Τα Ισπανικά σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Συμφωνώ με την Ελενα και πίστεψε με κλειδί σε μία πιθανή εργασιακή σχέση είναι και η διαφοροποίηση δηλαδή το τι έχεις εσύ που δεν έχει ο άλλος.
Είναι πολύ πιθανό όπως λες και εσύ Αγγλικά και Γαλλικά να τα έχουν και οι δύο υποψήφιοι για μία θέση, Ισπανικά ή Ιταλικά όμως λίγοι, αν μία εταιρεία έχει 20 υπαλλήλους, οι 20 θα μιλάνε απο λίγο έως και πάρα πολύ καλά Αγγλικά και οι 15 Γαλλικά.
Αν αυτή η εμπορική εταιρεία θέλει να ανοιχθεί σε πωλήσεις προιόντων απο την Ισπανία (που είναι η 4η μεγαλύτερη εμπορικά χώρα στην Ευρώπη με τα φθηνότερα όμως προιόντα - κάτι που μετράει πάρα πολύ) ποιος θα της ήταν πιο χρήσιμος ?
Ένας ακόμα γνώστης Γαλλικών ? (το συμπέρασμα είναι εύκολο) όχι, λοιπόν διαφοροποιήσου.
Και κάτι ακόμα αν εγώ βαριόμουν τα Γαλλικά όπως λες θα ήθελα μία δεύτερη ευκαιρία να αλλάξω την επιλογή μου και αυτή τώρα δίνεται.
Αν φυσικά δεν θέλεις καμία απο τις τέσσερις γλώσσες, το πράγμα αλλάζει, περίμενε σε μερικά χρόνια θα μπούν και τα Ρώσικα.
Θέλω να πω ότι πάμε όλο και πιο γρήγορα σε εργασιακές σχέσεις που απαιτούν την πολυγλωσσία και πολλά γνωστικά αντικείμενα ανα υποψήφιο υπάλληλο, οπότε αυτοί που θα προσαρμοστούν στις εξελίξεις αυτοί και θα προσλαμβάνονται ευκολότερα.
Εκτός αν ο στόχος είναι το δημόσιο...η πραγματική οικονομία μίας χώρας όμως δεν είναι το δημόσιο, το δημόσιο είναι οι υποστηρικτικές τις δομές και είναι χρήσιμο όμως χρησιμότερος είναι ο ιδιωτικός τομέας που παράγει και δεν καταναλώνει.
Συνεργασίες σαν αυτές που λεει η Ελενα παραπάνω γίνονται και στο μέλλον θα γίνονται περισσότερες και σίγουρα η λέξη Ισπανικά στο βιογραφικό θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Silent_Killer

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Σαλαμίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,641 μηνύματα.
Ισπανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αξιοσημείωτες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των Ισπανών κυρίως σε τομείς όπου έχουν βελτιώσει τις επιδόσεις τους και έχουν αποκτήσει αξιόλογη πείρα.
[FONT=&quot]Οι ισπανικές επιχειρήσεις άρχισαν να διεισδύουν κυρίως στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας, και των κατασκευών[/FONT]"
-Ισπανική Iberdrola, η δεύτερη ισπανική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συμφώνησε με την ελληνική Rokas A.E, την μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στην παραγωγή αιολικής ενέργειας, για τη εξαγορά του 49,9% του κεφαλαίου της, περί τα 85 εκ. Ευρώ. Στη η IberdrolaRenovables υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα άσκησης δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των υπολοίπων μετοχών της Ελληνικής εταιρείας Ρόκας με στόχο τη διαγραφή της μετοχής από το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου 2008 η IberdrolaRenovables είχε αποκτήσει το 96,60% των κοινών μετοχών της Ρόκκας. Η δημόσια πρόταση είχε υποβληθεί την 1η Ιουλίου 2008 με τιμή 16 ευρώ ανά κοινή μετοχή και 11 ευρώ για τις προνομιούχες. Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου μεταβιβάστηκε πακέτο μετοχών ύψους 1.000.945 κοινών μετοχών της «Ρόκας», το οποίο ήλεγχε η Iberdrola μέσω σύμβασης ανταλλαγής swap από τον Μάρτιο του 2007, αλλά δεν το γνωστοποίησε ως όφειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε χρηματικό πρόστιμο στην ισπανική επιχείρηση. Η εταιρεία Ρόκας έχει ήδη εγκατεστημένα 15 αιολικά πάρκα σε περιοχές της Κρήτης, Εύβοιας, Θράκης, Κω και Λέρου, συνολικής ισχύος 200 MW.
- Η Endesa ( 6η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη ) έχει με την σειρά της ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο το 2015 θα κατέχει το 15% (περίπου 3 GW ) της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα μας στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως επίσης στον γαιάνθρακα και το φυσικό αέριο. Η εν λόγω εταιρεία έχει από κοινού με τον Όμιλο Μυτιληναίου ιδρύσει κοινοπραξία (Endesa Hellas) της οποίας ελέγχει το 50.01%.

Η Endesa Hellas είναι έτοιμη ναθέσει σε λειτουργία το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιοτου Αλουμινίου της Ελλάδος στο βαθμό που επιλυθεί το ζήτημα της αδειοδότησης. Επίσης τα κύρια επενδυτικά της σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή 2 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στις περιοχές Αγίου Νικολάου Βοιωτίας και Βόλου και 1 από γαιάνθρακα στην περιοχή της Λαμίας. Η δυναμικότητα του κάθε ενός εκ των τριών αναφερομένων εργοστασίων σχεδιάζεται να κυμαίνεται στην περιοχή των 430-440 MW.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Endesa εξαγοράστηκε το 2007 από τον Ιταλικό όμιλο Enel σε ποσοστό 67%. Με την σειρά του ο Όμιλος Enel δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά μέσω της εταιρείας Enelco της οποίας ελέγχει το 75% ( το υπόλοιπο ποσοστό κατέχει ο Όμιλος Κοπελούζου).

Τον Μάιο του 2007 η Endesa Hellas στα πλαίσια της περαιτέρω αναπτύξεώς της, εξαγόρασε το 80% της εταιρείας Ευρωενεργειακή ( θυγατρική της γερμανικής Deutsche Erneuerbare GmbH ) που εδρεύει στην περιοχή της Αλεξανδρουπόλεως με δραστηριότητα στην αιολική ενέργεια.

Στον χώρο του λιανικού εμπορίου οι μεγάλες εμπορικές ισπανικές αλυσίδες εγκαθίστανται με γρήγορους ρυθμούς στην ελληνική αγορά. Ο Όμιλος εταιρειών Inditex έχει ιδρύσει στον χώρο των ετοίμων ενδυμάτων 130 καταστήματα εκ των οποίων 50 είναι της γνωστής φίρμας Zara(Zara 50, Pull & Bear 18, Massimo Tutti 11, Bershka 23, Stradivarius 6, Oysho 13, Zara Home 7, Uterque 2). Η εταιρεία Mango δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο με 12 καταστήματα σε έξι διαφορετικές πόλεις. Από το 2005 το ισπανικό πολυκατάστημα ElCorteIngles με 4 καταστήματα μόδας της αλυσίδας Sfera στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Παράλληλα η ισπανική εταιρεία Loewe διαθέτει τα προϊόντα της σε 5 σημεία πώλησης στην Αθήνα (Κολωνάκι, Κηφισιά, Attica department store, Golden Hall, Golden Attica). H Καταλανική εταιρεία Tousδραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ελληνική αγορά με 5 καταστήματα στην Αθήνα και 2 στην Θεσσαλονίκη.

