Τοπικές διάλεκτοι στη Γερμανία

A propos

New member

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.
https://frontistirion.blogspot.gr/2014/01/blog-post_27.html


ΔΕΥΤΈΡΑ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2014
Γερμανικές διάλεκτοι

Επειδή οι Γερμανοί είναι έντονα τοπικιστές (σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες πιο κρατοκεντρικές στις οποίες σιγά σιγά εξαλείφονται) οι πολλές τοπικές τους διάλεκτοι έχουν μεγάλο εύρος επιρροής. 'Εχετε ακούσει κάποια από αυτές τις διαλέκτους; Πως σας φάνηκε;

Πηγή: https://klangschreiber.de/2010/10/06/die-bunte-welt-der-dialekte-podcast/


Στην Γερμανία είναι έντονη η παρουσία τοπικών διαλέκτων. Η κατανόησή τους δεν είναι πάντα εύκολη, ακόμα και για τους Γερμανούς. Οι περισσότεροι Γερμανοί χρησιμοποιούν βέβαια τις διαλέκτους σε ανεπίσημες περιστάσεις (πχ. στο οικογενειακό περιβάλλον), σε κάποιες όμως περιοχές, όπως στην Βαυαρία χρησιμοποιείται έντονα η (βαυαρική) διάλεκτος στην κοινωνική ζωή.
Και εκτός των συνόρων φυσικά συναντάμε διαλέκτους της Γερμανικής γλώσσας: στην Ελβετία (Schweizerdeutsch), Αυστρία, Λουξεμβούργο, Λίχτενσταιν, αλλά και Γαλλία, Ιταλία, Δανία και άλλες περιοχές της Ευρώπης.


Ακούστε ένα απόσπασμα από το Μικρό Πρίγκηπα σε διάφορες γερμανικές διαλέκτους
https://www3.germanistik.uni-halle.de/prinz/karten/deutschland.htm
 

Deutsch... Lover

New member

Η Everl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,221 μηνύματα.
Ακουω και ασχολουμε κυριως με την βαυαρικη διαλεκτο! Ειναι πολυ δυσκολη μεν :P αλλα υπεροχη :inlove: προσπαθω να την μαθω:hmm:
 

A propos

New member

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top