Nina-nana
Διάσημο μέλος

Τα πάντα είναι συνδιασμός ικανοτήτων, σπουδών και εξάσκησης. Αν υστερείς σε κάτι από αυτά, δε θα μπορέσεις να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο γνώσης. Για τις ικανότητες δεν μπορείς να κάνεις κάτι, μπορείς όμως να αφιερώσεις χρόνο σε σπουδές και εξάσκηση. Ξέρω ανθρώπους που δεν έχουν βγει ποτέ από τα ελληνικά σύνορα αλλά μιλάνε πάρα πολύ καλά αγγλικά, ξέρω και άλλους που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Αγγλία αλλά τα μιλάνε με άθλια προφορά και αρκετά λάθη.
Η γνώση σίγουρα δεν τελειώνει με τις σπουδές και τα πτυχία, όμως εκεί αρχίζει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος

Νομίζω ότι είναι προφανές πως το παιδί που δουλεύει στις φυτίες και πάει σχολείο όποτε το αφήνουν ή το παιδί-μικροπωλητής ή το παιδί-πόρνη δεν θα αποφασίσει ξαφνικά στα 22 του να πάει για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, άσε που μάλλον δεν θα πάρει ποτέ ούτε απολυτήριο Λυκείου.Το οποιο βεβαια αν θες να το πας και ενα βημα παρακατω με σαφη κινδυνο να το παρακουρασουμε, μπορει να σκεφτεις οτι ενα παιδι προερχομενο απο μια τριτοσκοσμικη χωρα οπου θα αναγκαζεται να δουλευει πιθανοτατα απο μικρη ηλικια στις διαφορες φυτειες/καλλιεργειες και να πηγαινει παραλληλα οποτε το αφηνουν σχολειο, επιφυλασομαι για το ποσο καλα αγγλικα θα μαθει τελικα. Επισεις τα αγγλικα που θα ακουει γυρω του τι επιπεδου νομιζεις οτι ειναι? Χωρις καμια ρατσιτσικη διαθεση -να ειμαστε πραγματιστες- το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου ειναι κτηνοτοφοι, μικροπωλητες η εργατες στις τοπικες φυτειες ναρκωτικων για να μην αναφερω την πορνεια που θεριζει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apollo11
Νεοφερμένο μέλος

Εχεις δικιο αλλα συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις τι λεω. Εστιαζεις διαρκως στο δεντρο και αδυνατεις να δεις το δασος. Ειναι καλο ειναι να μην αναλωνεσαι μονο στο πως θα αντιπαρατεθεις.Νομίζω ότι είναι προφανές πως το παιδί που δουλεύει στις φυτίες και πάει σχολείο όποτε το αφήνουν ή το παιδί-μικροπωλητής ή το παιδί-πόρνη δεν θα αποφασίσει ξαφνικά στα 22 του να πάει για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, άσε που μάλλον δεν θα πάρει ποτέ ούτε απολυτήριο Λυκείου.
Νομιζω ειναι εξισου προφανης η ελλειψη εμπειριας. Μην το παρεις αρνητικα, το κακο της ειναι πως ερχεται με την ηλικια. : /
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν βέβαια αυτό που επιδιώκεις είναι να φανείς για ξύπνιος μειώνοντας τον συνομιλητή σου, παρακαλώ συνέχισε να υποστηρίζεις το πόσο αναγνωρισμένο είναι το ECPE και το πόσο άδικο είναι που μαύροι από την Ουγκάντα γίνονται δεκτοί σε αγγλικά πανεπιστήμια χωρίς αυτό

Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό που λες. Εγώ μίλησα για αγγλικά όχι για παραλλαγή της γλώσσσας διότι τα αμερικάνικα δεν είναι καθαρά αγγλικά άρα εκεί θέλω να καταλήξω ότι ένα πτυχίο δεν μπορεί να σου δώσει 100% τις γνώσεις μιας γλώσσας παρά τα βασικά γνωρίσματα της, το αν θα την εξελίξεις είναι στο χέρι σου. Ναι μεν οι σπουδές είναι απαραίτητες αλλά το κερασάκι στην τούρτα είναι το ατομικό σου ενδιαφέρον για την γλώσσα.Από την άλλη, μπορείς να μένεις στο εξωτερικό 20 χρόνια και πάλι να κάνεις λάθη, να μην καταλαβαίνεις όλα όσα ακούς κλπ. Δες ας πούμε η πρώτη γενιά Ελλήνων που πήγαν στην Αμερική τι ωραία αγγλικά μιλάνε![]()
Τις ικανότητες τις αποκτάς διαβάζοντας άρθρα στα αγγλικά,ιστοσελίδες,βλέποντας ταινίες ,ντοκιμαντερ κτλ γιαυτό κάποια άτομα που ξέρεις δεν έχουν βγει εκτός Ελλάδας αλλά ξέρουν να τα μιλάνε άψογα. Από την άλλη επειδή σίγουρα η γλώσσα δεν είναι η μητρική μας εμείς πιστεύουμε πώς τα μιλάνε τέλεια ενω για έναν Άγγλο αν ακούσει κάποιο άτομο θα καταλαβαίνει ότι κάτι τρέχει. Πιστεύω για να μιλήσεις άψογα όπως ακριβώς τα μιλάνε στην Αγγλία θα πρέπει να ζεις για χρόνια εκεί.Για τις ικανότητες δεν μπορείς να κάνεις κάτι, μπορείς όμως να αφιερώσεις χρόνο σε σπουδές και εξάσκηση. Ξέρω ανθρώπους που δεν έχουν βγει ποτέ από τα ελληνικά σύνορα αλλά μιλάνε πάρα πολύ καλά αγγλικά, ξέρω και άλλους που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Αγγλία αλλά τα μιλάνε με άθλια προφορά και αρκετά λάθη.
Εδώ την Ελληνική δεν ξέρουμε σωστά ,πόσο μάλλον μία ξένη γλώσσα.
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα!!!!!!!Η γνώση σίγουρα δεν τελειώνει με τις σπουδές και τα πτυχία, όμως εκεί αρχίζει.
apollo11
Νεοφερμένο μέλος