Η εταιρία ειδών υγιεινής και πλακιδίων Porcelanosa έχει ανοίξει στην Ελλάδα δύο καταστήματα/εκθέσεις.

Στον τομέα των πολυκαταστημάτων τροφίμων και ποτών δραστηριοποιείται η Herba Hellasη οποία ανήκει στο μεγαλύτερο Όμιλο τροφίμων της Ισπανίας Erva Puleva.

Το 2004 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα η εταιρία UCI, (unidad de credito immobiliario) η οποία ελέγχεται από κοινού από την Ισπανική Banco Santander( ημεγαλύτερη Ισπανική τράπεζα) και την Γαλλική BNP.

Άλλες εταιρείες που έχουν παρουσία σε διάφορους κλάδους είναι:
Η Teka Hellas στον εξοπλισμό κουζίνας, η Urbaser στον τομέα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, η αντιπροσωπεία της αυτοκινητοβιομηχανίας SEAT, Seat Technocar, η UEE (Union Espanola de Explosivos) στον χώρο των εκρηκτικών υλών για ειρηνική χρήση, η Aister στον εξοπλισμό ναυπηγείων, η Macpuar Hellas στον μηχανολογικό εξοπλισμό (ανυψωτικά μηχανήματα, κυλιόμενες σκάλες ) και η Hellenic Tanneries στα δέρματα.

Στον τομέα των κατασκευών η κοινοπραξία των Ισπανικών εταιρειών Cintra και ACS και της Ελληνικής ΓΕΚ (με ισόποση συμμετοχή) έχει αναλάβει να κατασκευάσει τμήματα των αυτοκινητοδρόμων

1.Ιονία Οδός – Αντίρριο- Ιωάννινα
2.ΠΑΘΕ περιοχή Μαλλιακού συνολικού μήκους 378,7 χλμ.
Η κοινοπραξία θα έχει την εκμετάλλευση των έργων έως το 2037.

Η ACSέχει αναλάβει μελέτη για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 στην Κεντρική Ελλάδα.

Επιπλέον πολλοί ισπανικοί κατασκευαστικοί όμιλοι έχουν εκδηλώσει ως τώρα την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην κατασκευή νέων δημοσίων έργων.

Τέλος τον Μάιο του 2005 η Ελληνική Αεροπορική Εταιρία υπέγραψε Memorandum of Understanding με την ισπανική INDRAESPACIOS.A. για την παροχή υπηρεσιών ύψους 50 εκατ. Ευρώ.

Ελληνικές επενδύσεις στην Ισπανία

Το 1998 η ελληνική εταιρία Silver and Βarite Ores Mining (Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης) εξαγόρασε το 20% της Laviosa Promasa (μπετονίτης) και το 100% της Otavi Iberica (περλίτης).

Η εταιρία Ελληνικοί Λευκόλιθοι (Grecian Magnesite) από κοινού με την γαλλική εταιρία Roullier Group εξαγόρασαν την ισπανική εταιρία Magnesitas Navarras.

Η ελληνική Elbisco Group συμμετέχει κατά 50% στο ελληνο-ισπανικό consortium HELBERICA στον τομέα των τροφίμων.

Το 2006 η εταιρεία αρδευτικών συστημάτων Eurodrips ίδρυσε θυγατρική εταιρία στην Καταλονία για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία.

Στον τομέα του λιανικού εμπορίου η Folli-Follie, στα κοσμήματα, διακινεί τα προϊόντα της είτε αυτονόμως είτε μέσω μεγάλων πολυκαταστημάτων (shop in shop). Η Korres, στα καλλυντικά, έχει 6 δικά της καταστήματα και 8 με την μέθοδο της shop in shop. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης εταιρείας στην ισπανική αγορά εμφανίζεται ιδιαιτέρως δυναμική τα τελευταία έτη.

Η Maxi προωθεί τα προϊόντα της (ειδικά στρώματα) μέσω της εταιρείας Coco-Mat Spain με την μέθοδο της δικαιόχρησης.

Στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών ο Νηρέας από τις αρχές του 2007, εξαγόρασε την εταιρεία Predomar που διαθέτει εγκαταστάσεις στην Αλμερία. Παράλληλα τον Μάιο του 2007 απέκτησε το 33,34% της Νορβηγικής εταιρείας MARINE FARMS ASA που παράγει τσιπούρα-λαβράκι στην Ισπανία.

Στον τομέα της συσκευασίας η Crown Hellas εξαγόρασε το 2002 τις εταιρείες Crown Cork Sevilla (εργοστάσιο παραγωγής μεταλλικών δοχείων μπύρας και αναψυκτικών στην Σεβίλλη) και Crown Cork de España μαζί με την θυγατρική της Crown Cork Bebidas (Εργοστάσιο στο Agoncillo στη Β. Ισπανία). Επίσης ο Όμιλος Μαίλλη έχει με την σειρά του ιδρύσει θυγατρική εταιρεία με έδρα στην Βαρκελώνη.

Στον τομέα των κεραμικών ο Ομιλος Χατζηγεωργίου μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Venus Ceramica, εξαγόρασε το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Ισπανικής εταιρείας Mapisa Ceramica S.A. στην περιοχή της Βαλένθια.

Ο Όμιλος Πετζετάκη έχει ιδρύσει την εταιρεία Flexiplas στην περιοχή της Βαρκελώνης. Η εν λόγω εταιρεία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός πλαστικών σωλήνων στην Ισπανία.

Η εταιρεία Frigoglassέχει θυγατρική εταιρεία στην περιοχή της Βαλένθια με την επωνυμία Frigoglass Iberica η οποία κατασκευάζει επαγγελματικά ψυγεία.

Μέσω του Ομίλου Λασκαρίδη, υπάρχει Ελληνική συμμετοχή, στα ναυπηγεία του Santander, Astilleros de Santander.

Ο Όμιλος Σπύρου έχει ιδρύσει εμπορική εταιρεία με την ονομασία Golden West Seed Iberica Ltd με αντικείμενο την πώληση σπόρων.

Η εταιρεία Intralotμέσω της θυγατρικής της Intralot Iberia κέρδισε την άδεια για την διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος στην αυτονομία της Μαδρίτης. Η άδεια έχει διάρκεια 5 χρόνια, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για 5 έτη κάθε φορά.

