Τι σημαίνει όταν λένε ότι μπορείς να εργαστείς σε "ερευνητικά κέντρα";

valentina¡

Νεοφερμένος

Η valentina¡ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Έχω δει πολλούς που λένε ότι μπορείς να εργαστείς πχ σε ερευνητικά κέντρα. Τι ακριβώς είναι ;
 

SIAmia

Νεοφερμένος

Η SIAmia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Καλημέρα!
Υπαρχουν ιστοσελιδες οπου εγγράφεστε και συμμετέχεις σε έρευνες. Σου δίνουν κατι μπόνους για εξαργύρωση σε super market. Γνωριζω μονο αυτο 😁
 

arcv

Νεοφερμένος

Ο arcv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Καλημέρα!
Υπαρχουν ιστοσελιδες οπου εγγράφεστε και συμμετέχεις σε έρευνες. Σου δίνουν κατι μπόνους για εξαργύρωση σε super market. Γνωριζω μονο αυτο 😁
Καλά αυτό με τα κουπόνια εφαρμόζεται σε πολλές εργασίες, στην έρευνα δεν το'χω ακούσει όμως ποτέ.

Τα ερευνητικά κέντρα βγάζουν μία προκήρυξη όπου αναλύει τα προσόντα του ερευνητή που χρειάζεται να προσλάβει με σύμβαση π.χ. να'χεις διδακτορικό ή μεταπτυχιακό σε συναφές αντικείμενο, αν έχεις συγκεκριμένο αριθμό δημοσιεύσεων, παρεμφερή χρόνια εργασιακής εμπειρίας που προκύπτουν από προηγούμενες συμβάσεις. Ο σκοπός είναι να παράξετε έρευνα και να κάνετε δημοσιεύσεις. Αν δεν μπορέσεις να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου π.χ. να φτάσετε τον απαιτούμενο αριθμό δημοσιεύσεων μπορεί να'χεις μπλεξίματα π.χ. να σου ζητήσουν πίσω όλα τα λεφτά. Τέλος, να ξέρεις ότι ο υποψήφιος πρέπει να είναι δηλωμένος ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκτός αν δεν ξεπερνάει η σύμβαση ένα συγκεκριμένο ποσό π.χ. <= 8000 ευρώ.
 

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 949 μηνύματα.
Έχω δει πολλούς που λένε ότι μπορείς να εργαστείς πχ σε ερευνητικά κέντρα. Τι ακριβώς είναι ;

Τα ερευνητικά κέντρα είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς που παράγουν και προάγουν ερευνητικό έργο. Αυτό σημαίνει ότι προσλαμβάνουν ερευνητές, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνα για λογαριασμό αυτών των κέντρων και πληρώνονται για αυτό, λαμβάνοντας χρηματοδότηση από αυτά. Υπάρχουν φυσικά ερευνητικά κέντρα για όλες τις επιστήμες και όλους τους κλάδους. Αναφέρω πολύ ενδεικτικά το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ν.Π.Ι.Δ.) που παράγει έρευνα σε πολλούς τομείς και σε αυτό υπάγονται τρία ινστιτούτα (Ιστορικών Ερευνών, Χημικής Βιολογίας, Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας) ή ο Δημόκριτος για τις Φυσικές Επιστήμες. Το να προσληφθείς σε ένα ερευνητικό κέντρο είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς απαιτεί πολλά χρόνια σπουδών και επιστημονικής δραστηριότητας (δημοσιεύσεις, συνέδρια, project).
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top