Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας - Επαγγελματικές προοπτικές και αποκατάσταση

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
τι εννοεις μ αυτο; τους κρατησαν μετα την πρακτικη ως τι; :confused: (σορρυ αν ειναι χαζη ερωτηση λολ)

εντιτ: ξεχασα να ρωτησω, υπαρχει καποια κατευθυνση που ειναι πιο δημοφιλης με τους φοιτητες; ή λίγο-πολύ είναι όλες στο ίδιο επίπεδο; κι αν επιτρεπεται, εσυ τι διαλεξες; και ποια η εμπειρια σου με την κατευθυνση; ^^

Γειά σου .....
Εννοώ ότι μερικοί φορείς κρατάνε τα παιδιά ως εργαζομένους μετά ή με σύμβαση αορίστου χρόνου ή μόνιμα. Αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από τον φορέα, τις ανάγκες του, εάν πληρώνει και άλλα πολλά. Ελάχιστοι κρατάνε!! Σιγά καλέ που να ξέρεις, δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις :)

Δεν υπάρχει κάποια κατεύθυνση με την έννοια όπως στο σχολείο. Απλά τα μαθήματα επιλογής έχουν να κάνουν, που κάποια πάνε προς το αρχείο, άλλα προς τα μουσεία, κάποια προς βιβλιοθήκες ή καθαρά υπολογιστών!! Εγώ λίγο πολύ έπαιρνα λίγο από όλα δεν είχα κάτι συγκεκριμένο. Αλλά εάν με ρωτούσες, τι θα έκανα τώρα θα ήμουν ανάμεσα σε αυτά με τους υπολογιστές και τα μουσεία! Αλλά δεν σε υποχρεώνει κάποιος πχ να επιλέξεις μαθήματα που έχουν να κάνουν μόνο με αρχεία, μουσεία κλπ! Είναι με το ενδιαφέρον και την κλίση του καθενός! Μετά στο μεταπτυχιακό εάν κάνεις αποκτάς καθαρή ειδίκευση!
 
Τελευταία επεξεργασία:

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,657 μηνύματα.
σε αυτη τη σχολη η πλειοψηφια ειναι αντρες ή γυναικες?επισης υπαρχουν καθηγητριες?
 

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
σε αυτη τη σχολη η πλειοψηφια ειναι αντρες ή γυναικες?επισης υπαρχουν καθηγητριες?

Καλησπέρα ..Από φοιτητές είμαστε όλοι αγόρια κορίτσια, δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού!
όπως κάθε τμήμα κάθε χρόνο έχει πρόβλημα με τους καθηγητές καθώς οι μόνιμοι είναι λίγοι και μας έφερναν εξωτερικούς συνεργάτες. Αλλά γενικά δεν έχουμε πρόβλημα και ελλείψεις ώστε να χάσουμε μάθημα εξάμηνο τουλάχιστον μέχρι τον Φλεβάρη που την τελείωσα!
 

Guest04

Νεοφερμένος

Η Guest04 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Ως φοιτήτρια αυτού του τμήματος θα μιλήσω ειλικρινά περι προοπτικές του τμήματος αυτού. Ξέρω ανθρώπους που κατάφεραν να διοριστουν σε δήμους μέσω προκυρηξεων ΑΣΕΠ, έχοντας η ίδια ρωτήσει καθηγητή του τμήματος με πληροφόρησε ότι το να βρει κάποιος δουλειά σε βιβλιοθήκη δεν είναι εύκολο και πολύ πιθανόν να μη συμβεί ποτέ. Το τμήμα υπόσχεται πολλά μέσω της ιστοσελίδας του και τα περισσότερα δεν ισχύουν όπως για τις εγκαταστάσεις κ τον εξοπλισμό. Το πτυχίο αυτό μπορεί κάποιος να το αναβαθμίσει και να το αξιοποιήσει καλύτερα κάνοντας ένα μεταπτυχιακό σε τμήματα πληροφορικής. Γενικά είναι μια επιστήμη πολύ ειδική η οποία δεν καλύπτει μεγάλο φασμα κ επαγγελματική αποκατάσταση. Αν κάποιος δε θέλει να οργανώνει, να ανατρέχει σε βιβλία κ κανόνες ώστε να ταξινομήσει τότε το τμήμα δεν είναι γι αυτόν!!!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top