Κατ 'αρχάς θα έπρεπε όλοι να απεύχεστε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Εκλογές = στασιμότητα, αβεβαιότητα, πόλωση, ανάλωση σε μελλοντικές υποσχέσεις ξεχνώντας τα παρόντα προβλήματα.
Σε ενδεχόμενη ψηφοφορία πάντως κι όμως θα ψήφιζα Νέα Δημοκρατία, χωρίς να ντραπώ στο ελάχιστο, γιατί είναι το μόνο κόμμα που ταιριάζει με τις πολιτικές μου απόψεις και μου εμπνέει ασφάλεια για το μέλλον μου.
Μια ερώτηση προς όσους λένε ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Το ψηφίζατε και από χθες?! Πώς έγινε δηλαδή και ένα κόμμα του 3% δεκαπλασίασε τα ποσοστά του;Ξέρετε πραγματικά τι πρεσβεύει, τι είναι και τι θέλει να κάνει αυτή η Αριστερά? Αν ναι, με γεια σας και χαρά σας να το ψηφίσετε. Την ψήφο που έχει πολιτική βάση και τον ψηφοφόρο που έχει ιδεολογία που γνωρίζει και υπερασπίζεται, τα δέχομαι και τα επικροτώ. Την ψήφο από αντίδραση, από την άλλη, την ψήφο στο κόμμα Α απλά για να την 'μπω' στο κόμμα Β, που αντικειμενικά απέτυχε τα προηγούμενα χρόνια, την θεωρώ επιπόλαια και επικίνδυνη, από ανθρώπους που δεν έχουν πολιτική παιδεία και δρουν με την λογική "έλα μωρέ δεν θα είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους, ας το δοκιμάσουμε και αυτό". 'Έχουμε φτάσει σε σημείο οι επιλογές της πλειοψηφίας να είναι άκρα-αριστερά, άκρα-δεξιά και ένας Κα(η)μένος. Πολιτικός εκφυλισμός.
Πραγματικά η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο. Δεν είμαστε και στην καλύτερη θέση αλλά τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει (Κύπρος, Αργεντινή). Αυτό που θέλει είναι ΥΠΟΜΟΝΗ. 2 μήνες παράταση το Μνημόνιο, 2 μήνες υπομονή, 4 μήνες παράταση, 4 υπομονή, θα τελειώσει. Αλλά όχι θα κάνουμε εκλογές, θα τα παγώσουμε όλα, ξανά στο μηδέν, από την αρχή. Γιατί ο κύριος Τσίπρας θέλει να το παίξει επαναστάτης.
Και για να τελειώνω, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί πρέπει να διαφωνούμε για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας; Δεν υπάρχει έστω ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής σε αυτήν την χώρα, πέρα από τον κομματικό χώρο, να τον/την βάλουν εκεί να τελειώνει , χωρίς να πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του απλώς για να διαφωνήσει;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.