Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν γραφω!Σε δυο 2 μηνες δινω πανελληνιες και εγω ακομα γραφω χαλια!Το χειροτερο ειναι οτι ολοι πιστευουν οτι θα γραψω 20 και οτι χαμηλοι μου βαθμοι δικαιολογουνται λογω αγχους!Αλλα δεν ειμαι αγχωμενη(οταν γραφω τουλαχιστον)!Εχω σκεφτει μηπως αυτος φταιει στο οτι κατι δεν εχω διαβασει καλα αλλα ουτε συμβαινει διοτι εχω διαβασει καθε πιθανη ασκηση μπορει να "πεσει"(στα πλαισια της λογικης)στα μαθηματικα, χημεια,φυσικη,εκθεση .Καποια στιγμη ζητησα απο εναν καθηγητη μου να μου δωσει να λυσω ενα δυσκολο διαγωνισμα και εγω το ελυσα,αριστα!Αλλα,ομως,για να γραψω αριστα σε αυτο το διαγωνισμα διεσχισα πολλες φορες τον διαδρομο του σπιτιου διοτι δεν μπορουσα να λειτουργησω καθισμενη στην ιδια θεση,ιδιο χωρο για 3 ωρες!Ειναι "κακο"αυτο;Επιπλεον,συγχωρηστε με αν σας ζαλισα,στα διαγωνισματα που ακολουθουσαν μετα απο διακοπες εγραφα παρα πολυ καλα!Μηπως,μπορειτε να με βοηθησετε;;;
καλησπέρα mary. Πρώτα από όλα σου εύχομαι καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Από ότι κατάλαβα είσαι αριστη μαθήτρια και λογικά θα θες καποια υψηλόβαθμη σχολή. Δεν θέλω να το παίξω ψυχολόγος μιας και δεν κατεχω τις γνώσεις. Αλλα θα σου γραψω προσωπικά βιώματα. Λοιπόν ξεκινω και ελπίζω να μην σε κουράσω.
Ήμουν και εγώ άριστος μαθητής, ωστόσο από την Β λυκείου ενυπήρχε το άγχος των πανελληνιων( θα δωσω πανελληνιες μα πως θα γινει αυτό και εαν παει κατι στραβα???κοκ) ωσπου εφθασα στην Γ καλοκαιρι προετοιμασια, και όλη την χρονια της Γ. Ήμουν αγχωμένος, γιατι και εγω ηθελα να περασω σε καποια υψηλοβαθμη σχολη και ύστερα από τοσο κόπο ήθελα να ανταμειφθουν οι κοιποι μου και να ζησω και εγω ενα ξεγνοιστο καλοκαιρι χωρις να πρέπει να σκεφθω πως σε λιγα λεπτα θα πρεπει να παω να διαβασω κοκ. Ώσπου εφθασαν κάποια στιγμη τα διαγωνισματα του σχολείου και έβλεπα πως ενω διάβαζα και εγραφα καλά στο φροντιστηριο σε κάποια θεματα των διαγωνισματων του σχολειου δεν τα πηγαινα και τοσο καλα, 1, 2, 3 . Και εκει καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε καλά. Είχα κουραστεί μετά από τοσο καιρό και δεν απεδιδα οσο επιθυμούσα. Και αυτο με πηγαινε πισω. Ωσπου κάποια στιγμή τέτοιες ημερες ηταν όπου είπα πως θα ασχοληθω πραγματικά σοβαρα( εννοωτας πως θα αυξησω το προσωπικο διαβασμα) ξερεις τοτε ειχα οπως και εσυ σχολειο, σπιτι, φροντιστηριο, προσωπικο διαβασμα( αλλα οχι οσο θα ηθελα γιατι δεν ειχα τον χρονο καθως επρεπε να ξυπνησω το πρωι και να συνεχισω ολο αυτο το προγραμμα). Και έτσι αξιοποιησα τις απουσιες μου μενοντας σπιτι και διαβαζοντας πολυ καλυτερα χωρις να αγχωνομαι και να δινω επιτελους λίγη σημασία και σε εμενα. Βέβαια συμπαραστάτες ήταν οι γονείς μου οι οποιοι ούτε με πιεσαν την ωρα που ημουν πιεσμενος ούτε τιποτε αλλο. Και τότε βρηκα την ηρεμία μου, γιατι κακα τα ψεματα θες δε θες επηρεαζεσαι και απο τα παιδια του σχολειου αλλα και του φροντιστηριου. Ετσι εφθασε το πασχα λιγο πριν τις πανελληνιες και ήμουν μια χαρά. Είχα ήδη κάνει επαναληψεις και με τα διαγωνισματα ήξερα τις δυνατοτητες μου. Απο εκει και περα ολα πηραν τον δρομο τους, με καλη ψυχολογια και έχοντας εφοδιο την γνωση δεν φοβηθηκα και αγχωθηκα ούτε στιγμή( ενταξει για να πω την αληθεια μόνο λιγο πριν μπουμε στην αιθουσα στην εκθεση μετα τιποτα focus στην εξεταση). Είχα πει θυμαμαι στον εαυτό μου πως αφου εχω κανει τετοια προσπάθεια και υστερα απο τετοια κουραση μου αξιζε κατι καλυτερο και οχι να πεταγα την ευκαιρια που μου δινοταν μονο και μονο για το αγχοσ. Σιγουρα δεν ειναι η μοναδικη ευκαιρια οι πανελληνιες, όμως είναι η αρχή. Και μια καλη αρχή ειναι σημαντική για το κάθε παιδί.

Γι αυτο υστερα απο όλα οσα σου εγραψα ελπίζω να καταλαβες πως δεν αξιζει να το παιρνεις τοσο σοβαρα, δες το πως εχεις να δωσεις ενα διαγωνισμα και πως σε αυτο θες να γραψεις οσο καλυτερα μπορεις . Τιποτε αλλο δεν εχει σημασια και όταν έρθει και εκείνη η ωρα με το καλό πιστεψε με εαν πραγματικα αγαπάς το αντικείμενο που θες να ασχοληθείς δεν θα σκεφτεσαι τιποτε αλλο παρα μόνο τον στοχο σου. Μην σε αγχωνει αυτο, είσαι μια αριστη μαθητρια και πιστευω πως θα τα καταφερεις εαν εχεις πιστη στον ευατο σου . Μην αμφιβαλλεις για αυτο, τωρα ειναι μια σημαντικη στιγμη για εσενα( καταλαβαινω εχεις κουραστει εγω τουλαχιστον εκει αποδιδω το αγχοσ), μην πτοεισαι, μην επηρεαζεσαι απο τις αποψεις των αλλων. Κανε αυτην την προσπάθεια και θεωρω πως δεν θα βγεις χαμενη

.
Λοιπον επειδη εγραψα πολλά και νομιζω πως σε κουρασα λιγακι

, θα σου ξανα ευχηθω καλη επιτυχια μιας και ειναι δεδομενη και να σου πω κατι τελευταιο. Πως όλα ξεκινουν μετα τις πανελληνιες, γι αυτο δωσε μια ευκαιρια στον εαυτο σου να περασεις ωραια και ξεκουραστα αυτο το καλοκαιρι και μετεπειτα ως φοιτητρια να ασχοληθεις με αυτο που πραγματικα αγαπας

Καλο απογευμα
Άγγελος.