ποτέ δεν κατάλαβα το άγχος σχετικά με τα τεστ. Εγώ κατενθουσιάζομαι όταν γράφουμε τεστ και ακόμα περισσότερο εξετάσεις γιατί είμαι πολύ socially awkward και είναι ο μόνος τρόπος που συμμετέχω στο μάθημα. Για να μην πω στη σχολική ζωή όταν δεν έιχα φίλους. Το βλέπω σαν παιχνίδι, σαν διαγωνισμό. Και σταματάω να ανησυχώ ποιος με κοιτάει κτλπ γιατί επιτέλους έχω κάτι να απασχολίσω το μυαλό μου και τα χέρια μου. Πιο πολύ αγχόνομαι στο μάθημα που μιλάει ο καθηγιτής και καταλάθως τα μάτια μου συναντιούνται με κάποιοι άλλου και περνάω την υπόλιπη ώρα του μαθήματος προσπαθώντας να μην τον κοιτάω.
Απ 'ο,τι καταλαβαίνω ο λόγος που δεν αρέσουν στα παιδιά τα τεστ είναι ο φόβος της αποτυχίας. Κι εγώ ανησυχώ αν δεν τα πάω καλά που συνήθως δεν τα πάω αλλά στην τελική δεν με νοιάζει κιόλας.
Πάντως έχω ακούσει ότι όταν σε πιάνει πανικός την ώρα που γράφεις τεστ βοηθάει να κλέινεις τα μάτια σου για 3-4 λεπτά και να φαντάζεσε κάτι άσχετο, κατά προτίμηση κάτι χαρούμενο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.