Τον Φεβρουάριο του 2009 ο Σύμβουλος Βιομηχανίας κος Arturo Alliaga ανακοίνωσε ότι ο Ελληνικός όμιλος Vivartia κατέθεσε προσφορά για την Ισπανική εταιρεία Milfred, και ευρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Η εν λόγω εταιρεία παράγει διάφορα είδη αρτοσκευασμάτων. Το υπολογιζόμενο κόστος εξαγοράς ανέρχεται στα 8 εκατ. Ευρώ.
Silent_Killer Δεν λεω οτι εισαι εντελως λαθος αλλα πηγαινε σ'ολους αυτους μεθαυριο οταν με το καλο σπουδασεις κ πες τους οτι για να σε προσλαβουν να μαθουν αυτοι ελληνικα
Ουπς...ξαναδιάβασα απ'την αρχή το θέμα..νομίζα ότι θα είναι τρίτη γλώσσα!!...αλλά και πάλι πιστεύω πιστεύω πως πρώτα πρέπει να ασχοληθούμε πως θα φτιαχτεί η διδασκαλία ΣΩΣΤΑ στην Ελλάδα παρά να προσθέτουμε γλώσσες!!Βέβαια αυτό είναι καλό καθώς βρίσκουν δουλειά πολλοί καθηγητές/τρίες!!:no1:Μα καλά υπάρχουν τόσοι πολλοί όμιλοι στην Ισπανία?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Περίπου, διότι δεν υπάρχει "τρίτη" γλώσσα υπάρχει η βασική Αγγλικά και οι δεύτερες ισάξιες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Γαλλικά Γερμανικά Ισπανικά Ιταλικά, διαλέγεις και παίρνεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

georg13pao

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο georg13pao αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 369 μηνύματα.
Ναι είδαμε και πόσο εφάρμοσαν τα Ιταλικά. Όλα αυτά είναι κινήσεις εντυπωσιασμού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stefanosK

Δραστήριο μέλος

Ο stefanosK αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 722 μηνύματα.
Ναι είδαμε και πόσο εφάρμοσαν τα Ιταλικά. Όλα αυτά είναι κινήσεις εντυπωσιασμού.

Δεν το νομίζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elena75

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 120 μηνύματα.
Ναι είδαμε και πόσο εφάρμοσαν τα Ιταλικά. Όλα αυτά είναι κινήσεις εντυπωσιασμού.

Τα ιταλικα δεν εφαρμοστηκαν σωστα εξαιτιας των παρακατω που παραθετω απο δημοσιογραφικη σελιδα

3 Banana-Republic - Let's Talk / Let's Talk - General Discussion / Απ: Κεντρική εξουσία και ατομική ευθύνη στις: Σεπτέμβριος 20, 2008, 16:28:45 για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία.

παραθέτω λίστα προβλημάτων που προέκυψαν απο την μετάθεση ευθυνών του υπουργείου παιδείας, για την εισαγωγή του μαθήματος των ιταλικών, στους γυμνασιαρχές. τα προβλήματα καταγράφονται απο νέα πτυχιούχο ιταλικής φιλολογίας.

σημ.: επικολλώ το κείμενο που έχω λάβει στο ταχυδρομείομου.

΄Πήρα την πρωτοβουλία να φτιάξω μια λίστα με τα σχολεία στα οποία υπάρχει πρόβλημα με τη δήλωση της ιταλίκής για τα οποία ενημερώνουν συνάδελφοι τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Οπότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για τηλέφωνο στο γυμνασιάρχη, καταγγελία, ή ό,τι άλλο...

Συνάδελφοι ενημερώνετε άμεσα αυτή τη λίστα, μόλις εντοπίζετε πρόβλημα σε κάποιο γυμνάσιο. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να περάσετε από το σχολείο,μπορείται (χρησιμοποιώντας τη λίστα με τις διευθύνσεις των γυμνασίων), να παίρνετε τηλέφωνα και να ελέγχετε.

5ο Γυμνάσιο Αγ Δημητρίου 210 9734154. Δεν μοίρασαν τη δήλωση

1ο Γυμνάσιο Ηλιουπόλεως 210 9919553 Δεκαπέντε παιδιά θέλουν να πάρουν ιταλικά, αλλά δεν υπάρχουν αίθουσες

2ο γυμνάσιο Ηλιουπόλεως 210 9959051 Αποφάσισαν να μην μοιράσουν δηλώσεις

7ο Γυμνάσιο Ηλιουπόλεως 210 9919581 Αποφάσισαν να μην μοιράσουν δηλώσεις

4ο γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου 210 9312008 Δεν έχει πολλά παιδιά στην Α΄γυμνασίου, δεν έχει τι να κάνει τη καθηγήτρια γαλλικής

1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου 210 4318111 Δεν έχει αίθουσες

3ο Περιστερίου 210 5711701 Είναι πολύ αρνητική με τα ιταλικά

12 Γυμνάσιο Αθηνών 210 3464974 Δεν έχει αίθουσες

4ο Γυμνάσιο ΧΑΙΔΑΡΊΟΥ 210 5818320 Υπάρχει πρόβλημα με τις αίθουσες

1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, δεν μου είπαν τηλέφωνο Υπάρχει πρόβλημα με τις αίθουσες

1o Γυμνάσιο Αργοστολίου τηλ.26710-22228

2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου τηλ.26710-28201

3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου τηλ.26710-28046

Γυμνάσιο λίμνης Ευβοίας (κυρία Μακαντάση) τηλ. 2227031229


Γυμνάσιο Βέλου(Ν. Κορινθίας) Δεν υπάρχει αίθουσα και δεν θα δώσουν καν δηλώσεις.

Γυμνάσιο Καλλιάνων (Ν.Κορινθίας). Υπάρχουν μόνο 6 μαθητές.

Γυμνάσιο Βλαχιώτη (Ν. Λακωνίας) Η Διευθύντρια είναι καθηγ. γαλλικών και εκνευρίστηκε με την πρωτοβουλία μας προς τους συλλόγους γονέων και θα το ανέφερε στο σύλλογο γαλλικων και στη Δευτεροβάθμια.

13ο Γυμνάσιο Παγκρατίου ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ !!!

Τα γυμνάσια στο Ν.Κόσμο , Βύρωνα , Καισαριανή είναι μεν θετικά αλλά λενε πως δεν εχουν αίθουσες.

To 3o Γυμνάσιο Γλυφάδας τηλ. 210 - 9618992 (Η Διευθύντρια αρνηθηκε να τα δώσει στα παιδιά γιατί ήρθαν πολύ αργά στο γυμνάσιο , γιατί υπάρχει θέμα αιθουσών με τις άλλες γλώσσες και γιατί μου υπέδειξε με αυθάδεια ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Υπουργείο για να ορίσει εκείνο καποιες ρυθμίσεις.Επίσης όταν την ρώτησα αν στην περίπτωση των γαλλογερμανικών είχε γίνει κάτι ανάλογο και της είπα ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα να εξαιρεί την Ιταλική μου έκλεισε το τηλέφωνο με θυμό)

1ο γυμνάσιο Βόλου 24210 46209 πρόβλημα με αίθουσες

3ο γυμνάσιο Βόλου 24210 46090 Κος Λιναριτάκης Εμανουήλ Δεν έχουν λάβει ακόμα δηλώσεις SOS αύριο νωρίς το πρωί να μιλήσει ο πρόεδρος και να του στείλει

5ο γυμνάσιο Βόλου 2421025213 κα Λοντρίδου Παρασκευή δεν μοίρασε δηλώσεις , είπε ότι θα το κάνει...καλό είναι να γίνει τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσει ο πρόεδρος

10ο γυμνάσιο Πατρών 2610333298 δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα!!!

