Λοιπόν επειδή το έχω ψάξει το θέμα...κοίταξε και εγώ θέλω να μπω μηχανολόγος μηχανικός και το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα....
Εγώ δεν θέλω να πάω μηχανολόγος μηχανικός για να κάνω φόρμουλα 1 ή να είμαι σε λούνα πάρκ ή ε΄λεύθερος επαγγελματίας.Δεν είναι σκοπός μου αυτός.
Θέλω να πάω μηχανολόγος για να ασχολήθώ με τη μεγάλη μου αγάπη το aerospace engineering..Και αυτό μόνο η Αμερική μου το προσφέρει.Η διαφορά στα μαθήματα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής είναι τεράστια..Στην Ελλάδα στο πολυτεχνείο(τουλάχιστον στο ΕΜΠ που είδα) κάνουνε ΑΟΔΕ ε εντάξει μην τρελαθούμε κιόλας...δλδ τι πας να σπουδάσεις μηχανόλογος?Το ΑΟΔΕ θα χρειάζεται για να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας μέχρι εκεί τπτ παραπάνω...όμως όλοι δεν πάνε για αυτόν τον σκόπο...
Δεν εξυμνώ την Αμερική...αλλά ούτε εξυμνώ την Ελλάδα..όλα τα πανεπιστήμια έχουν τα μειονέκτηματα και τα πλεονεκτήματα τους...
Αυτά είχα να πω....
Είσαι εντελώς λάθος.Καταρχάς με το aerospace engineering θέλω να ασχοληθώ και εγώ.Για την ακρίβεια εγώ θέλω με το aeronautical engineering.
Aeronautical engineering - > αεροναυπηγική
Aerospace engineering - > αεροδιαστημική
Ελπίζω αυτά τα δύο να τα έχεις διαχωρίσει στο μυαλό σου.
Τώρα για την Αμερικη.Έχεις την εσφαλμένη εντύπωση ότι οι ΗΠΑ είναι πρώτοι στην αεροναυπηγική.Αυτή τη στιγμή η πρώτη αεροναυπηγική βιομηχανία στον κόσμο είναι η Airbus η οποία βρίσκεται στη Τουλούζη,Γαλλία.Μην ακούσω κανένα αστείο περί Boeing..
Σχετικά με το πανεπιστημιακό επίπεδο στον συγκεκριμένο τομέα.Επίσης λάθος είσαι αν νομίζεις ότι η ΗΠΑ είναι πρώτη.Αυτή τη στιγμή το κορυφαίο πανεπιστήμιο αεροναυπηγικών σπουδών στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο είναι το Cranfield στην Αγγλία.Ίδιας κλάσης στις ΗΠΑ στον τομέα αυτό είναι το Embry-Riddle.Σου λένε κάτι αυτά τα πανεπιστήμια?Ελάχιστα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ είναι καλύτερα από το Cranfield και πολλά το ανταγωνίζονται.Η Ευρώπη είναι τοπ στην αεροναυπηγική κυρίως Αγγλία,Γαλλία,Γερμανία.Airbus,Rolls-Royce,EADS,BAE systems είναι μόνο λίγα ονόματα-γίγαντες στον τομέα.
Μερικά σχόλια ακόμα.Καταρχάς μίλησες για μηχανολόγους που ασχολούνται με formula 1 με ένα περίεργο ύφος.Αν είχες τη στοιχειώδη γνώση θα ήξερες ότι οι περισσότεροι μηχανικοί που ασχολούνται με τη formula 1 είναι
μηχανολόγοι-αεροναυπηγοί κι αυτό γιατί η αεροδυναμική δεν έχει εφαρμογή μόνο στα αεροπλάνα αλλά και στα μονοθέσια(αεροτομές,αεροδυναμική βελτιστοποίηση κλπ).
Δεύτερον, συνεχίζεις να αναφέρεις τη λέξη "λουνα πάρκ".Ξέρεις κανέναν μηχανολόγο να δουλεύει σε λουνα παρκ? Ή μήπως είναι μία απαξιωτική φράση για τους τομείς με τους οποίους ασχολούνται οι μηχανολογοι στην Ελλαδα?
