Ολες οι συμβουλες ειναι καλοπροαιρετες και, ομομλογουμενως, καποιοες ποιανουν και αλλες οχι. Εξαρταται απο τον καθε ανθρωπο και τη ψυχολογια του εκεινη τη στιγμη. Μην ξεχνατε ομως το βασικοτερο: Μετρον αριστον. Αν διαβαζετε με τις ωρες ατελειωτα, το πιο πιθανο ειναι να γραψετε η χαλια (λογω του τρομερου αγχους) η να παθετε σοβαρες σωματικες ζημιες (οπως εγω και η καημενου μου η μεσουλα

).
Γι'αυτο να διαβαζετε με μετρο και προγραμμα, βαζοντας μεσα στο προγραμμα σας και καμια βολτα, καφεδακι με φιλους κλπ. Αν δεν το κανετε αυτο, υπαρχει μεγαλη (σχεδον 100%) πιθανοτητα να σαλταρετε οπως εκανα και εγω (που τα παρατησα ολα κατα το χειμωνα). Βεβαια ειχα τη τυχη και μου "εκατσαν" θεματα, αλλα αυτη ειναι αλλη ιστορια.
να σκεφτεις πως θα ναι εαν περασεις την ταξη και γινεις φοιτητης και μετα αραλικι ολη μερα..
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω καθετα. Αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες, και ειναι συχνα κατι το οποιο λησμονουν πολλοι πρωτοετεις που διαβασαν και κοπιασαν πολυ για να εισαχθουν σε καποιοα σχολη.
Η κυριοτερη ιδεα που επικρατει, ειναι αυτη που περιεγραψες: Γραψε καλα Πανελλαδικες, μετα αραλικι, πτυχιο στο χερι και δουλιτσα. Ελα ομως που η πραγματικοτητα διαφερει πολυ απο αυτο! Κατ'αρχας, εγω αν θες ενα παραδειγμα, διαβαζω (μεσον ορο) τωρα στο Πανεπιστημιο περισσοτερο απ'οτι οταν ημουν στο σχολειο. Μπορει να ακουγεται παραλογο, αλλα πραγματικα αν περασεις και εσυ θα καταλαβεις οτι η αγορα εργασιας και ο συγχρονος τροπος ζωης ειναι απαιτητικος. Πολυ απαιτητικος. Αν απο το πρωτο εξαμηνο τα φορτωσεις ολα στο κοκορα, θα χασεις το μπαλακι και θα παρεις πτυχιο του αγιου... τεσπα. Και δεν μιλαω συγκεκριμενα για εσενα, αλλα για ολους τους υπολοιπους που συμμεριζονται την ιδια γνωμη και αποψη.
Ξεφυγα καπως απο το θεμα, το ξερω, απλα πιστεψα πως ηταν σημαντικο να επιμεινω σε αυτη τη λεπτομερεια. Ειχε και ενα πολυ ενδιαφερον αφιερωμα για αυτο το θεμα ο Πρετεντερης πριν κανενα μηνα στην εκπομπη του, οπου εφερε ειδικους που ανελυσαν το θεμα διεξοδικα.