7ο γυμνάσιο Πατρών 26110321767 ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, δεν έχουν μοιράσει δηλώσεις

2o Γυμνάσιο Πατρών(αδιάφοροι, καμία σημασία , έχουν τα ισπανικά πιλοτικά) .

3ο Γυμνάσιο Πατρών( δεν έχουν ενημερώσει για τα ιταλικά) .

11ο Πατρών είναι αρνητικοί αν και δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε με το Διευθυντή.

6ο γυμνάσιο Βόλου τηλ.24210-46374 κ.Λαζάρου Απόστολος δεν έχουν λάβει δηλώσεις ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!!!


1ο γυμνάσιο Ν.Ιωνίας Βόλου 24210- 60200 κ.Καραπατή .Ενημερώθηκαν αλλά έχουν τεράστιο πρόβλημα με αίθουσες και είπαν στα παιδιά ότι αν διαλέξουν τα ιταλικά θα πρέπει να πανε σε άλλο σχολείο που διαθέτει αίθουσες .

3ο ημερήσιο γυμνάσιο Τούμπας τηλ. 310929950 (δεν ενδιαφέρονται και γενικά υπήρξαν αρνητικοί).

3ο γυμνάσιο Περιστερίου τηλ.210- 5711701 (μετά από πίεση δόθηκε η δήλωση για τα ιταλικά .Δήλωσαν 18 παιδιά .Σήμερα η γυμνασιάρχης ακύρωσε τα ιταλικά λόγω έλλειψης αιθουσών). Να γίνει άμεση κρούση .


Παράθεση από: bilk73 στις Ιούνιος 16, 2008, 20:00:39
Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα;
Η ατομική ευθύνη υπερτερεί της ευθύνης της κεντρικής εξουσίας;





Banana-Republic - Let'sTalk/ Let's Talk - General Discussion / Απ: Κεντρική εξουσία και ατομική ευθύνη στις: Σεπτέμβριος 20, 2008, 16:20:30 αντί απάντησης παραθέτω τη διαμαρτυρία νεαρής πτυχιούχου ιταλικής φιλολογίας

ονομάζομαι .......και δίδαξα Ιταλικά την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε το πιλοτικό στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας. Μετά από 3 χρόνια όπως γνωρίζετε όλοι, στο αντίστοιχο λύκειο (3ο Νίκαιας ) που συνεχίζουν τα παιδιά φέτος είναι υποχρεωτική η Ιταλική ως πρώτη γλώσσα. Και όμως ο Λυκειάρχης αρνείται να δημιουργήσει τμήμα υποστηρίζοντας ότι τα Ιταλικά δεν διδάσκονται στα Λύκεια. Του τηλεφώνησα προσωπικά ύστερα από τις καταγγελίες των ίδιων των παιδιών και μου έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο, αρνούμενος να συζητήσει.
....
του έκαναν σύσταση αλλά αυτός συνεχίζει να αρνείται, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι δεν υπάρχουν αίθουσες. Ενημέρωσα το σύλλογο πολλές φορές αλλά νομίζω ότι δεν έγινε κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία. Από την πλευρά μου έκανα ότι μπορούσα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο.Α.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Κοίτα στο site του σύλλογου Ιταλικής φιλολογίας https://www.skaigf.gr/.
Σύμφωνα με την λίστα των σχολείων που ζήτησαν Ιταλικά (καθηγητή Ιταλικών) το προηγούμενο σχολικό έτος, 350 σχολεία ζήτησαν καθηγητή δηλαδή έκαναν τάξη. Σύμφωνα με το ΥΠΕΠΘ για να γίνει μία τάξη απαιτούνται 12 μαθητές, οπότε 4.200 τουλάχιστον μαθητές έκαναν Ιταλικά πέρσι (το ελάχιστο διότι σε ένα σχολείο μπορεί να δημιουργήθηκαν και 2 και 3 τάξεις).
Αυτό έγινε σε μία χρονιά δύσκολη (την πρώτη) και χωρίς γυμνασιάρχες και μαθητές να είναι ενημερωμένοι επίσης στην προηγούμενη σχολική χρονιά τα Ιταλικά δεν δώθηκαν ως γλώσσα επιλογής οπότε πολλά παιδιά δεν ενημερώθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΠΘ, 390 καθηγητές Ιταλικών απασχολήθηκαν πέρσι (τόσοι έχουν μόρια) στα 350 αυτά σχολεία δηλαδή 390 πτυχιούχοι βρήκαν δουλεία.
Για φέτος περιμένουν τριπλασιασμό τάξεων διότι τα Ιταλικά δόθηκαν στην λίστα επιλογής στα δημοτικά (δυστηχώς όχι πάλι σε όλα με ευθύνη των δντων δημοτικού), οπότε μαθητές γονείς και διδακτικό προσωπικό είναι ενήμεροι.
Σίγουρα θα μπορούσε να είναι κίνηση εντυπωσιασμού όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 4.200 παιδιά τα προτιμήσανε άρα άλλαξαν προτίμηση (έκαναν άλλη γλώσσα στο δημοτικό) 350 σχολεία κάνουν ήδη Ιταλικά, 390 άνθρωποι πτυχιούχοι βρήκαν δουλειά, αν όλα αυτά είναι εντυπωσιασμός ... μου κάνει, θέλω και άλλον.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έλενα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ το ήξερα δεν είχα συλλάβει το εύρος του προβλήματος, μένω άναυδος.
Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν με τα Ισπανικά.
Σύμφωνα με αυτά που λέει παραπάνω η Έλενα τα νούμερα που παραθέτω και προκύπτουν απο το site του Συλλόγου Ιταλικής, τα αποτελέσματα που βγαίνουν απο την πρώτη χρονιά της γλώσσας στα γυμνάσια είναι παραπάνω απο καλά είναι τέλεια, άρα δεν είναι εντυπωσιασμός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stefanosK

Δραστήριο μέλος

Ο stefanosK αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 722 μηνύματα.
Τα ιταλικα δεν εφαρμοστηκαν σωστα εξαιτιας των παρακατω που παραθετω απο δημοσιογραφικη σελιδα

3 Banana-Republic - Let's Talk / Let's Talk - General Discussion / Απ: Κεντρική εξουσία και ατομική ευθύνη στις: Σεπτέμβριος 20, 2008, 16:28:45 για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία.

παραθέτω λίστα προβλημάτων που προέκυψαν απο την μετάθεση ευθυνών του υπουργείου παιδείας, για την εισαγωγή του μαθήματος των ιταλικών, στους γυμνασιαρχές. τα προβλήματα καταγράφονται απο νέα πτυχιούχο ιταλικής φιλολογίας.

σημ.: επικολλώ το κείμενο που έχω λάβει στο ταχυδρομείομου.

