Χμμ κοίτα,το θέλει να ασχοληθεί με το διάστημα δεν λέει απολύτως τίποτα.
Για παράδειγμα εαν θέλει να ασχοληθεί με την αστρονομία τότε σίγουρα θα πρέπει να πάει στο φυσικό.
Θέλει να ασχοληθεί με τον τομέα της μηχανικής και της τεχνολογίας πίσω απο τα διαστημικά οχήματα και τα ρομποτικά συστήματα ; Τότε το Ημμυ ή μηχανολόγων θα τον εξυπηρετούσε καλύτερα. Πως διαλέγει ανάμεσα στα δύο ; Εύκολο,εαν θέλει να ασχοληθεί με πράγματα όπως η αεροδυναμική των οχημάτων,η αντοχή υλικών,τα συστήματα προώθησης και την μηχανική κατασκευή του οχήματος ή/και των ρομποτ, τότε μηχανολόγων. Εαν θέλει να ασχοληθεί με κατασκευή εξοπλισμού όπως αισθητήρες, τηλεσκόπια ή προγραμματισμός υπολογιστών του αεροσκάφους, ανάλυση σήματος, επικοινωνίες, δορυφόρους κτλπ. τότε Ημμυ.
Βέβαια, μπορεί να διαλέξει και το τμήμα του ΕΚΠΑ που καλύπτει ουσιαστικά απο κοινού τα παραπάνω προσαρμοσμένα φυσικά στις ανάγκες των αποστολών του διαστήματος. Επίσης το κόβω δύσκολο να κλείσει.
Εγώ στην θέση του για καθαρά λόγους αποκατάστασης θα επέλεγα ένα αμιγές τμήμα μηχανικών γιατί το διάστημα είναι πολύ συγκεκριμένο, και δεν δίνει ευελιξία. Εκτός βέβαια εαν είναι φουλ πορωμένος. Τότε εννοείται πρέπει να ρισκάρει και να πάει στο τμήμα που εστιάζει σε αυτό που θέλει, γιατί εαν είναι τόσο προσηλωμένος θα αποκτήσεις τις καλύτερες βάσεις πάνω σε αυτά τα πράγματα σε σύγκριση με όλους τους άλλους. Εκτός βέβαια εαν θέλει αστροφυσική, που θα πρέπει να ξέρει οτι τα πράγματα είναι πολύ πολύ άσχημα. Και γενικά σε αυτόν τον τομέα είναι άσχημα, αλλά σαν μηχανικός θα είχε σημαντικά περισσότερες ευκαιρίες. Καλό θα ήταν όπως και να έχει να αρχίσει να ψάχνει για την ESA καθώς μόνο εκεί θα αξιοποιούνταν όλες οι γνώσεις του. Διαφορετικά θα δουλέψει για κάποιον vendor που πουλάει parts και κατά 98.5% θα ζητά μηχανικούς με συγκεκριμένο αντικείμενο(ηλεκτρολόγους,μηανολόγους,χημικούς μηχανικούς κτλπ.).
Εάν εν τέλει αποφασίσει να δώσει για αμιγές τμήμα μηχανικών θα του πρότεινα να ακολουθήσει τους ημμυ γιατί έχει πολλά αντικείμενα που σχετίζονται. Η Katie Bouman έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός για παράδειγμα. Εάν ασχολείται σίγουρα θα την γνωρίζει και θα αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο ήταν το εγχείρημα της απεικόνισης της μαύρης τρύπας. Θέλω να πω είναι μια επιστήμη άκρως διεπιστημονική(ως προς τις εφαρμογές της) που ανοίγει κάθε πόρτα.Ειδικά για τεχνολογικά θέματα ραδιοαστρονομίας,το να έχει background ηλεκτρολόγου με κατάλληλη ειδίκευση...δεν υπάρχει καλύτερο

. Anyways όμως, εκείνος πρέπει να αποφασίσει τι πραγματικά τον ενδιαφέρει και να μην φοβηθεί να το κυνηγήσει παρά τα όποια odds. Το πιο σημαντικό είναι να έχει όρεξη, να αγαπά τα μαθηματικά,την φυσική και το να "πειράζει" πράγματα

.