Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, πρέπει να'σαι κωλοπετσωμένος, δικτυωμένος και ν'ασχοληθείς από το πανεπιστήμιο με κάποια παράταξη ενεργά. Εγώ δεν θα πω "γιατί να γίνεις", γιατί θεωρώ τουλάχιστον δειλούς όσους ξέρουν να μιλάνε χωρίς να τολμάνε να παίξουν στο παιχνίδι με ονοματεπώνυμο. Δεν έπεται σε καμία περίπτωση ότι πολιτικός σημαίνει και διεφθαρμένος, αλλά πιθανολογώ ότι θα χρειαστεί σαφώς να κάνεις συμβιβασμούς στην πορεία σου, δεν γίνεται αλλιώς αν μπεις σε κάποιο κόμμα. Εμένα δε μ'εκπροσωπεί αυτός ο τρόπος να σου πω, προτιμώ να ασχοληθώ με την πολιτική σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο το πολιτικό κόμμα, αλλά η επικοινωνία σου με τον κόσμο που βλέπεις κάθε μέρα. Και μετά βλέπουμε. Έχω την εντύπωση ότι ως αντιδήμαρχος κάποιος μπορεί να προσφέρει περισσότερα απ'οσα μπορεί ως βουλευτής.
-----------------------------------------
Ps, δεν είναι εύκολο να έρθεις στην Ελλάδα ξαφνικά στα 30 σου και να προσπαθήσεις να μπεις σε παράταξη. Πρέπει από πολύ νωρίς να δικτυωθείς. Οι περισσότεροι που κατέχουν σήμερα, ας πούμε, υπουργικούς θώκους ήταν τη δεκαετία του '70 στην ΟΝΝΕΔ, κατόπιν στη ΔΑΠ, ηγετικά στελέχη μάλιστα και μετά μπήκαν και στο κανονικό κόμμα. Μιλάμε πάντα για πρωτοκλασάτα στελέχη, βουλευτής εντάξει, μπορείς να γίνεις πολύ πιο εύκολα, δεν είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.