΄Πήρα την πρωτοβουλία να φτιάξω μια λίστα με τα σχολεία στα οποία υπάρχει πρόβλημα με τη δήλωση της ιταλίκής για τα οποία ενημερώνουν συνάδελφοι τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Οπότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για τηλέφωνο στο γυμνασιάρχη, καταγγελία, ή ό,τι άλλο...

Συνάδελφοι ενημερώνετε άμεσα αυτή τη λίστα, μόλις εντοπίζετε πρόβλημα σε κάποιο γυμνάσιο. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να περάσετε από το σχολείο,μπορείται (χρησιμοποιώντας τη λίστα με τις διευθύνσεις των γυμνασίων), να παίρνετε τηλέφωνα και να ελέγχετε.

5ο Γυμνάσιο Αγ Δημητρίου 210 9734154. Δεν μοίρασαν τη δήλωση

1ο Γυμνάσιο Ηλιουπόλεως 210 9919553 Δεκαπέντε παιδιά θέλουν να πάρουν ιταλικά, αλλά δεν υπάρχουν αίθουσες

2ο γυμνάσιο Ηλιουπόλεως 210 9959051 Αποφάσισαν να μην μοιράσουν δηλώσεις

7ο Γυμνάσιο Ηλιουπόλεως 210 9919581 Αποφάσισαν να μην μοιράσουν δηλώσεις

4ο γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου 210 9312008 Δεν έχει πολλά παιδιά στην Α΄γυμνασίου, δεν έχει τι να κάνει τη καθηγήτρια γαλλικής

1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου 210 4318111 Δεν έχει αίθουσες

3ο Περιστερίου 210 5711701 Είναι πολύ αρνητική με τα ιταλικά

12 Γυμνάσιο Αθηνών 210 3464974 Δεν έχει αίθουσες

4ο Γυμνάσιο ΧΑΙΔΑΡΊΟΥ 210 5818320 Υπάρχει πρόβλημα με τις αίθουσες

1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, δεν μου είπαν τηλέφωνο Υπάρχει πρόβλημα με τις αίθουσες

1o Γυμνάσιο Αργοστολίου τηλ.26710-22228

2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου τηλ.26710-28201

3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου τηλ.26710-28046

Γυμνάσιο λίμνης Ευβοίας (κυρία Μακαντάση) τηλ. 2227031229


Γυμνάσιο Βέλου(Ν. Κορινθίας) Δεν υπάρχει αίθουσα και δεν θα δώσουν καν δηλώσεις.

Γυμνάσιο Καλλιάνων (Ν.Κορινθίας). Υπάρχουν μόνο 6 μαθητές.

Γυμνάσιο Βλαχιώτη (Ν. Λακωνίας) Η Διευθύντρια είναι καθηγ. γαλλικών και εκνευρίστηκε με την πρωτοβουλία μας προς τους συλλόγους γονέων και θα το ανέφερε στο σύλλογο γαλλικων και στη Δευτεροβάθμια.

13ο Γυμνάσιο Παγκρατίου ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ !!!

Τα γυμνάσια στο Ν.Κόσμο , Βύρωνα , Καισαριανή είναι μεν θετικά αλλά λενε πως δεν εχουν αίθουσες.

To 3o Γυμνάσιο Γλυφάδας τηλ. 210 - 9618992 (Η Διευθύντρια αρνηθηκε να τα δώσει στα παιδιά γιατί ήρθαν πολύ αργά στο γυμνάσιο , γιατί υπάρχει θέμα αιθουσών με τις άλλες γλώσσες και γιατί μου υπέδειξε με αυθάδεια ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Υπουργείο για να ορίσει εκείνο καποιες ρυθμίσεις.Επίσης όταν την ρώτησα αν στην περίπτωση των γαλλογερμανικών είχε γίνει κάτι ανάλογο και της είπα ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα να εξαιρεί την Ιταλική μου έκλεισε το τηλέφωνο με θυμό)

1ο γυμνάσιο Βόλου 24210 46209 πρόβλημα με αίθουσες

3ο γυμνάσιο Βόλου 24210 46090 Κος Λιναριτάκης Εμανουήλ Δεν έχουν λάβει ακόμα δηλώσεις SOS αύριο νωρίς το πρωί να μιλήσει ο πρόεδρος και να του στείλει

5ο γυμνάσιο Βόλου 2421025213 κα Λοντρίδου Παρασκευή δεν μοίρασε δηλώσεις , είπε ότι θα το κάνει...καλό είναι να γίνει τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσει ο πρόεδρος

10ο γυμνάσιο Πατρών 2610333298 δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα!!!

7ο γυμνάσιο Πατρών 26110321767 ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, δεν έχουν μοιράσει δηλώσεις

2o Γυμνάσιο Πατρών(αδιάφοροι, καμία σημασία , έχουν τα ισπανικά πιλοτικά) .

3ο Γυμνάσιο Πατρών( δεν έχουν ενημερώσει για τα ιταλικά) .

11ο Πατρών είναι αρνητικοί αν και δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε με το Διευθυντή.

6ο γυμνάσιο Βόλου τηλ.24210-46374 κ.Λαζάρου Απόστολος δεν έχουν λάβει δηλώσεις ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!!!


1ο γυμνάσιο Ν.Ιωνίας Βόλου 24210- 60200 κ.Καραπατή .Ενημερώθηκαν αλλά έχουν τεράστιο πρόβλημα με αίθουσες και είπαν στα παιδιά ότι αν διαλέξουν τα ιταλικά θα πρέπει να πανε σε άλλο σχολείο που διαθέτει αίθουσες .

3ο ημερήσιο γυμνάσιο Τούμπας τηλ. 310929950 (δεν ενδιαφέρονται και γενικά υπήρξαν αρνητικοί).

3ο γυμνάσιο Περιστερίου τηλ.210- 5711701 (μετά από πίεση δόθηκε η δήλωση για τα ιταλικά .Δήλωσαν 18 παιδιά .Σήμερα η γυμνασιάρχης ακύρωσε τα ιταλικά λόγω έλλειψης αιθουσών). Να γίνει άμεση κρούση .


Παράθεση από: bilk73 στις Ιούνιος 16, 2008, 20:00:39
Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα;
Η ατομική ευθύνη υπερτερεί της ευθύνης της κεντρικής εξουσίας;





Banana-Republic - Let'sTalk/ Let's Talk - General Discussion / Απ: Κεντρική εξουσία και ατομική ευθύνη στις: Σεπτέμβριος 20, 2008, 16:20:30 αντί απάντησης παραθέτω τη διαμαρτυρία νεαρής πτυχιούχου ιταλικής φιλολογίας

ονομάζομαι .......και δίδαξα Ιταλικά την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε το πιλοτικό στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας. Μετά από 3 χρόνια όπως γνωρίζετε όλοι, στο αντίστοιχο λύκειο (3ο Νίκαιας ) που συνεχίζουν τα παιδιά φέτος είναι υποχρεωτική η Ιταλική ως πρώτη γλώσσα. Και όμως ο Λυκειάρχης αρνείται να δημιουργήσει τμήμα υποστηρίζοντας ότι τα Ιταλικά δεν διδάσκονται στα Λύκεια. Του τηλεφώνησα προσωπικά ύστερα από τις καταγγελίες των ίδιων των παιδιών και μου έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο, αρνούμενος να συζητήσει.
....
του έκαναν σύσταση αλλά αυτός συνεχίζει να αρνείται, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι δεν υπάρχουν αίθουσες. Ενημέρωσα το σύλλογο πολλές φορές αλλά νομίζω ότι δεν έγινε κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία. Από την πλευρά μου έκανα ότι μπορούσα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο.Α.

