Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.595 μηνύματα.
Ελα να ετοιμαζομαστε...
1) Οσο καθεστε φτιαξτε ενα καλο επαγγελματικο emai που να εχει το επιθετο σας μεσα για να σας ανaγνωριζουν οι καθηγητες
πχ
Εστω η Νικολετα Νικολαου... n.nikolaou@gmail.com ή yahoo.com
2)Φροντιστε να εχετε κωδικους τραπεζας ή και ααδε (ταξις) για καμια υπεύθυνη δηλωση .
3) Βγαλτε την ταυτοτητα σας καλη φωτο και βαλτε τις δυο οψεις σε μια σελιδα και καντε την pdf.
Θελετε ενα word και ενα ''ψαλιδακι''
''Ψαλιδακι'' για αυτην την δουλεια εδω ( free)
4) Εκτυπωστε το αμκα σας απο την Ηδικα https://www.amka.gr/AMKAGR/
5) Παρτε μια καλη φωτο που ειστε μονοι ή με παρεα...αλλα που να σας αρεσει το προσωπο σας και με ενα φωτο editor που θα βρειτε στο ιντερνετ κοψτε προσωπο μεχρι ωμους.
Αυτη θα την στειλετε στην σχολη και μετα θα κανετε και το πασο.

Τελευταία επεξεργασία:

Drscientist

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 128 μηνύματα.
Εάν μετά την εγγραφή αλλάξουμε ταυτότητα τι πρέπει να κάνουμε;
Πρέπει να το δηλώσουμε στην γραμματεία;

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.595 μηνύματα.

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 960 μηνύματα.
Μεγάλωσα τόσο που 7αράκια πάνε πανεπιστήμιο.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Συνεχίζοντας τις πληροφορίες για τις εγγραφες θελω να συμπληρωσω τα εξής:
1) Με τους Κωδικους τραπεζας και Ταξις θα μπορειτε να βγαλετε ΥΔ.
Την υπεύθυνη δήλωση την ζητανε πολλες σχολες και ζητανε να δηλωσετε αναλογως:
α) Ενα email να σας στειλουν τους κωδικους
β) Οτι ολα τα χαρτια που τους δινετε ειναι αληθινα.
γ) Οτι δεν ειστε γραμμενοι σε αλλη σχολη τριτοβαθμιας εκπαιδευσης.
δ) Με την ΥΔ μπορειτε να κανεται και το γνησιο της υπογραφης στην αιτηση εγγραφης της πρωτης φασης του υπουργειου οταν μερικες παραξενες σχολες την θελουν υπογεγραμμένη και γνησιο υπογραφης απο κεπ.
2) Μερικες σχολες θα ζητησουν πιστοποιητικο οικογενειακης κατασταση το οποιο το βγαζετε παλι με τους παραπανω κωδικους.
Αυτο το πιστοποιητικο ,αν δεν το θελουν και για τα κοριτσια ειναι σιγουρα απαραίτητο για τα αγορια ( πρεπει να γραφει και αριθμο μητρωου αρενων) ωστε να σας δωσουν βεβαιωση σπουδων μετα για να κανετε την αιτηση στην στρατολογια για την αναβολη στρατευσης.
Ποτε θα ληγει η αναβολη στρατευσης?
Ετος γεννησης +27 ετη = τελος αυτου του ετους θα ειναι ληξη της αναβολης.
3) Τους κωδικους Ταξις μερικα παιδια πχ Ρεθυμνου θα τους χρειαστουν για να μπουν στην πλατφορμα τους να ανεβασουν τα δικαιολογητικα.

1756275601139.png

Τελευταία επεξεργασία:

doctoradrian

Νεοφερμένο μέλος

Η doctoradrian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Είμαι ήδη εγγεγραμμένη σε σχολή και φέτος πέρασα σε αλλη. Για να διαγράφω απο την προηγούμενη απλώς το δηλώνω στην πλατφόρμα των εγγράφων; Ή μήπως χρειάζεται να έχω και κάποιο άλλο δικαιολογητικο; Επίσης ήμουν μέλος στη βιβλιοθήκη και είχα δανειστεί κάποιες φορές απο το προηγούμενο τμήμα. Πρέπει να πάρω κάποιο χαρτί που να λέει ότι δεν χρωστάω βιβλίο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ilias__

