
Δραστήριο μέλος

Η πίστη δεν αρκεί, χρειάζονται και πράξεις! (<---κάντε κλικ)
Εντάξει, η κοπέλα νοιώθει πο δυνατή ως πιστή, γιατί με τον Θεό ακόμα κι ο θάνατος μπορεί να νικηθεί. Τουλάχιστον έτσι το πάμε εμείς, αμάν πια. Believe/live and let believe/live.
Αυτάααααα...

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Λοιπόν πρώτ' απ' όλα, δεν υπάρχει θεός ή έστω, ακόμα και αν υπάρχει δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τη ''διαμόρφωση'' της καλύτερης ζωής, της καλύτερης κοινωνίας και των καλύτερων ανθρώπων, το ''ζουμί'' δηλαδή του μηνύματός σου. Στ' αλήθεια όμως θα ήθελα να έχω την πηγή του κειμένου. Θα ήθελα να δω ποιός ή τι προσπαθεί να περάσει αυτές τις αντιλήψεις, και όπως παρατηρώ το καταφέρνει. Όπως και να 'χει, ας πω πως συμφωνώ με την Κρου και τον Crookshanks. Ω ναι, όλα μοιάζουν τόσο μίζερα και στραβά όταν τα βλέπουμε έτσι. Ξέρεις πόσο εύκολα σου βγάζω πως οι μέχρι τώρα ζωές όλων μας ήταν απλές αποτυχίες? Ξέρεις πόσο εύκολα, αν σε ήξερα, θα μπορούσα να σε κάνω να πειστείς πως ''ο κόσμος αυτός δε θα αλλάξει''? Πολύ εύκολα, όσο εύκολα πιστεύεις αυτό το άθλιο κείμενο. Στ' αλήθεια γιατί τόση απαισιοδοξία? Απορώ, μία κοπελιά στην ηλικία μου έχασε την όρεξή της για ζωή? Την όρεξή της για αλλαγή? Ντροπή σου. Ντροπή μου. Δε ξέρεις πόσο μου τη δίνει να ακούω συνομηλίκους μου να μιλάνε έτσι. Ειλικρινά, να τα άκουγα από κανάν παππού να πω νταξ ρε χαλάρωσε, έζησε, προσπάθησε, απέτυχε και έχει όλο το δικαίωμα να μιλά έτσι. Αλλά τώρα?! Τώρα τί να πω?...
Μόνη σου ρωτάς και απαντάς: ''Ποιός φταίει?'', ''Οι άνθρωποι''. Όντως θα συμφωνήσω μαζί σου. Θα ήταν άλλωστε χαζό να προσποιηθώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο είναι επίσης χαζό να πιστεύω πως το δικό μου λάθος, ως άνθρωπος, θα έρθει να το διορθώσει κάποιος από ΄κει ψηλά. Όχι. Ο μόνος ικανός να διορθώσει το ανθρώπινο λάθος είναι ο άνθρωπος ο ίδιος. Πάψε λοιπόν να περιμένεις το θεό να ενεργήσει και δράσε μόνη σου καλύτερα - στο περίμενε θα μείνεις ούτως ή άλλως. ''Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο'' μου έμαθαν. Το κρατώ. Τα λόγια αυτά είναι που πρέπει να μας κάνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για αλλαγή, τον αγώνα μας, έναν αγώνα που για την ακρίβεια ακόμα καλά καλά δεν έχει αρχίσει. Προσωπικά λοιπόν δεν πρόκειται να περιμένω ''τον αποπάνω''. Αν πράγματι μπορώ να γίνω η αλλαγή, θα γίνω και ας είμαι ο μοναδικός - δε θα 'μαι, το ξέρω άλλωστε.
Σου ξαναλέω πως ο καθένας θα μπορούσε, βλέποντας τα πράγματα από τη δική σου οπτική γωνία, να υποθέσει πως δεν υπάρχει πλέον τίποτα για να παλέψουμε σε αυτή τη ζωή. Εφόσον λοιπόν τίποτα υπάρχει τότε δεν τίθεται και θέμα αλλαγής. Υπενθυμίζω όμως, για την κατάσταση αυτή που περιγράφεις με τόσο δραματικό ύφος είμαστε υπεύθυνοι εμείς και μόνο εμείς. Συνεπώς σε εμάς πέφτει και το βάρος της αλλαγής, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε πραγματικά να ''σωθούμε από τα δόντια των κακών'', όπως λες, και να ''χτίσουμε ένα νέο κόσμο''.
Υ.Γ - Η αίτησή μου για την πηγή ισχύει ακόμα.

