Τμήμα Βιολογίας vs τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (ΔΠΘ)

konstantinast1

Νεοφερμένος

Η konstantinast1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!
Έδινα 2η φορά φέτος και ευτυχώς παρά την αδικία του ποσοστού στο παλαιό σύστημα στο πεδίο μου, κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να εισαχθώ στο Βιολογικό της Πάτρας! Ωστόσο, βρίσκομαι αντιμέτωπη με 2 μεγάλα διλλήματα:
1) Καταρχάς, ακούω διάφορα αρνητικά σχόλια για το Βιολογικό της Πάτρας και προτροπές να κάνω μετεγγραφή για το αντίστοιχο της Κρήτης. Από την μία προσπαθώ να μην δώσω σημασία εφόσον μιλάμε για την ίδια σχολή, αλλά θα ήθελα κάποιες απόψεις. Επίσης οι τομείς της Βιολογίας που με ενδιαφέρουν ειναι η γενετική, η μοριακή βιολογία, ο καρκίνος και γενικότερα οι ασθένειες, οι νευροεπιστήμες και η φαρμακογονιδιωματική. Θεωρείτε καταλληλότερο το τμήμα της Πάτρας ή του Ηρακλείου για αυτές τις κατευθύνσεις;;
2) Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης και μάλλον το πραγματικό μου δίλλημα (εξού και ο τίτλος): Προηγουμένως ανέφερα τους κλάδους της Βιολογίας που επιθυμώ να ασχοληθώ και παρακολουθώ ότι το τμήμα της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη (ΔΠΘ) περιλαμβάνει ακριβώς το πρόγραμμα σπουδών αυτό. Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω μετακίνηση, που αποτελεί έναν νέο νόμο και σου επιτρέπει να αλλάξεις τελείως σχολή του πεδίου σου που όμως έχεις πιάσει τη βάση (συγκέντρωσα 17800 μόρια και η Αλεξανδρούπολη έχει βάση 17600 στο παλαιό σύστημα). Είναι καλή ιδέα να εξειδικευτώ από το πρώτο μου πτυχίο ή να συνεχίσω στο (γενικό) Βιολογικό και έπειτα να ακολουθήσω με μεταπτυχιακά και διδακτορικό αυτό που αγαπώ;;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!
 
Τελευταία επεξεργασία:

DrsKatia

Νεοφερμένος

Η DrsKatia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Πιστεύω καλύτερα είναι να ξεκινήσεις από ένα γενικό πτυχίο και μετά να ειδικευτείς. Στη θέση σου θα εμένα στο βιολογικό.
Οσον αφορά την πόλη τώρα. Το πανεπιστήμιο της Κρήτης και συγκεκριμένα το βιολογικό είναι πολύ καλά από όσο γνωρίζω. Ειδικά το πανεπιστήμιο , είναι από τα καλύτερα της χώρας και έχει μεγάλη αναγνώριση.
Αν και σπουδάζω Πάτρα βέβαια , δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένα για το βιολογικό , όποτε δεν είμαι τόσο έγκυρη πηγή. Εν τελεί βέβαια , είτε από το ΑΠΘ το πάρεις το πτυχίο , είτε από το UOC είτε από την Πάτρα, το ίδιο και το αυτό είναι: πτυχίο βιολογίας θα έχεις.
Να σου πω την αληθεια στη θέση σου θα διάλεγα να μείνω Πάτρα για άλλους λόγους αλλά εάν σε απασχολεί τόσο η φήμη του Πανεπιστημίου , πήγαινε Κρήτη (αν και θεωρώ πως δεν παίζει σπουδαίο λόγο στην Ελλάδα , αλλά τέλος παντων).
Καλη σταδιοδρομία!!!
 

Bak563

Νεοφερμένος

Ο Bak563 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Είναι η πρώτη χρονιά που Θα γίνουν οι μετακινήσεις και δεν σου κρύβω πως έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου για το αν πραγματικά είναι εφικτό αυτό που θες να κάνεις.
 

Αλκης Κ.

Δραστήριο μέλος

Ο Αλκης Κ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 630 μηνύματα.
Και το βιολογικό Πάτρας είναι πολύ αξιόλογο μην ανησυχείς. Ίσως της Κρήτης είναι το καλύτερο στην Ελλάδα από άποψη έρευνας και ΙΤΕ αλλά ακριβώς το ίδιο πτυχίο είναι και τις ίδιες γνώσεις θα έχεις όπου και να πας. Στην θέση σου θα επέλεγα πόλη με βάση του που είναι οικονομικότερα και πλησιέστερα στο πατρικό μου αφού μιλάμε για ίδιες σχολές. Τώρα όσον αφορά βιολογικά η τα άλλα ξεκάθαρα βιολογικό.
 

Eua5

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Eua5 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 232 μηνύματα.
Καλησπέρα και από εμένα! Ως φοιτητρια του βιολογικού Αθήνας που κι εγ θέλω να ασχοληθώ με μοριακή βιολογία και γενετική και καρκίνο, ασθένειες κτλ θα σου πρότεινα να πάρεις πρώτα το πτυχίο σου σε μια πιο γενική σχολή όπως το βιολογικό και να μην εξειδικευτείς κατευθείαν αφενός γιατί ποτέ δε ξέρεις μέσα από τη σχολή τι άλλο μπορεί να σε κερδίσει χωρίς να το περιμένεις αφετέρου γιατί θα έχεις αποκτήσει γνώσεις από όλες τις απόψεις της Βιολογίας και μετά με ένα καλό μεταπτυχιακό πάνω στη μοριακή η σε ότι άλλο θέλεις θεωρώ πως το βιογραφικό σου θα είναι πολύ ισχυρό και θα έχεις περισσότερα ανοίγματα (το μόνο αρνητικό είναι ότι για τα 4 χρόνια της σχολής θα αναγκαστείς να διδαχθείς και να περάσεις και κάποια μαθήματα που πιθανόν να μην σε ενδιαφέρουν και να σου φαίνονται βαρετά όπως είναι πχ για εμένα η βοτανική, η ζωολογία κλπ αλλά αυτό θα είναι μόνο για τα χρόνια της σχολής και εξάλλου μετά το 3ο έτος θα εξειδικευτεθς στα μαθήματα μετλ τα οποία θες να ασχοληθείς).εντωμεταξύ αυτό με το νόμο για τη μετακίνηση σχολών πρώτη φορά το άκουσα δεν το γνώριζα ουαου μακάρι να ισχύει γιατί θα βοηθήσει πολλά παιδιά πιστεύω. Ελπίζω σε γενικές γραμμές να σε βοήθησα και να πάρεις την κατάλληλοτερη απόφαση για εσένα! Καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top