kimonas69
Νεοφερμένο μέλος

Το τμημα αυτο ειναι ενα απο τα πιο επερχομενα στον χωρο της επιστημης ειναι καινουργιο (1999 ) και με τεραστειες προοπτικες .....
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ αυτο καλυτερα διαβαστε το παρακατω αρθρο :
https://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=132819
Για καλυτερη ενημερωση σας προτεινω να επισκεφτειτε το site του τμηματος αυτου:
https://www.matersci.upatras.gr/
good luck !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Ενδεικτικά, αναφέρω και την νεοϊδρυθείσα Εστία Επιστημών (κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, με επίβλεψη από καθηγητές από το Πανεπ.Πατρών) στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας, η οποία θα συμβάλει καταλυτικά στην ερευνητική ανάπτυξη των θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου, όλων των επιστημονικών κλάδων, σταδιακά στα επόμενα χρόνια!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Powershifter
Νεοφερμένο μέλος

MONTA
Εκκολαπτόμενο μέλος

kimonas69
Νεοφερμένο μέλος

απαντηση για το ποηγουμενο μυνημα
φυσικα και μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο μετα στα βιουλικα
σε τμημα ιατρικης !! Γιατι να μην μπορουσες προφανως αφου και ενας ενας απο τους βασικους κλαδους της σχολης!

Powershifter
Νεοφερμένο μέλος

Mιας και σπουδάζεις εκεί θα μπορούσες να μας πεις μερικά πράγματα σχετικά με το τμήμα;
Γενικότερης φυσεως,πχ εγκαταστάσεις,τι σου άφησε θετικές/αρνητικές εντυπώσεις,ότι θεωρείς σημαντικό για μας τους ενδιαφερόμενους που είμαστε απέξω ας πούμε!
kimonas69
Νεοφερμένο μέλος

Ο όρος Επιστήμη των Υλικών περιλαμβάνει την επιστημονική μελέτη, πειραματική και θεωρητική, της δομής και των ιδιοτήτων της συμπυκνωμένης ύλης στις διάφορες μορφές της, τον σχεδιασμό και την χημική σύνθεση μορφών με βελτιωμένες ιδιότητες σε σχέση με συγκεκριμένες χρήσεις και εφαρμογές καθώς και την αναζήτηση και σύνθεση νέων μορφών μοριακής οργάνωσης της ύλης.
Μερικές από τις σημαντικές πρόσφατες εξελίξεις στην Επιστήμη των Υλικών αφορούν τον σχεδιασμό μιας συνεχώς εμπλουτιζόμενης ποικιλίας υλικών με χρησιμότητα σε διάφορες ιατρικές εφαρμογές. Στον διεθνή, αλλά και στον ελληνικό χώρο, η έρευνα στην επιστήμη των υλικών βρίσκεται συγκριτικά σε πολύ υψηλά επίπεδα, τόσο από άποψη χρηματοδότησης όσο και απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται στην Ελλάδα ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος επιχειρήσεων και οργανισμών των οποίων οι δραστηριότητες σχετίζονται με παραδοσιακά ή προηγμένα υλικά και απασχολούν επιστημονικό προσωπικό σε εξειδικευμένες εργασίες και επιστημονική έρευνα.
Κατα την αποψη μου ειναι μια σχολη με ενα πολυ υψηλο επιπεδο σπουδων (οπως μπορεις να δεις τον οδηγο σπουδων - 3/4 ιδια μαθηματα με χημικους μηχανικους) που ειμαι σιγουρος οτι μπορει να ικανοποιησει οποιοδηποτε υποψηφιο θελει να ασχοληθει με τον κλαδο των θεττικων επιστημων !!Εγω προσωπικα ειμαι 100% ικανοποιημενος .Απο θεμα εγκαταστασεων ειναι αρκετα ικονοποιητα !!!
Για τους ενδιαφερομενος ,θεωρω σημαντικο να δωσουν ιδιαιτερη προσοχη σε οτι εχω πει και να καταλαβουν οτι ειναι μια επιστημη του μελλοντος ! Δεν ειναι τυχαιο οτι στο εξωτερικο οι αποφοιτοι τους τμηματος αυτου ειναι περιζητητοι !!Μπορεις να δεις και αυτο και να σου δωσει να καταλαβεις πολλα
https://est.msfc.nasa.gov/FMS/
Οτι θες ρωτησε με !!!
MONTA
Εκκολαπτόμενο μέλος