Ουχ, έλεος πια. Ρε παιδιά, όταν λέμε με την βοήθεια του Θεού δεν κάνουμε μόνο προσευχές, αλλά πράττουμε κιόλας! Κι όταν λένε "Όπως σε φωτίσει ο Θεός!" δεν εννοούν να περιμένεις την Θεία Φώτιση, αλλά να πράξεις σύμφωνα με τις εντολές τις εν Χριστώ ζωής.
Η πίστη δεν αρκεί, χρειάζονται και πράξεις! (<---κάντε κλικ)
Εντάξει, η κοπέλα νοιώθει πο δυνατή ως πιστή, γιατί με τον Θεό ακόμα κι ο θάνατος μπορεί να νικηθεί. Τουλάχιστον έτσι το πάμε εμείς, αμάν πια. Believe/live and let believe/live.
Αυτάααααα...![]()
Εσυ το λες αυτο. Υπαρχουν παρα πολλοι, και δε νομιζω να διαφωνεις, που ειναι ετσι μοιρολατρες και περιμενουν να τους ερθει η θεια φωτιση, ενω βλεπουν οτι ολα γυρω τους ειναι αθλια. Επαναπαυονται στην πιστη τους στο Θεο ενω μπορουν να δρασουν.
miv
Επιφανές μέλος

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Μπορεί να άλλαξε η επικρατούσα θρησκεία τον Ελλήνων, αλλά η φράση αυτή είναι πάντα επίκαιρη.
Και ποιά είναι η νέα?
miv
Επιφανές μέλος

Βασικά κάτι που παρατήρησα τώρα, η φράση σου "δεν υπάρχει Θεός" είναι άστοχη, αλλά αυτό είναι άλλης κουβέντας ιστορία.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Αυτή που αναφέρει το Σύνταγμα, εκτός κι αν έγινε αναθεώρηση στα πρώτα άρθρα και δεν το ξέρω...
Βασικά κάτι που παρατήρησα τώρα, η φράση σου "δεν υπάρχει Θεός" είναι άστοχη, αλλά αυτό είναι άλλης κουβέντας ιστορία.
Μάλιστα. Ευχαριστώ.
Όσο για τη φράση, ας γίνει η κουβέντα κάποτε.

Μάλιστα. Ευχαριστώ.
Όσο για τη φράση, ας γίνει η κουβέντα κάποτε.![]()
Ολοκληρο θεμα με 1000+ απαντησεις εχουμε καλε

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Ολοκληρο θεμα με 1000+ απαντησεις εχουμε καλε![]()
Σωστά. Μ' αρέσει που το παρακολουθούσα κιόλας.

Fousekis
Δραστήριο μέλος

Τότε όλοι αυτοί είναι λάθος, γιατί μόλις τώρα σου έδειξα τι λέει ο Χριστιανισμός. Αν συνεχίζεις να το πιστεύεις, πέφτεις στο κενό: appeal to popularity.Εσυ το λες αυτο. Υπαρχουν παρα πολλοι, και δε νομιζω να διαφωνεις, που ειναι ετσι μοιρολατρες και περιμενουν να τους ερθει η θεια φωτιση, ενω βλεπουν οτι ολα γυρω τους ειναι αθλια. Επαναπαυονται στην πιστη τους στο Θεο ενω μπορουν να δρασουν.
By the very way, η Εκκλησία είναι ενάντια στην μοίρα επίσης. Το λέει κι ο Άγιος Νικόδημος.

Τότε όλοι αυτοί είναι λάθος, γιατί μόλις τώρα σου έδειξα τι λέει ο Χριστιανισμός. Αν συνεχίζεις να το πιστεύεις, πέφτεις στο κενό: appeal to popularity.
By the very way, η Εκκλησία είναι ενάντια στην μοίρα επίσης. Το λέει κι ο Άγιος Νικόδημος.![]()
Ειπα οτι ειναι σωστοι; Σημασια εχει οτι ισχυει αυτο το πραγμα. Κυριως γιατι προωθειται και απο το συστημα που εχουμε. Μια χαρα βολευονται οι κυβερνησεις με τους μοιρολατρες...
maroyli
Νεοφερμένο μέλος

Crookshanks
Διάσημο μέλος

maroyli
Νεοφερμένο μέλος

Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

δν ειναι τοσο η απαισιοδο3ια μ για τ ζωη, ειναι κ τ τι μ αποψεις μ διμιουργουν για αυτην. προσωπικα δν ειμαι ατομο π παει στ εκκλησια, απλως πιστευω. . . απο εκει κ περα , δν μπορω ν κανω τ κασμο καλυτερο ενω ειμαι απο τ λιγους. ο κοσμος χαλαει κ παμε απο τ κακο στ χειροτερο! εαν 8ελετε τ πιστευεται! αλλιως σας δεινω και επειχηρηματα π στηριζουν τ αποψη μ!
"Changer le monde commence par se changer soi-même"
Μετάφραση: Το να αλλάξεις το κόσμο ξεκινάει απ'το να αλλάξεις τον εαυτό σου.
Σκέψου το, τίποτα δεν αλλάζει απ'τη μια μέρα στην άλλη, δεν είμαστε ταινία

Crookshanks
Διάσημο μέλος

Και να συμπληρώσω ότι παλαιότερα, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν είχε πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Τώρα και οι συνθήκες διαβίωσης, και η αντιμετώπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και το πολιτικό σύστημα, έχουν βελτιωθεί. Να λέμε και τα καλά (η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τείνω να βλέπω περισσότερο τα κακά, αλλά η δική σου απαισιόδοξη στάση απέναντι στον κόσμο με οδήγησε στο άλλο άκρο για να εξισορροπήσω την κατάσταση. Ούτε ρόδινος είναι ο κόσμος μας, ούτε η Κόλαση.)!
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης η υπογραφή της Χριστιάννας το λέει ξεκάθαρα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.