Καλησπέρα σας!
Έδινα 2η φορά φέτος και ευτυχώς παρά την αδικία του ποσοστού στο παλαιό σύστημα στο πεδίο μου, κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να εισαχθώ στο Βιολογικό της Πάτρας! Ωστόσο, βρίσκομαι αντιμέτωπη με 2 μεγάλα διλλήματα:
1) Καταρχάς, ακούω διάφορα αρνητικά σχόλια για το Βιολογικό της Πάτρας και προτροπές να κάνω μετεγγραφή για το αντίστοιχο της Κρήτης. Από την μία προσπαθώ να μην δώσω σημασία εφόσον μιλάμε για την ίδια σχολή, αλλά θα ήθελα κάποιες απόψεις. Επίσης οι τομείς της Βιολογίας που με ενδιαφέρουν ειναι η γενετική, η μοριακή βιολογία, ο καρκίνος και γενικότερα οι ασθένειες, οι νευροεπιστήμες και η φαρμακογονιδιωματική. Θεωρείτε καταλληλότερο το τμήμα της Πάτρας ή του Ηρακλείου για αυτές τις κατευθύνσεις;;
2) Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης και μάλλον το πραγματικό μου δίλλημα (εξού και ο τίτλος): Προηγουμένως ανέφερα τους κλάδους της Βιολογίας που επιθυμώ να ασχοληθώ και παρακολουθώ ότι το τμήμα της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη (ΔΠΘ) περιλαμβάνει ακριβώς το πρόγραμμα σπουδών αυτό. Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω μετακίνηση, που αποτελεί έναν νέο νόμο και σου επιτρέπει να αλλάξεις τελείως σχολή του πεδίου σου που όμως έχεις πιάσει τη βάση (συγκέντρωσα 17800 μόρια και η Αλεξανδρούπολη έχει βάση 17600 στο παλαιό σύστημα). Είναι καλή ιδέα να εξειδικευτώ από το πρώτο μου πτυχίο ή να συνεχίσω στο (γενικό) Βιολογικό και έπειτα να ακολουθήσω με μεταπτυχιακά και διδακτορικό αυτό που αγαπώ;;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.