Κοινότυπο αλλά θα το πω... Μην ακούς κανέναν. Μην αφήνεις κανέναν να σε φορτώνει με τις δικές του ανασφάλειες και να σε κάνει να νιώθεις κατώτερη.
Επειδή έχω περάσει και εγώ πολύ άσχημα από θεία που δεν ξέρει να κλείνει το στοματάκι της ποτέ,και το ευχαριστιέται μάλιστα, και με είχε ρίξει πολύ όλο αυτό ψυχολογικά γιατί ήξερα πως ό,τι έλεγε ήταν ψέματα, ένα πράγμα μπορώ να σου πω και είναι κάτι που προσωπικά θα το τηρήσω σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου...
Σε τέτοιους ανθρώπους να απαντάς προσεχτικά. Γιατί πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι ανοίγουμε τον λάκο μας και αναρωτιόμαστε τι φταίει μετά.
Δεν χρειάζονται πολλές πληροφορίες. Δεν την νοιάζουν κιόλας!
Να ξέρεις πως ο γιος της μπορεί να έχει γράψει πολύ χάλια στις εξετάσεις και απλά να μη το λέει. Να σας το σερβίρει με αυτό τον τρόπο που τον κάνει να φαίνεται αψεγάδιαστος.
Να θυμάσαι, πως ακόμα και αν εκείνος περάσει σε μια καλή (για την κοινωνία) σχολή, θα το φωνάζει συνεχώς, να θαυμάσουν όλοι το καμάρι της.
Απλά χαμογέλα...
Και που θα δώσεις σημασία, και που θα σε απασχολήσει μόνο κακό θα κάνεις στον εαυτό σου. Τίποτα άλλο.
Τα λόγια είναι πολύ εύκολο να λέγονται, ειδικά αν βάζουν και σάλτσες... Εσύ, και ο καθένας μας, μπορεί να τους το βουλώσει με αξιοπρέπεια.
Γιατί στο τέλος, η αξιοπρέπεια είναι αυτό που μένει σε έναν άνθρωπο.
--
Νίκο, ούτε το να ξεκόψεις είναι λύση. Απλά τους αφήνεις και παίζουν το μίζερο παιχνίδι τους. Simple.