Τομείς-Κλάδοι με επαγγελματικές προοπτικές

thecrazycretan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thecrazycretan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 188 μηνύματα.
Η τεχνολογία εξελίσσεται με αστραπιαίους ρυθμούς με αποτέλεσμα την εξέλιξη της κοινωνίας οπότε δεν γνωρίζουμε σε 5-10 χρόνια ποια επαγγέλματα θα είναι "hot" όπως ψάχνεται κάποιοι. Πάντως, η επιλογή επαγγέλματος με μοναδικό σκοπό την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση το θεωρώ το λιγότερο αποτυχία καθώς, κατά πλειοψηφία είναι άτομα που μισούνε το επάγγελμα τους με αποτέλεσμα ούτε να είναι καλοί στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει να κάνουν, μα ούτε και να είναι οι ίδιοι ευτυχισμένοι καθώς, η εργασία τους για αυτούς είναι καταναγκαστικό έργο. Τώρα όσον αφορά την ερώτηση σου, πάντα θα υπάρχουν θέσεις εργασίας στον χώρο της Πληροφορικής και των Μηχανικών το πρόβλημα είναι τι εξειδίκευση χρειάζεται η κάθε θέση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιος που θα σπουδάσει μία θεωρητική επιστήμη ότι δεν έχει μέλλον, μπορεί να σπουδάσει κάποιος ιταλική, γαλλική κλπ φιλολογία και να ασχοληθεί με το κομμάτι των μεταφράσεων ή με ενα μεταπτυχιακό να το πάει ακόμα παραπέρα και να το γυρίσει σε H.R
Όπως έλεγε ένα βιβλίο επαγγελματικού προσανατολισμού που είχα διαβάσει το καλοκαίρι, το πτυχίο είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού δεν είναι αυτό που σε κάνει να διαλέξεις σε ποιο αεροπλάνο θα μπεις .
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top