Το απολυτήριο θα έπρεπε να αλλάζει διότι υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποια παιδιά έχουν αδικηθεί.
Ενταξει προφανώς είναι μειοψηφεία, αλλα υπάρχουν άτομα που έδωσαν 2η φορά και έπιασαν 18+ στις πανελλήνιες και έχουν απολύτηριο της τάξης του 13 εξαιτίας της "κακής" 1ης φοράς.
Συγκεκριμένα θα σας πώ την ιστορία μου,
Εγώ ειμαι απο εκείνους που έδιναν πανελλήνιες και στην β λυκείου. Στην Β λυκείου ειχα βγάλει 17.
Στην Γ τώρα έχω απολυτήριο 11+, ελάχιστο καιρό πριν ξεκινήσουν οι πανελληνιες έχασα 3 ανθρώπους δικους μου(συγγένειας ά βαθμού) σε ένα βράδυ.
Έδινα λευκές κόλλες, περνουσε το υποχρεωτικό μισάωρο και έφευγα απτην αίθουσα.
Παρόλα αυτά με τα λίγα που έγραφα έπιασα κάπου 7+χιλλιάδες μόρια και πέρασα σε ενα τει.
Το πρόβλημα είναι οτι πήρα ένα απολυτήριο του 11+
Ξαναέδωσα πανελλήνιες κανοντας ιδιαίτερα σε 4 μαθήματα(κατεύθυνσης) - (ναναι καλα οι καθηγητες που με στήριξαν τότε) και μάζεψα 14+χιλ μόρια στο 4ο πεδίο.
Ομως το απολυτήριο δεν αλλάζει και σε διαγωνισμούς ασεπ ή σε καταθέσεις χαρτιών για πρόσληψη, ή σπουδες στο εξωτερικό κλπ θα ειμαι πάντα απο "κάτω". Τότε κανείς δεν μου είπε οτι το απολυτηριο δεν άλλαζε, καλύτερα να έμενα στην ιδια τάξη. Έδωσα τα ενδοσχόλικα σε άσχετο χρόνο απο τους υπόλοιπους μεσα στο καλοκαίρι και υπηρχε καθηγήτρια στην γλώσσα(αν θυμάμαι καλά) που μου έβαλε κείμενο 20 σελίδων και μου είπε πως έπρεπε να είχα διαβάσει, μου έβαλε 12 στο τέλος σε ενδοσχολικό. Εντάξει δεν ζητούσα λύπηση, απλα μου φαινοταν ακραίο τότε.
Προφανώς και είμαι μειοψηφεία, αλλα ειναι αρκετοί αυτοί που ειχαν προβλήματα.
Επισης για τέτοιες περιπτώσεις το μονο που έχει κάνει το υπουργείο (τοτε τουλάχιστον) ειναι να δίνουν πανελλήνιες παιδιά που δεν μπόρεσαν να δώσουν στις κανονικές μεσα στο καλοκαίρι σε διαφορετική ημερομηνία με διαφορετικά θέματα εννοείται. (ναι υπάρχουν και αυτές απλα δεν το γνωρίζει ο κόσμος)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.