Καλησπέρα σε όλους και καλή επιτυχία στα αποτελέσματα όσων έδωσαν.
Μπαίνω στο θέμα κατευθείαν, έδωσα δευτερη φορά πανελλήνιες φέτος (ανθρωπιστικού προσανατολισμού) για απόκτηση πρώτου πτυχίου. Πέρσι είχα περάσει Ιστοριας και Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ αλλά παρόλο που είναι αξιόλογη σχολή, το αντικέιμενο της είναι πολύ γενικό και δυστυχώς δεν εξασφαλίζει κάποια επαγγελματικά δικαιώματα.
Επιπλέον τα ενδιαφέροντα μου στρέφονται περισσότερο προς ανθρωπιστικές σχολές όπως πολιτική επιστήμη, κοινωνιολογία, Ιστορίας - αρχαιολογίας κλπ.
Δυστυχώς για αντικειμένικούς λόγους (είμαι 38, δουλέυω Αθήνα και έχω οικογένεια κλπ.) πέρσι δεν είχα την "δυνατότητα" να δηλώσω εκτός Αθηνων σχολές, ενώ έπιανα τα απαιτουμενα μόρια για την κατεύθυνση των σπουδών που με ενδιαφέρουν σε πανεπιστήμια εκτός Αττικής (Κρήτη, Πελοπόννησος, Ιωάννινα κλπ.)
Το ερώτημα μου λοιπόν είναι: πόσο εύκολα είναι να τελειώσεις μια σχολή σαν αυτές που ανέφερα πιο πάνω χωρίς φυσική παρουσία, παρα μόνο στην διάρκεια της εξεταστικής? Είναι εφικτό?
Όλες οι συμβουλές και οι γνώμες είναι καλοδεχούμενες, ειδίκα αν είναι απο πρσωπική εμεπιρία παρόμοια με την δική μου.