Τελείως ανεύθυνοι. Και όλοι το ίδιο: ''Δεν έχουμε αίθουσες''
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nickname

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,133 μηνύματα.
Επιτέλους και Ισπανικά! Ελπίζω να εφαρμοστεί! Γιατί κολλήσαμε μόνο στα Γερμ./Γαλλ. και μόνο αυτά, γιατί?????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Ξέρεις είμαστε μικρή χώρα με λίγους μαθητές και η πολυδιάσπαση των γλωσσών δημιουργεί προβλήματα (εργασιακά, ξεβολέματος, συνδικαλιστικά κλπ), είναι κάτι όμως που πρέπει να γίνει και θα γίνει, θέλει όμως χρόνο για να αποδώσει και να δείξει η κάθε γλώσσα την δυναμική της, τα πράγματα πάνε σχετικά καλά μέχρι στιγμής προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elena75

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 120 μηνύματα.
Πολυ σωστα.Το λεω συχνα και θα το επαναλαβω οτι και των γερμανικων και πληροφορικης οταν μπηκαν ως επιλογη τη πρωτη χρονια ειχαν πολλα προβληματα αλλα τωρα θεωρειται δεδομενο οτι υπαρχουν ως επιλογες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

celine

Νεοφερμένος

Η celine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Τελείως ανεύθυνοι. Και όλοι το ίδιο: ''Δεν έχουμε αίθουσες''

Είναι όμως αλήθεια ότι δεν έχουν αίθουσες.
Στο λύκειο μου (που είναι και απ΄τα μεγαλύετρα) δεν υπάρχουν τάξεις καν για να στεγάσουν τα κανόνικα τμήματα (τα οποία είναι χωριμσένα ανα κατευθύνσεις) και για παράδειγμα ένα Θετικο τμήμα της Τρίτης (που τα θετικά τμήματα θεωρούνται και τα καλύτερα ως συνήθως σε όλα τα σχολεία, με την πληθώρα των αριστούχων) δεν έχει χώρο για τη χρονιά που έρχεται! Το πιστεύετε ότι δεν έχουν χώρο για να κάνουν τα μαθήματα που θα δώσουν πανελλήνιες! Τι να σου κάνουν οι διευθυντές που αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα καθημερινά αν δεν έχουν αίθουσες? Τα ξέρουμε κι εμείς καλύτερα που ζήσαμε/ζούμε σε αυτήν την αποκαλούμενη "σχολική κόλαση"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elena75

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 120 μηνύματα.
Δυστυχως υπαρχουν αρκετες τετοιες περιπτωσεις.Θυμαμαι οταν πηγαινα λυκειο που τα παιδια παρακαλουσαν τη βιολογο να παραμεινει στο σχολειο μας κ την επομενη σχολικη χρονια γιατι αν εφευγε θα εμενε η θεση κενη και οσοι ηθελαν να ακολουθησουν την αντιστοιχη κατευθυνση θα επρεπε να αλλαξουν σχολειο και να πηγαινουν στο αλλο με λεωφορειο!Θα ερχοταν βεβαια αναπληρωτης αλλα στα μεσα της χρονιας δηλ απο φλεβαρη οποτε τα παιδια που εδιναν πανελληνιες ηταν καμμενα.Και παμε για 2010 με τετοιες καταστασεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Η άποψη μου πάνω σε αυτό το θέμα είναι η εξής, όλοι οι απόφοιτοι όλων των σχολών έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα τους αλλιώς ας μην δημιουργούσαν τα πανεπιστημιακά τμήματα που δεν θα απορροφούσαν τους αποφοίτους τους. Επίσης όλες οι γλώσσες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Οι μαθητές πρέπει να κάνουν ανεπηρέαστοι την επιλογή τους και η πολιτεία να φροντίσει να έχει τα μέσα για να υποστηρίξει αυτές τις επιλογές οπότε...ας δημιουργήσουν τις τάξεις και ας κτίσουν αίθουσες είναι προβλημα της πολιτείας που το μετακυλίουν στους δντες και νίπτουν τας χείρας τους, θα πρέπει λοιπόν να πιεστούν προς αυτήν την κατεύθυνση και η πίεση σε πρώτη φάση θα είναι στους δντες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elena75

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 120 μηνύματα.
Η άποψη μου πάνω σε αυτό το θέμα είναι η εξής, όλοι οι απόφοιτοι όλων των σχολών έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα τους αλλιώς ας μην δημιουργούσαν τα πανεπιστημιακά τμήματα που δεν θα απορροφούσαν τους αποφοίτους τους. Επίσης όλες οι γλώσσες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Οι μαθητές πρέπει να κάνουν ανεπηρέαστοι την επιλογή τους και η πολιτεία να φροντίσει να έχει τα μέσα για να υποστηρίξει αυτές τις επιλογές οπότε...ας δημιουργήσουν τις τάξεις και ας κτίσουν αίθουσες είναι προβλημα της πολιτείας που το μετακυλίουν στους δντες και νίπτουν τας χείρας τους, θα πρέπει λοιπόν να πιεστούν προς αυτήν την κατεύθυνση και η πίεση σε πρώτη φάση θα είναι στους δντες.

Σωστα.Απο τη στιγμη που ειδοποιηθηκαν οι διευθυντες οτι θα μπουν κι αλλες επιλογες μαθηματων γιατι δεν εκαναν μαζικες προσφυγες στις δευτεροβαθμιες κ το υπουργειο για την ανεπαρκεια στις υποδομες αντι με ελαφρια τη καρδια να λενε στους μαθητες δεν μπορειτε να κανετε μαθημα γιατι δεν εχουμε χωρο κ τελειωσε εκει το θεμα?
-----------------------------------------
Επιπλεον για το πρωην γυμνασιο μου στην αθηνα αρνηθηκαν περσι τα ιταλικα με τη δικαιολογια των αιθουσων ενω μολις αποφοιτησα χτιστηκε καινουργιο συγκροτημα με προσθετες αιθουσες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Κυκλοφόρησε απο το ΥΠΕΠΘ η λίστα αναπληρωτών / ορωμισθιών Ισπανικής ανα περιφέρεια, έτσι θα ξέρετε αν σας λένε αλήθεια οι γυμνασιάρχες όταν επικαλούνται την έλλειψη καθηγητών σε κάθε περιφέρεια, υπόψιν οι ωρομίσθιοι καλύπτουν πολλά σχολεία ο καθένας (λίγες ώρες σε κάθε σχολείο) - έτσι τους έχουν για να τους κάνουν γυμναστική και να μην τους πληρώνουν...

https://e-aitisi.sch.gr/oromisthioi_2009/PE40.00/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Είναι πλέον επίσημο και η εγκύκλιος θα πρέπει να εφαρμοστεί απο τους γυμνασιάρχες.






