Miro2, εγώ ο καθηγητής μπορεί να είμαι ψωνάρα και να νομίζω ότι το μάθημα μου αξίζει για 50?. Ή μπορεί να είμαι τρελός. Ή μπορεί να είμαι όντως ο γαμάτος καθηγητής. Χίλια δυο σενάρια υπάρχουν που θα με οδηγούσαν να ζητήσω τρελά ποσά. Αν δεν βρεθούν όμως άνθρωποι να μου τα δώσουν, τότε νομίζεις ότι θα κάτσω να πεινάσω ή θα ρίξω τις τιμές; Αν βρίσκω πελάτες που πληρώνουν 50? την ώρα για το προϊόν μου, θα ήμουν χαζός να μην το πουλούσα. Μην σε ξενίζει που μιλάμε για το ιδιαίτερο με εμπορικούς όρους. Υπηρεσία είναι, αγορά και πώληση γίνεται.
Συγκρίνεις τον κλάδο των καθηγητών με τον κλάδο των οικοδόμων. Δεν θα σου πω ότι είναι δυο ανόμοιοι κλάδοι. Θα σε ρωτήσω όμως, αν ένας εργάτης της οικοδομής έβρισκε εργοδότη που θα του έδινε μεροκάματο χίλια ευρώ, τι θα έκανε; Δεν θα πήγαινε;
Παρεμπιπτόντως και το λέω γενικά και δεν απευθύνομαι μόνο σε σένα, να αναφέρω και τις τιμές που ζητάω εγώ στα ιδιαίτερα, γιατί θα παρεξηγηθώ ότι πάω και ζητάω πενηντάρια. Εγώ λοιπόν ζητάω 15? για μαθηματικά γυμνασίου, 18? για μαθηματικά Α' Λυκείου, 20? για μαθηματικά γενικής παιδείας στην Β' και την Γ' και 25? για τις ΑΟΘ της Γ'. Όλες οι τιμές αφορούν 60λεπτα. Για τις ΑΟΔΕ η τιμή εξακολουθεί να είναι 25?, αφού κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να πείσω τους γονείς του παιδιού ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Οι τιμές αυτές φυσικά μπορούν τόσο να ανέβουν, όσο και να κατέβουν, κατόπιν διαπραγμάτευσης. Αλλά έχω και εγώ τα στάνταρτς μου. Δεν θα πάρω 10? από έναν μαθητή λυκείου για παράδειγμα γιατί θα τον λυπηθώ που δεν έχει να μου δώσει, θα προτιμήσω να μην κάνω καθόλου το μάθημα, γιατί έχω αυτοσεβασμό και τόσο πιστεύω ότι αξίζει το μάθημά μου.