έχω ακούσει ότι έχει πολύ χημεία και πως η πλειοψηφία που περνάει σε αυτό το τμήμα ξαναδίνει..αληθεύει?
kimonas69
Νεοφερμένο μέλος

σαν θεμα δυσκολιας ναι ειναι αλλα για το παρακατω που λες δεν ισχυει!!!!!!!που το ακουσες αυτο ??!! διαβασε οτι εχω γραψει προηγουμενος και ρωτησε με οτι αλλο θες ....

erinys
Νεοφερμένο μέλος

Ειμαι αρκετα μπερδεμενη...
Αρχικα ηθελα Γεωλογια... Αλλα λογω του οτι ακουω διαφορα αρνητικα σχετικα με την επαγγελματικη αποκατασταση κ γενικα τις προοπτικες,
εχς καταληξει κ σε αλλες 2 σχολες... 1)Επιστημης των υλικων και 2)Ενεργειακης τεχνολογιας (ΤΕΙ)
Και τα 3 θεωρω πως με ενδιφερουν πολυ...
Πρεπει να αποφασισω...
@kimonas69, εχεις να με συμβουλεψεις κατι σαν "μεσα στα πραγματα" που εισαι?
'Η γενικα οποιος αλλος μπορει να με βοηθησει...
Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kimonas69
Νεοφερμένο μέλος

Κατα την γνωμη μου το γεωλογικο δεν ειναι ασχημη επιλογη αλλα αν εισαι αναμεσα σε ΕΠ/ΥΛ και γεωλογικο δεν το συζηταω οτι η επιλογη σου ειναι ΕΠ/ΥΛ ...η σχολη της ενεργιακης τεχνολογιας εχει εντελως διαφορετικο αντικειμενο σπουδων ...φαντασου οτι εχει ροη μεσα η σχολη μηχανολογια και ηλεκτρολογια οποτε ειναι λιγo ασχετα με τα προηγουμενα και να σε βοηθησω περισσοτερο διαβασε αυτο https://www.spaceflight.esa.int/users/materials/index.html
Ρωτησε με οτι θες περαιτερω !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
erinys
Νεοφερμένο μέλος

Απλα καταλαβαινεις, ειμαι στη φαση που πρεπει να κατασταλαξω καπου... και..δυσκολευομαι...

Καταλαβαινω λοιπον απ'οτι μου λες, οτι στον τομεα αυτο η επαγγελματικη αποκατασταση ειναι αρκετα καλη...(οσο καλη μπορει να ειναι,σημερα)
Οποτε αυτο ειναι ενα "συν"..

Τελος, (δεν θα σε κουρασω πολυ

kimonas69
Νεοφερμένο μέλος

Το θεμα οτι πεφτει το επιπεδο ισχυει ,αλλα οχι το επιπεδο της σχολης αλλα το επιπεδο των φοιτητων ..πραγμα που δεν σε ενδιαφερει και πολυ....Τελος παντων ειναι μια πολυ καλη επιλογη αν διαλεξεις αυτη την σχολη .
Απο κει και περα good luck και η αποψη μου ειναι μην ακους κανενα και να κανεις αυτο θες .

nPb
Επιφανές μέλος

amarienne
Νεοφερμένο μέλος

Βασικά με ενδιαφέρει η αποκατάσταση. Δεν θα την δηλώσω πρώτη επιλογή όμως είναι η μόνη από τις επιλογές μου που δεν γνωρίζω καλά...
akis92
Νεοφερμένο μέλος