Βαθμός Ασφαλείας ...................

Μαρούσι 03-09-2009
Αριθ. Πρωτ. 105957/Γ2
Βαθ. Προτερ. ...........................




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ENIAIOΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α'

1. Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης
2. Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊσταμένους Γραφείων Δ/θμιας Εκπ/σης όλης της χώρας
3. Σχολικούς Συμβούλους
4. Διευθυντές Γυμνασίων όλης της
χώρας (μέσω των Δ/νσεων και
Γραφείων Δ/θμιας Εκπ/σης)

Αν. Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι
Τηλέφωνο : 210-34.42.238
Πληροφορίες : Αν. Πασχαλίδου
ΠΡΟΣ :


ΘΕΜΑ: Διδασκαλία της δεύτερης ξένης Γλώσσας στο Γυμνάσιο.

Σας γνωρίζουμε ότι από το σχολικό έτος 2009-2010 θα εισαχθεί η Ισπανική Γλώσσα σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας. Για το σκοπό αυτό οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, στο πλαίσιο της παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, πρέπει να επιλέξουν τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν μεταξύ της Γαλλικής, της Γερμανικής, της Ιταλικής ή της Ισπανικής
Οι Διευθυντές των Γυμνασίων να ενημερώσουν τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης του Γυμνασίου αποστέλλοντας, μέσω των μαθητών, δηλώσεις προτίμησης. Μετά την παραλαβή των δηλώσεων με την προτίμηση των μαθητών σε συνεννόηση με τους συλλόγους των καθηγητών και τους σχολικούς συμβούλους να οργανώσουν τη λειτουργία της παράλληλης διδασκαλίας. Στη συνέχεια, να αποστείλουν το αίτημά τους στο αντίστοιχο Γραφείο ή Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκουν μέχρι 21-9-2009.
Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προβούν στην έκδοση απόφασης λειτουργίας παράλληλων τμημάτων, σύμφωνα με τα παραπάνω και θα αποστείλουν έως την 30η Σεπτεμβρίου 2009, στη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ, τμήμα Α΄, συγκεντρωτικό πίνακα στον οποίο θα καταγράφονται τα παράλληλα τμήματα διδασκαλίας της Α΄ τάξης Γυμνασίου, οι Γλώσσες που διδάσκονται και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, σε όλες τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους.
Για τη δημιουργία τμημάτων ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που απαιτείται είναι δώδεκα (12). Σε απομακρυσμένα Γυμνάσια της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα ακόμη και με οκτώ (08) μαθητές.





Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ





ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ





Εσωτ. Διανομή
1. ΔΙΠΟΔΕ
2. Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
3. ΓΕΠΟ
4. Δ/νση Ξένων & Μειονοτικών Σχολείων
5. Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπ/σης
6. Δ/νση ΣΕΠΕΔ
Δ/νση Σπουδών Δ. Ε. Τμήμα Αʼ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elena75

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 120 μηνύματα.
Βρηκα και κατι αλλο σχετικο για τα λυκεια...

Βαθμός Ασφαλείας ...................

Μαρούσι 03-09-2009
Αριθ. Πρωτ. 105959/Γ2
Βαθ. Προτερ. ...........................
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
AΠΟΦΑΣΗ


ΤΜΗΜΑ Α'
Αν. Παπανδρέου 37,
151 80 Μαρούσι
Τηλ. : 210-34.42.238
Πληροφ : Αν. Πασχαλίδου




ΘΕΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Έχοντας υπόψη:


1. Τις διατάξεις του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ Α΄167) «Δομή και λειτουργία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και άλλες διατάξεις ».
2. Τις διατάξεις του Ν. 2525 (ΦΕΚ Α΄188) «Ενιαίο Λύκειο, Πρόσβαση των Αποφοίτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και άλλες διατάξεις».
3. Τις με αρ. πρ. 63447/Γ2/27-6-2005 (ΦΕΚ Β΄921) και 63444/Γ2/27-6-2005 (ΦΕΚ Β΄921) Υπουργικές Αποφάσεις που καθορίζουν τα Ωρολόγια Προγράμματα στο Ημερήσιο και το Εσπερινό Γενικό Λύκειο. 4.
Τις διατάξεις του άρθρου 90 του κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98). 5.
Τις με αριθμ. 42/2008 και 02/2009 πράξεις του τμήματος Δ/θμιας Εκπ/σης και του Συντονιστικού Συμβουλίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου αντίστοιχα. 6. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του κρατικού
Προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε:


1. Οι μαθητές της Α΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου επιλέγουν ως πρώτη ξένη γλώσσα μία από τις Γλώσσες που διδάχτηκαν στο Γυμνάσιο, μεταξύ της Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας.
2. Τα τμήματα Ξένων Γλωσσών συγκροτούνται με βάση τις επιλογές των μαθητών και ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που απαιτείται για τη δημιουργία τμήματος είναι δώδεκα (12). Σε απομονωμένες σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα και με οκτώ (8) μαθητές.
3. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ως μάθημα επιλογής μία δεύτερη ξένη Γλώσσα, μεταξύ της Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας, ανεξάρτητα εάν την έχουν διδαχθεί στο Γυμνάσιο και διαφορετική από την Α΄ Ξένη Γλώσσα. Οι προϋποθέσεις λειτουργίας των τμημάτων Ξένων Γλωσσών ως μάθημα επιλογής, καθορίζονται από την με αρ. πρ. Γ2/4521/28-8-2001 (ΦΕΚ Β΄1168) Υπουργική Απόφαση που ορίζει τη λειτουργία των κατευθύνσεων και μαθημάτων επιλογής.
Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Μαρούσι 03-09-2009

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Αυτό το δεύτερο πρακτικά απαλλάσει τους δντες λυκείου απο το ... βάρος διδασκαλίας των Ιταλικών και των Ισπανικών στο λύκειο για 2 περίπου χρόνια.
Τα Ιταλικά θα μπορουν να διδάσκονται στο Λύκειο σε 2 χρόνια απο τώρα και τα Ισπανικά σε 3 όταν δηλαδή οι μαθητές πρώτης και δευτέρας γυμνασίου (τώρα) πάνε στην Α Λυκείου, για να τα συνεχίσουν.
Βέβαια αν ο Λυκειάρχης το επιθυμεί...και δεν θα είναι λίγοι (δηλαδή το ζητήσουν αρκετοί μαθητές) φαντ'αζομαι ότι μπορεί να του δωθεί το ok απο το ΥΠΕΠΘ.
Σημαντικός είναι ο αριθμός 12 και 8 για την δημιουργία τάξης.
Αν συμπληρώνεται ο Γυμνασιάρχης θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δημιουργήσει τάξη.
-----------------------------------------
Kαι φυσικά μην ξεχνάμε τα Ιταλικά, που για 2ο χρόνο συνεχίζουν στα γυμνάσια, το παρακάτω είναι δ. τύπου που εκδόθηκε για 2 λόγους.