Τρίτον, συνεχίζεις να λες ότι μόνο η Αμερική(ΗΠΑ?) σου προσφέρει τη δυνατότητα να σπουδάσεις aerospace engineering.Αναρωτιέμαι ολόκληρη Ευρώπη δεν βρήκες ούτε ένα πανεπιστήμιο που να αξίζει?Το Cranfield,το Delft,τα μεγάλα πολυτεχνεία στην Γερμανία και τόσα άλλα πανεπιστήμια δεν σου λένε τίποτα?
Ακόμη και στην Ελλάδα τα δύο τμήματα που προσφέρουν σπουδές αεροναυπηγικής είναι υπερπλήρη από άποψη μαθημάτων.Ποιο μάθημα που σύγκρινες με τα ξένα πανεπιστήμια δεν βρήκες?Μηχανική πτήσης,αεροδυναμική,προωθητικά συστήματα,αεροακουστική,ανάλυση αεροπορικών κατασκευών,avionics,CFD,ακόμη και πιο εξειδικευμένα όπως μηχανές πυραύλων και τόσα τόσα άλλα δεν τα βρήκες να διδάσκονται στα ελληνικά πανεπιστήμια??Επίσης πες μας και μας ποιά είναι η χαοτική διάφορα των μαθημάτων που βρήκες συγκρίνοντας Ελλάδα και ΗΠΑ?Πρέπει να ξέρεις ότι η διαφορά δεν βρίσκεται στα μαθήματα αλλά στην πρακτική εξάσκηση στην οποία η Ελλάδα υστερεί.Ακόμη και έτσι όμως στο τμήμα μηχανολόγων και αεροναυπηγών Πάτρας υπάρχουν αρκετά πρακτικά projects για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί.
Επίσης Αμερική δεν είναι ΗΠΑ.Επαναλαμβάνεις συνεχώς Αμερική ενώ αναφερέσαι στις ΗΠΑ.Αμερική είναι και ο Καναδάς που κατά τη γνώμη μου προσφέρει καλύτερο επίπεδο ζωής,πιο φιλικοί άνθρωποι,καλύτερο σύστημα παιδείας και υγείας και αρκετά υψηλό επίπεδο σπουδών.Υπάρχει το University Of Toronto Institute For Aerospace Studies,το Carleton και άλλα μεγάλα πανεπιστήμια πολύ καλά στην αεροναυπηγική-αεροδιαστημική και όχι μόνο.Αγνοείς την ύπαρξη τέτοιων πανεπιστημίων επειδή νομίζεις ότι η ΗΠΑ είναι το κέντρο του κόσμου??
Το τελευταίο με το ΑΟΔΕ δεν το κατάλαβα.Αν θυμάμαι καλά το ΑΟΔΕ ήταν ένα μάθημα που δίναμε στις πανελλήνιες εμείς της τεχνολογικής.Πού κολλάει αυτό με το ΕΜΠ?Εκτός αν αναφέρεσαι σε κάτι άλλο.Ακόμη και έτσι όμως κρίνεις το επίπεδο μιας ολόκληρης σχολής επειδή υπάρχει ένα μάθημα που θεωρείς περιττό??
Επειδή θέλω να γίνω αεροναυπηγός από τα 13 μου και εδώ και 6 χρόνια έχω λιώσει στο ίντερνετ ψάχνοντας όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ,έχω ρωτήσει στα άπειρα φόρουμ,ξένα και ελληνικά,έχω επισκεφτεί ιστοσελίδες πάρα πολλών πανεπιστημίων σχετικών με τον τομέα αυτό και ιστοσελίδες πολλών αεροναυπηγικών βιομηχανιών σε όλο το κόσμο νομίζω πως ξέρω δυο πράγματα παραπάνω και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε συμβουλεύσω να το ψάξεις λίγο καλύτερα πριν πάρεις τέτοια σημαντική απόφαση για τις σπουδές σου(και τη ζωή σου),πόσο μάλλον όταν αγνοείς τόσα πολλά και από τα λεγόμενά σου φαίνεται ότι γνωρίζεις πολύ λίγα πάνω σε αυτό που λέμε aerospace engineering.
Αυτά τα "ολίγα" είχα να πω.