Δυστυχως με επιβεβαιωνεις.Κι εσύ είναι καλό να μην κάνεις κήρυγμα, αν αυτό που θέλεις είναι να γίνει συζήτηση.
Αν βέβαια αυτό που επιδιώκεις είναι να φανείς για ξύπνιος μειώνοντας τον συνομιλητή σου, παρακαλώ συνέχισε να υποστηρίζεις το πόσο αναγνωρισμένο είναι το ECPE και το πόσο άδικο είναι που μαύροι από την Ουγκάντα γίνονται δεκτοί σε αγγλικά πανεπιστήμια χωρίς αυτό![]()

Nina-nana
Διάσημο μέλος

Νομίζω ότι 300 εκατ. Αμερικάνοι (κι εγώ μαζί) θα διαφωνήσουν κάθετα με την άποψη ότι τα αμερικάνικα αγγλικά είναι "παραλλαγή" των αγγλικών - χώρια 30 εκατ. Καναδοί, 20 εκατ. Αυστραλοί και πόσοι ακόμα Ιρλανδοί, Νεοζηλανδοί, Νοτιοαφρικάνοι και λοιποί αγγλόφωνοι του πλανήτη.Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό που λες. Εγώ μίλησα για αγγλικά όχι για παραλλαγή της γλώσσσας διότι τα αμερικάνικα δεν είναι καθαρά αγγλικά άρα εκεί θέλω να καταλήξω ότι ένα πτυχίο δεν μπορεί να σου δώσει 100% τις γνώσεις μιας γλώσσας παρά τα βασικά γνωρίσματα της, το αν θα την εξελίξεις είναι στο χέρι σου. Ναι μεν οι σπουδές είναι απαραίτητες αλλά το κερασάκι στην τούρτα είναι το ατομικό σου ενδιαφέρον για την γλώσσα.
Κατά τ' άλλα δεν έχω κάποια ιδιαίτερη διαφωνία για αυτά που λες.

Nαι θέλω να πω ότι άλλο είναι τα καθαρά Αγγλικά που μιλάνε οι Άγγλοι στην Αγγλία και άλλο τα Αμερικάνικα Αγγλικά..Νομίζω ότι 300 εκατ. Αμερικάνοι (κι εγώ μαζί) θα διαφωνήσουν κάθετα με την άποψη ότι τα αμερικάνικα αγγλικά είναι "παραλλαγή" των αγγλικών - χώρια 30 εκατ. Καναδοί, 20 εκατ. Αυστραλοί και πόσοι ακόμα Ιρλανδοί, Νεοζηλανδοί, Νοτιοαφρικάνοι και λοιποί αγγλόφωνοι του πλανήτη.
Είναι σαν να μου λες Κύπρος - Ελλάδα είναι το ίδιο,ενώ δεν είναι..
Nina-nana
Διάσημο μέλος

Αν έχεις σκοπό να σπουδάσεις και να ζήσεις στην Αμερική, τα βρετανικά αγγλικά δεν σου χρειάζονται καθόλου.
Peter Kon
Νεοφερμένο μέλος

yellowsoldier
Νεοφερμένο μέλος

Guest 749981
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πύρος
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gpetrakis
Νεοφερμένο μέλος

Guest 749981
Επισκέπτης

- Reading: 70-90
- Writing: 65-80
- Listening 70-85
- Speaking: PASS (Ναι έκανα και speaking

Δίναμε στο εξεταστικό κέντρο: GREE3001 στο 6ο δημοτικό σχολείο στην οδό Σολωμού στην Πάτρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolaos p.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obito
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βαζω κωδικο και ID Number, μου βγαζει τα αποτελεσματα (Result: Pass at Grade A, Overall score:221), αλλα οποτε κανω κλικ να δω το Statement of Results, μου βγαζει το ακολουθο μηνυμα: '' Candidate Statement of Results will be created. Please retry in 5 minutes to view / download Statement of Results''. Αυτο συμβαινει απο το πρωι και καθε φορα που αφηνω λιγο χρονο να περασει και ξαναπροσπαθω, απλως μου βγαζει το ιδιο μηνυμα.
Εχει κανεις το ιδιο προβλημα;
Νομάρχης
Εκκολαπτόμενο μέλος

ECPE Michigan
IELTS 7.5/9.0
TOEFL 110/120
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Unseen skygge
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης

CPE Cambridge
ECPE Michigan (με είχε φάει το άγχος και το δωσα κι αυτό)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.