Τμήμα Γεωπονίας (ΑΠΘ)

gk214

Νεοφερμένος

Ο gk214 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής του τμήματος Βιολογίας Κρήτης. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Μια ερώτηση σχετικά με την σχολή. Εγώ που ήμουν στο 2ο πεδίο με τα μαθηματικά και δεν έχω γνώσης για την βιολογία υπάρχει περίπτωση να με κρατήσει πίσω αυτό;
Δεν νμζ να έχεις θέμα από άποψη γνώσεων, το πρόβλημα είναι αν σου αρέσει η βιοκογια γτ αν δεν σου αρέσει θα έχεις θέμα πιστεύω
 

theonewhoknocks

Νεοφερμένος

Ο theonewhoknocks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Ωραία κατεύθυνση, σου ανοίγει αρκετούς δρόμους και είναι η κατεύθυνση που το 60% των γεωπόνων διαλέγει αρα οι περισσότεροι γεωπόνοι που θα συναντήσει κάποιος είναι αυτής της κατεύθυνσης (Υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασιας όποτε μην αγχώνεσαι για τον αριθμό).

Σε σύγκριση με τις άλλες κατεύθυνσης δεν θα εχεις μεγαλο όγκο χημείας και θα μαθεις τα πάντα για τα φυτά, τα δένδρα, τα έντομα, ζιζάνια και ουτω καθεξής. Αν σου αρέσουν τα φυτά, η φύση, το περιβάλλον, η ύπαιθρος κτλ θα σου αρέσει αρκετά.

Όσον αφορα την επαγγελματική πορεια μιας που είσαι και βιολόγος αν ακολουθήσεις την έρευνα η θέση σου σε πανεπιστήμιο δεν θα είναι μόνο εξασφαλισμένη αλλά και εύκολη. Όποτε το πρώτο κομμάτι είναι η έρευνα όπου δουλευεις σε ινστιτούτα ή πανεπιστήμια.

Δεύτερον είναι τα εργοστάσια ή τα γεωπονικα εργαστήρια όπου θα δουλεύεις ως επόπτης καλλιεργειών ή σε εργαστήρια βιομηχανίας.

Τρίτον στο δημόσιο όπως στην περιφέρεια και δήμο. Τον τελευταίο καιρό αυτές οι θέσεις έχουν αυξηθεί.

Και τέταρτον στο ιδιωτικό τομέα όπου απ’οσο γνωρίζω παιρνεις και τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Σε αυτο το τομέα μπορείς να ανοιξεις μια επιχείρηση βοήθειας αγροτών για επιδοτήσεις και ελέγχου καλλιέργειας.

Αν σου αρέσει ως κατεύθυνση σίγουρα θα σε ανταμείψει.
Σ' ευχαριστώ πολύ! Έχω τεράστιο ενδιαφέρον για τα φυτά και το περιβάλλον γενικότερα, οπότε σ' αυτό το κομμάτι νιώθω καλυμμένος!

Η επαγγελματική αποκατάσταση ήταν το κομμάτι που μου ήταν λιγότερο ξεκάθαρο, αλλά όλα αυτά που αναφέρεις, όχι μόνο με ενθουσιάζουν περισσότερο, αλλά με καθησυχάζουν σημαντικά. Γενικά έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα, αλλά βοηθάει να τα έχω λίγο πιο συνοπτικά. Ευχαριστώ!
 

Stif6

Νεοφερμένος

Ο Stif6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Μια ερωτηση γνωριζει κανεις εαν τα εππαγελματικα δικαιωματα του Τεχνολου τροφιμου με αυτου το Γεωπονου (ειδικευομενο στην τεχνολογια τροφιμων ) ειναι τα ιδια ή ο Γεωπονος θεωρειται υποδεεστερος
 

Zoigian

Νεοφερμένος

Η Zoigian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Εκανα ομαδικη στο φβ για οσους θελουν
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top