Τι ισχύει για την αναγνώριση μαθημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Νόμος 4115/30-1-2013 (ΦΕΚ 24 τ.Α΄/30-1-2013). ΄Αρθρο 35.
"Αναγνώριση μαθημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση"
1. Από το ακαδημαικό έτος 2012-2013 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους.
2. Η αναγνώριση των μαθημάτων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαικού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση και οι φοιτητές απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων ή των ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν στο Τμήμα προέλευσης και δύνανται να ενταχθούν σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό της εγγραφής τους.

Από τη στιγμή που δεν αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις εισαγωγής λογικά ισχύει για όλες άρα και για την εισαγωγή με 10%.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλησπέρα. Γνωρίζω ότι γίνεται αναγνώριση μαθημάτων με το 10% και έχω διαβασει ότι με την αναγνώριση μπορώ να εισαχθώ σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό που θα γίνει η εγγραφή μου. Πως γίνεται το τελευταίο ; Πρέπει να αναγνωριστεί κάποιος συγκεκριμένος αριθμός μαθημάτων για να γίνει ;

Ευχαριστώ


Αφού ολοκληρώσεις την εγγραφή σου στο νέο τμήμα μπορείς να καταθέσεις την αίτηση αναγνώρισης μαθημάτων η οποία θα συνοδεύεται από:
1) Βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας από το τμήμα προέλευσης,
2) Πρόγραμμα σπουδών του τμήματος προέλευσης με περιγραφή των μαθημάτων για τα οποία αιτείσαι την αναγνώριση όπου δηλώνονται και οι διδάσκοντες καθηγητές των μαθημάτων και
3) Βεβαίωση για τα συγγράμματα που διδάχθηκαν στα συγκεκριμένα μαθήματα.
Για να ενταχθείς σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό που θα γίνει η εγγραφή σου είναι δύσκολο και να σου πω την αλήθεια δεν έχει τύχει να ακούσω τέτοια περίπτωση.
Απλά όπως είναι ευνόητο, όσα περισσότερα μαθήματα σου αναγνωριστούν τόσο μειώνεται ο συνολικός αριθμός των μαθημάτων στα οποία θα πρέπει να εξεταστείς.
 
Έχετε απορία πάνω στο θέμα;

Το μήνυμα αυτό ξεχώρισε από το θέμα Τα πάντα για το 10% ως ουσιαστικό και χρήσιμο.

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι / έχετε απορία στο θέμα; Μα φυσικά! Κάντε click εδώ για να συντάξετε την απορία σας.

Αυτό το thread είναι καθαρά για δική σας πληροφόρηση στο θέμα που πραγματεύεται. Το ischool.gr και η Ομάδα Διαχείρισης δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα όποια γραφόμενα των μελών. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και/ή των περιεχομένων της χωρίς την σαφή αναφορά του ischool.gr σαν πηγή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top