Harry0000
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ειρηνη_23
Νεοφερμένο μέλος

οποτε οποιος μπορει θα το εκτιμισω πολυ..
Λοιπον καταρχας κολαω στο θεμα τις επαγγελματικης αποκαταστασης εχει η ελλαδα υπηρεσιες που να βασιζονται σε αυτο το αντικειμενο..επισης αναφεθηκε παραπανω οτι ειναι δυσκολη σχολη, απλα ανυσηχω για την χημεια που μιας και θα μπω απο τεχνολογικη κατευθυνση δεν εχω ιδεα..ποια ειναι η διαφορα με τα ιωαννινα απο οτι καταλαβα εχει γινει πολυτεχνικη αρα θα εχει και μεγαλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση;
και τελος πιος ηταν ο βαθμος του πρωτου εισαχθεου;
Harry0000
Εκκολαπτόμενο μέλος

σκευτομαι και εγω να δηλωσω αυτην την σχολη αλλα δυστηχως ελαχιστοι την γνωριζουν οποτε δεν μπορει να με βοηθησει κανεισ..
οποτε οποιος μπορει θα το εκτιμισω πολυ..
Λοιπον καταρχας κολαω στο θεμα τις επαγγελματικης αποκαταστασης εχει η ελλαδα υπηρεσιες που να βασιζονται σε αυτο το αντικειμενο..επισης αναφεθηκε παραπανω οτι ειναι δυσκολη σχολη, απλα ανυσηχω για την χημεια που μιας και θα μπω απο τεχνολογικη κατευθυνση δεν εχω ιδεα..ποια ειναι η διαφορα με τα ιωαννινα απο οτι καταλαβα εχει γινει πολυτεχνικη αρα θα εχει και μεγαλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση;
και τελος πιος ηταν ο βαθμος του πρωτου εισαχθεου;
Ως πρωτοετής σε αυτή την σχολή και μη έχοντας αρχίσει ακόμα μαθήματα δεν γνωρίζω κάτι για την χημεία.
Για την επαγγελματική αποκατάσταση κοίτα εδώ. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω....

Τώρα ο βαθμός του πρώτου ήταν γύρω στα 16000 μόρια και του 9ου 15171 (εγώ ήμουν

Αν θέλεις κάτι άλλο ρώταμε, όμως μην περιμένεις και πολλά γιατί στην σχολή έχω πάει μόνο μια φορά, για την εγγραφή

ΥΓ. Καλωσήρθες στην παρέα του ischool !!!
Ειρηνη_23
Νεοφερμένο μέλος

Ως πρωτοετής σε αυτή την σχολή και μη έχοντας αρχίσει ακόμα μαθήματα δεν γνωρίζω κάτι για την χημεία.
Για την επαγγελματική αποκατάσταση κοίτα εδώ. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω....
Τώρα ο βαθμός του πρώτου ήταν γύρω στα 16000 μόρια και του 9ου 15171 (εγώ ήμουν)
Αν θέλεις κάτι άλλο ρώταμε, όμως μην περιμένεις και πολλά γιατί στην σχολή έχω πάει μόνο μια φορά, για την εγγραφή
ΥΓ. Καλωσήρθες στην παρέα του ischool !!!
ααα συνχαρητηρια για την θεση σου

πιστευω και ελπιζω αν αποφασισω να παω τελικα σε αυτη την σχολη να μπω πρωτη

στα επαγγελματικα δικαιωματα γραφει οτι μπορεις να διδαξεις στην δευτεροβαθμια εκπαιδευση.. φανταζομε ως φυσικος?
οποτε οταν αρχισουν τα μαθηματα θελω πολυ να μου πεις την γνωμη σου

ευχαριστω για το καλωσορισμα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.