EvangeliaAthens
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος

Βασικα ποιος ειναι ο σκοπος σου; Εργασια,χομπυ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

soloikos
Νεοφερμένο μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα τούρκικα από την άλλη, έχουν μεν πολλές κοινές λέξεις με τα γαλλικά (και τα ελληνικά

Από θέμα χρησιμότητας νομίζω πως δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Κατά την άποψή μου μάθε ολλανδικά αν θέλεις να έχεις μία light εισαγωγή στις γερμανογενείς γλώσσες ή σκοπεύεις να πας για δουλειά/ σπουδές στην Ολλανδία ή το Βέλγιο (και ίσως το Λουξεμβούργο, καθώς τα λουξεμβουργιανά απ'όσο έχω ακούσει έχουν αρκετές ομοιότητες με τα ολλανδικά, ωστόσο αυτό χρειάζεται επιβεβαίωση από κάποιον πιο έμπειρο από μένα) και τούρκικα αν θέλεις να βάλεις στον εαυτό σου μία πρόκληση, ή σκοπεύεις να πας για δουλειά/ σπουδές στην Τουρκία. Καλή τύχη, ό,τι και αν αποφασίσεις!

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

τα ολλανδικά ηχούν υπέροχα στα αυτιά μου.Εφόσον σε ενδιαφέρουν τα ολλανδικά γιατί δεν το ψάχνεις με τα γερμανικα; Έχω την εντύπωση πως έχουν ομοιότητες και (φαντάζομαι) είναι πιο χρήσιμα. Deutsch..Lover άμα κάνω λάθος διόρθωσε με.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρεθηκε και αλλος

ον τοπικ: εγω θα προτεινα ολλανδικα. αν και ειμαι ολλανδια 2+ χρονια τωρα, δεν εχω κανει καν μαθηματα και μπορω να καταλαβω γραπτα και προφορικα. αμα το χεις με το να βρισκεις συνδεσμους απο τη μια γλωσσα στην αλλη, στην παρουσα φαση μεταξυ αγγλικης και ολλανδικης, τοτε θα σου φανουν παρα πολυ ευκολα!
EvangeliaAthens
Νεοφερμένο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Κοίτα, για χόμπι δεν είναι σίγουρα. Σαφώς αποβλέπει σε εργασιακά οφέλη μια και σπούδασα μετάφραση. Απλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο δε θα στρεφόμουν σε μια γλώσσα μόνο και μόνο για την οικονομική αποκατάσταση. Με τα τούρκικα έχω έρθει σε επαφή και μoυ αρέσουν, απλά εκεί, για παράδειγμα, είναι που σκέφτομαι ότι ίσως στο εξωτερικό τα ολλανδικά να είναι πιο σημαντικά από επαγγελματική άποψη. Ακροβατώ λίγο, όπως βλέπετε, γι'αυτό σκέφτηκα μήπως είχατε καμία καλή πρόταση.
Επομένως στόχος σου για την 4η γλώσσα είναι να πάρεις την επάρκεια και να μπορείς να δουλέψεις σαν μεταφράστρια ή να διδάξεις; Ή σκέφτεσαι να βγεις έξω;
Μπερδεύτηκα με το "εργασιακά οφέλη"

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

τα ολλανδικά ηχούν υπέροχα στα αυτιά μου.Εφόσον σε ενδιαφέρουν τα ολλανδικά γιατί δεν το ψάχνεις με τα γερμανικα; Έχω την εντύπωση πως έχουν ομοιότητες και (φαντάζομαι) είναι πιο χρήσιμα. Deutsch..Lover άμα κάνω λάθος διόρθωσε με.
Έτσι είναι!

Κι εγώ ψηφίζω ολλανδικά ( ή και γερμανικά).
Όποια και να μάθεις πρώτη, μετά είναι πολύ εύκολο να μάθεις και την άλλη. Μοιάζουν απίστευτα πολύ στη γραφή και εγώ που ξέρω ελάχιστα ολλανδικά, μπορώ να καταλαβαίνω ολόκληρα άρθρα εφημερίδων επειδή μιλάω καλά γερμανικά.
Το μοναδικό που είναι δύσκολο να καταφέρεις είναι για εμένα η προφορά

Αν αρχίσεις να το σκέφτεσαι και για γερμανικά, στη διάθεσή σου για κάθε απορία!
ΥΓ: Κι εμένα μου αρέσουν τα ολλανδικά

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Έτσι είναι!
Κι εγώ ψηφίζω ολλανδικά ( ή και γερμανικά).
Όποια και να μάθεις πρώτη, μετά είναι πολύ εύκολο να μάθεις και την άλλη. Μοιάζουν απίστευτα πολύ στη γραφή και εγώ που ξέρω ελάχιστα ολλανδικά, μπορώ να καταλαβαίνω ολόκληρα άρθρα εφημερίδων επειδή μιλάω καλά γερμανικά.
Το μοναδικό που είναι δύσκολο να καταφέρεις είναι για εμένα η προφορά. Εκεί δεν μου μοιάζουν καθόλου
Αν αρχίσεις να το σκέφτεσαι και για γερμανικά, στη διάθεσή σου για κάθε απορία!
ΥΓ: Κι εμένα μου αρέσουν τα ολλανδικά. Εν αντιθέσει τα τούρκικα μου κάθονται περίεργα στο αυτί.
![]()
Κι εγώ έπιανα κάποιες λέξεις στα ολλανδικά με το Β1 μου από 8ετίας

Τα τουρκικά δεν τα έχουμε συνηθίσει γιατί πέραν από τις κοινές μας λέξεις (που είναι αρκετές), έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία, τονισμό, κλπ από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Από ποια ρίζα γλωσσών είναι, είναι μαζί με τα φαρσί και τα αραβικά;

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Κι εγώ έπιανα κάποιες λέξεις στα ολλανδικά με το Β1 μου από 8ετίας
Τα τουρκικά δεν τα έχουμε συνηθίσει γιατί πέραν από τις κοινές μας λέξεις (που είναι αρκετές), έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία, τονισμό, κλπ από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Από ποια ρίζα γλωσσών είναι, είναι μαζί με τα φαρσί και τα αραβικά;![]()
κλικ
giannhs2001
Επιφανές μέλος

giannhs2001
Επιφανές μέλος

giannhs2001
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.