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Είμαι ήδη εγγεγραμμένη σε σχολή και φέτος πέρασα σε αλλη. Για να διαγράφω απο την προηγούμενη απλώς το δηλώνω στην πλατφόρμα των εγγράφων; Ή μήπως χρειάζεται να έχω και κάποιο άλλο δικαιολογητικο;
Μπαίνεις στην πλατφόρμα δηλώνεις το τμήμα που πέρασες και ταυτόχρονα δηλώνεις αν είσαι ήδη εγγεγραμμένη σε κάποιο άλλο τμήμα. Έπειτα η γραμματεία θα ζητήσει κάποια επιπλέον δικαιολογητικά, λογικά μέσα Σεπτεμβρίου, ενα από τα όποια είναι η αίτηση εγγραφής που θα κάνεις,όπου θα λεει αν είσαι εγγεγραμμένη σε άλλο τμήμα. Οι 2 γραμματείες τρέχουν τις διαδικασίες. Πρώτα την απεγγραφη σου από το τμήμα που ήσουν και στην συνέχεια η εγγραφή στο νέο τμήμα. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα αποκτήσεις και βεβαίωση σπουδών.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Είμαι ήδη εγγεγραμμένη σε σχολή και φέτος πέρασα σε αλλη. Για να διαγράφω απο την προηγούμενη απλώς το δηλώνω στην πλατφόρμα των εγγράφων; Ή μήπως χρειάζεται να έχω και κάποιο άλλο δικαιολογητικο; Επίσης ήμουν μέλος στη βιβλιοθήκη και είχα δανειστεί κάποιες φορές απο το προηγούμενο τμήμα. Πρέπει να πάρω κάποιο χαρτί που να λέει ότι δεν χρωστάω βιβλίο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Η βασικη διαδικασια ειναι ..δηλωνεις στην αρχικη αιτηση εγγραφης στην πλατφορμα του υπουργειου αυτο που λεει διαγραψετε με, απο το ταδε τμημα.
Αυτο αφορα την συντριπτική πλεοψηφια των σχολων..
Το δηλωσες τελειωσες ξενοιασες και ουτε παλιο πασο ζητανε..
Οι σχολες τωρα μεταξυ τους θα ανταλαξουν οτι χαρτια νομιζουν και με το πασο τους..
Αν τωρα υπαρχει κολλημα στην διαγραφη (ισως βιβλια ευδοξου... και αν ασχοληθουνε.. εσυ βεβαια δεν εχεις κανενα θεμα) τοτε καποτε η νεα σχολη θα σου πει εχεις θεμα με την παλια ...δες τι θα κανεις.
Υπαρχουν ομως και ελαχιστες σχολες ( πχ του εκπα ,εμπ) που λενε..οκ δηλωσες να σε διαγραψουμε και ετσι σωστα λεει η εγκυλιος... αλλα πηγαινε εσυ και φερε μας το χαρτι διαγραφης.
Αν θες να εχεις αποψη για την δικη σου.. ανετρεξε πισω στις ανακοινωσεις της γραμματειας σου τον 9-10/2024 να δεις την συμπεριφορα τους... Μαλλον τα ιδια θα κανουν και φετος και προς το καλυτερο ισως γιατι θα υπαρχει και βιασυνη λογω επισπευσης των μετεγγραφων.

1756292296709.png

doctoradrian

Νεοφερμένο μέλος

Η doctoradrian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!
Εγώ ήμουν στο χημικο εκπα και τώρα θα κάνω εγγραφή στην ιατρική Πάτρας. Έψαξα και στα δύο σαιτ αλλά δε βρήκα κατι σχετικό. Φαντάζομαι θα με ενημερώσουν αν κολλήσει κάπου η εγγραφή. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Ilias__

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Εγώ ήμουν στο χημικο εκπα και τώρα θα κάνω εγγραφή στην ιατρική Πάτρας. Έψαξα και στα δύο σαιτ αλλά δε βρήκα κατι σχετικό. Φαντάζομαι θα με ενημερώσουν αν κολλήσει κάπου η εγγραφή. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.
Καλή αρχή λοιπόν στις σπουδές σου. Στις ιστοσελίδες των τμημάτων θα ανεβάσουν αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εγγραφής τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να καταθέσετε στην γραμματεία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Η εγγραφη τωρα θα περασει σιγουρα..το μονο που την σταματα ειναι το αμκα αν δεν εχει μεσα το αφμ ( πας κεπ).
Η πατρα δεν ζητα να κανεις εσυ διαγραφη..τα κανει μονη της..ζητα αλλα παραξενα αλλα του χεριου σου...εκτυπωση αμκα, ΥΔ οτι δεν ειναι γραμμενη αλλου !!! λες ναι δεν ειμαι...κλπ

tan07

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο tan07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Σχετικα με την αναβολή στρατου, οι φοιτητές ιατρικής παιρνουν επιπλέον χρονια απο το 2007 + 27 έτη; @ιωαννηs

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Σχετικα με την αναβολή στρατου, οι φοιτητές ιατρικής παιρνουν επιπλέον χρονια απο το 2007 + 27 έτη; @ιωαννηs
Δυστηχως οχι ... 4ετης, 5ετης, 6ετης σχολες παιρνουν το ιδιο.
Για τα φετινα παιδια.. 2007+27= μεχρι το τελος του 2034.
Ο περιοδος αυτη που δινουν ειναι για πτυχιο και μεταπτυχιακο...για διδακτορικο δινουν κιαλο.

tan07

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο tan07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Δυστηχως οχι ... 4ετης, 5ετης, 6ετης σχολες παιρνουν το ιδιο.
Για τα φετινα παιδια.. 2007+27= μεχρι το τελος του 2034.
Ο περιοδος αυτη που δινουν ειναι για πτυχιο και μεταπτυχιακο...για διδακτορικο δινουν κιαλο.
για ειδικοτητα ιατρων; επιπλεον οχι; μου φαινονται πολυ λιγα ετη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια