nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.837 μηνύματα.

12-06-22

16:30
Έχω να σας ανακοινώσω ότι με το νέο σύστημα του αναβαθμισμένου ΔΟΑΤΑΠ μέσω taxisnet, μετα από περίπου 8 μήνες, εκδόθηκε πράξη αναγνώρισης του μεταπτυχιακού μου που σημαίνει ότι προσμετράται σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία ως ισοδύναμος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών αλλά και με ειδικές παραγράφους ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας Γ2 για τη μητρική γλώσσα της χώρας σπουδών στο εξωτερικό, όταν το πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό έχει ως κύρια γλώσσα διδασκαλίας τη μητρική γλώσσα σπουδών και όχι την Αγγλική.

Όποιος θέλει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διαδικασία αναγνώρισης τίτλων σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ μπορεί να μου στείλει πμ.

Όποιος θέλει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διαδικασία αναγνώρισης τίτλων σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ μπορεί να μου στείλει πμ.
elenpar
Νεοφερμένο μέλος
Η elenpar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

17-05-25

11:53
Τελικά τι εγινε;συνεχίσες κανονικά με την πράξη αναγνώρισης του ΔΙΚΑΤΣΑ;ή έκανε άλλη ο ΔΟΑΤΑΠ;.είμαι στην ίδια κατάσταση.περιμενω απάντηση σου με ανυπομονησία!Καλησπέρα σε όλους,
Πριν αρκετά χρόνια , είχα κινησει τη διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου μου από το εξωτερικό μέσω του ΔΙΚΑΤΣΑ( τότε δεν υπήρχε ο ΔΟΑΤΑΠ), όπου και μου βγάλανε 10 μαθήματα να δώσω στο πτδε για την ισοτιμία. Λόγω ατυχων συγκυριων δεν πήγα ποτέ να τα δώσω αυτά τα μαθήματα.
Αποφάσισα λοιπόν φέτος να τα δώσω επιτέλους τα μαθήματα για να λάβω την αναγνώριση, ωστόσο ο ΔΙΚΑΤΣΑ πλέον δεν υπάρχει.
Στο ΔΟΑΤΑΠ δεν μπορώ να απευθυνθω γιατί πρώτον δεν σηκώνουν τηλέφωνα και δεύτερον για να στείλεις πάλι το πτυχίο σου για αναγνώριση πρέπει να στείλεις μαζί με όλα τα δικαιολογητικά και υπεύθυνη δήλωση η οποία θα αναγράφει ότι "δεν έχει υποβληθεί άλλη αίτηση για αναγνώριση του κρινόμενου Τίτλου Σπουδών στο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή σε άλλη
Δημόσια Αρχή".
Πήρα τηλέφωνο στο πτδε και μου είπαν ότι ακόμα και αν περάσω τα μαθήματα (αφού μου κάνουν την αντιστοίχηση, καθώς τα περισσότερα έχουν μετονομαστεί, δεν ξέρουν σε ποιον θα απευθυνθούν για να ολοκληρωθεί η αναγνώριση του πτυχίου μου.
Θα ήθελα την βοήθεια σας αν έχει κάποιος μια αντίστοιχη εμπειρία ή πληροφορίες για το πως θα μπορούσα να κινηθώ.
Σας ευχαριστώ