α/ Υπενθύμιση στους γυμνασιάρχες μαθητές και γονείς ότι τα Ιταλικά είναι 2η γλώσσα επιλογής ισάξια με τα Γαλλικά Γερμανικά Ισπανικά και σε περίπτωση που δεν υπήρχαν στις δηλώσεις 6ης δημοτικού, τα παιδιά θα πρέπει να την επιλέξουν (αν το επιθυμούν) στην Α Γυμνασίου, οι δντες Γυμνασίου θα πρέπει να τους δώσουν νέες δηλώσεις και να κάνουν την επιλογή τους μεταξύ 4 γλωσσών (Γαλλικά Γερμανικά Ιταλικά Ισπανικά) σύμφωνα με την παρακάτω εγκύκλιο. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
β/ Σε πολλά σχολεία πέρσι είχαν παρουσιαστεί θέματα όπως άρνηση των δντων να κάνουν τάξη Ιταλικών με δικαιολογίες όπως έλλειψη αιθουσών και έλλειψη καθηγητων.
Το δεύτερο είναι πέρα ως πέρα λάθος (στην καλύτερη περίπτωση) ή ψέμα, υπάρχουν πολλοί καθηγητές στις λίστες του υπουργείου ας αναζητήσουν καθηγήτες. Το πρώτο όμως είναι πολλές φορές πραγματικό πρόβλημα όμως η τάξη θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον νόμο αν περισσότερα απο 12 παιδιά ή 8 παιδιά σε δυσπροσιτες περιοχές επιλέξουν την γλώσσα. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα ο σύλλογος θα το λύσει σε συνεργασία με το ΥΠΕΠΘ και τον δντη γυμνασίου ώστε τα παιδιά να κάνουν την γλώσσα επιλογής τους και όχι άλλη.


Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών
Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας
Αρ. Ιδρ. Απόφ. Πρωτοδ. Θεσ/νίκης: 816/86
Πληροφορίες:
Ποπετσίδης Γιώργος, πρόεδρος ΔΣ
Μακεδονίας 6, Μοσχάτο Τ.Κ.18345
Τηλ: 6932770277, Fax: 2109576978
e-mail: skaigkf@yahoo.gr , info@skaigf.gr



Αρ. Πρωτ. 25
Αθήνα, 2/9/2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Η εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας στα γυμνάσια τη νέα σχολική χρονιά

Για δεύτερη χρονιά φέτος η ιταλική γλώσσα διδάσκεται στα γυμνάσια όλης της χώρας ως δεύτερη ξένη γλώσσα.
Για το σκοπό αυτό, οι μαθητές της Αʼ γυμνασίου θα πρέπει να προσκομίσουν στον Διευθυντή του γυμνασίου τους ενυπόγραφο σημείωμα από τους γονείς ή κηδεμόνες τους στο οποίο θα αναγράφεται η προτίμησή τους σχετικά με τη δεύτερη ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν στο γυμνάσιο, αν δεν το έχουν ήδη κάνει στο τέλος της ΣΤʼ τάξης του δημοτικού ή αν άλλαξαν εν τω μεταξύ γνώμη και προτιμούν τώρα την ιταλική.
Αξίζει να τονίσουμε ότι κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος των μαθητών σε όλη την Ελλάδα για την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας είναι δυνατό να ικανοποιηθεί από τον ικανό αριθμό καθηγητών που προέκυψε από τον πρόσφατα ολοκληρωμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όσο και από τις δρομολογημένες διαδικασίες του ΥΠΕΠΘ για κάλυψη των αναγκών από αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές.
Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως για παράδειγμα, η έλλειψη αιθουσών ικανών να φιλοξενήσουν τη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας, παρά την εκφρασμένη επιθυμία των μαθητών και την ύπαρξη ικανού αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος, παρακαλούμε για τη γνωστοποίηση του θέματος στο Σύλλογό μας, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα σε συνεργασία με το ΥΠΕΠΘ.
Άλλωστε, η πολιτική της Γλωσσομάθειας και της Πολυγλωσσίας που προωθεί το ΥΠΕΠΘ, στηρίζει την ισοτιμία της ιταλικής γλώσσας σε σχέση με τις υπόλοιπες ξένες γλώσσες που διδάσκονται στο ελληνικό σχολείο, και ωφείλει να παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα για τη διδασκαλία της. Η στήριξη αυτή εκφράστηκε και στην πρόσφατη (31/8/2009) συνάντηση του Συλλόγου μας με το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την προεδρία του κ. Μπαμπινιώτη, στα πλαίσια του σχεδιασμού ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος.
Ο Σύλλογος είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πρόβλημα αντιμετωπίσετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ole ole

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 361 μηνύματα.

EMBAJADA DE ESPAÑA EN ATENAS
PRENSA
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα ισπανικά στη μέση εκπαίδευση
Απότο φετινό ακαδημαϊκό έτος τα ισπανικά θα είναι μία από τις γλώσσες που οι μαθητές της μέσης εκπαίδευσης θα μπορούν να επιλέξουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα.
Η διδασκαλία των ισπανικών στη δεύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης ξεκίνησε το 2006-07 σε έξι σχολεία της Ελλάδας με βάση ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Δύο χρόνια αργότερα προστέθηκαν στο πρόγραμμα πέντε νέα σχολεία, και φέτος ο Υπουργός Παιδείας υπόγραψε την απόφαση βάσει της οποίας η διδασκαλία των ισπανικών επεκτείνεται σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών (12 μαθητές, εκτός από την περίπτωση απομονωμένων μονάδων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας όπου μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα και με 8 μαθητές).
Σύμφωνα με στοιχεία, το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα 755 μαθητές στα σχολεία που ανήκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα. Το ενδιαφέρον των μαθητών, η εισαγωγή του μαθήματος της ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού στα ελληνικά Πανεπιστήμια – που δημιούργησε τις πρώτες φουρνιές πτυχιούχων καθηγητών – καθώς και οι ολοένα και πιο πολυάριθμες σχέσεις μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας, έκαναν πραγματικότητα ένα σχέδιο που πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε αδιανόητο.

Τη στιγμή αυτή, τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών προσφέρουν σε πολλούς φοιτητές μια επαγγελματική δυνατότητα στον τομέα της ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Εξάλλου, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς αποφοίτων για σπουδές σε ισπανικά Πανεπιστήμια στα οποία, από το 2007, μπορούν να φοιτήσουν χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις. Απαιτείται απλώς να πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής που προβλέπει η Ελλάδα, και είναι προφανές ότι η γνώση των ισπανικών θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση σʼ αυτά.
Οι μαθητές της Αʼ Γυμνασίου και της Αʼ Λυκείου θα πρέπει να προσκομίσουν στον διευθυντή του σχολείου τους μεταξύ 11-18 Σεπτεμβρίου ένα ενυπόγραφο σημείωμα των γονέων ή κηδεμόνων τους στο οποίο θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους για τα ισπανικά ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
  • Πρεσβεία Ισπανίας – Εκπαιδευτικό Τμήμα: 210 9213123
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας: 6943 701085
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΕΑΠ: 6978 602520
  • Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών: 6974 673887
πηγή www.ispania.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top